Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η προπόνηση σήμερα

Η δεύτερη προπόνηση της εβδομάδας, το πρωί της Τετάρτης (27/3, 10:30), σηματοδότησε και την επιστροφή των πέντε Ελλήνων διεθνών του Ολυμπιακού (Αβραάμ, Μανωλάς, Μανιάτης, Χολέμπας, Μήτρογλου) στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας. Η προετοιμασία των Πρωταθλητών, για τον αγώνα της Κυριακής (31/3, 19:30) με τον ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", συνεχίστηκε με εντατικό ρυθμό.

Οι άλλοι πέντε διεθνείς της πειραϊκής ομάδας (Φέισα, Τζεμπούρ, Κάρολ, Μασάντο, Μέγκιερι) αναμένονται μέσα στην ημέρα στη χώρα μας και θα λάβουν κανονικά μέρος στην προπόνηση της Πέμπτης (28/3).

Να σημειωθεί πως στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης (27/3) συμμετείχαν κανονικά οι Τζαμέλ Αμπντούν, Νταβίντ Φουστέρ και Ντρισά Ντιακιτέ, οι οποίοι είχαν πάρει ειδική άδεια από τον Μίτσελ και δεν έδωσαν το "παρών" στην προπόνηση της Τρίτης (26/3), την πρώτη μετά το τριήμερο ρεπό που είχε χορηγήσει στο ποδοσφαιρικό τμήμα ο Ισπανός τεχνικός.

Σε ό,τι αφορά την πρωινή προπόνηση, το πρόγραμμα άρχισε με ασκήσεις ενδυνάμωσης και ταχύτητας, στις οποίες οι παίκτες χρησιμοποιούσαν και βάρη, αλλά έκαναν και σπριντ. Συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, βάζοντας και την μπάλα, την οποία αρχικά κοντρόλαραν και εν συνεχεία σούταραν σε μικρά τέρματα, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την άσκησή τους.

Έπειτα, οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν παίζοντας "κορόιδο", δουλεύοντας τη γρήγορη μεταβίβαση και την πίεση για να επιτύχουν το "κλέψιμο", ενώ ακολούθως έκαναν ασκήσεις κατοχής και πρέσινγκ, σε μεγαλύτερο χώρο. Ολοκλήρωσαν το πρόγραμμά τους με δίτερμα, στο οποίο δούλεψαν με προσήλωση στην αμυντική και επιθετική λειτουργία. Η τακτική παίζει μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και αυτός ο τομέας "δουλεύτηκε" εντατικά και σήμερα από τον Μίτσελ.

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα έκανε ατομικό πρόγραμμα, συνεχίζοντας ικανοποιητικά την αποκατάστασή του. Το πρωί της Πέμπτης (28/3) οι παίκτες του Ολυμπιακού θα γυμναστούν στις 10:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια: