Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μώραλης κατά ΣΚΑΙ

Παρενέβη τηλεφωνικά ο Γιάννης Μώραλης σε τηλεοπτική εκπομπή του "ΣΚΑΪ", καυτηριάζοντας την στάση του καναλιού παραμονές του ντέρμπι με τον ΠΑΟ και τα υπονοούμενα που άφηνε για δήθεν εύνοια του Ολυμπιακού από τον διαιτητή Γιάχο, δυναμιτίζοντας το κλίμα.
Η παρέμβαση του Γιάννη Μώραλη:

"Ευχαριστώ τον κ. Κωνσταντίνου για τα καλά του λόγια σχετικά με τη φιλοξενία στον Παναθηναϊκό. Αυτό που έγινε το Σάββατο στο "Γ. Καραϊσκάκης" δεν ήταν τυχαίο. Κρατήσαμε όλοι στον Ολυμπιακό χαμηλούς τόνους και αυτό βοήθησε να έχουμε αυτή την εξαιρετική εικόνα.

Κι όλα αυτά αντίθετα με κάποια άλλα πράγματα που συνέβαιναν τις προηγούμενες μέρες του ντέρμπι, όταν επιχειρήθηκε να αυξηθούν οι τόνοι και να δημιουργηθεί ένα κλίμα ότι θα ευνοηθεί ο Ολυμπιακός. Είδαμε πριν καν τον ορισμό να λέγεται ότι είναι ανίκανος ο κ. Γιάχος, ότι είναι "κόκκινος" και ότι επιβλήθηκε από τον Ολυμπιακό για να τον ευνοήσει. Αυτό δεν έγινε, αλλά θα μπορούσε ένα ανθρώπινο λάθος -απ’ αυτά που γίνονται στο ποδόσφαιρο - να είχαμε ξανά άλλες καταστάσεις, να σπιλώναμε ανθρώπους, να ανακαλύπταμε παρεμβάσεις.

Κανένας διαιτητής δεν είναι εύκολο να σφυρίξει καλά όταν του δημιουργείται τέτοια πίεση. Πριν από μεγάλους αγώνες, δεν υπάρχει λόγος να προκαταλαμβάνουμε καταστάσεις, διότι θα μπορούσε ένα απλό ανθρώπινο λάθος να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Αυτή η τακτική δεν βοηθάει ποτέ κανέναν. Ο κ. Γιάχος πήρε τα εύσημα απ’ όλους (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έκανε λάθη) και αποδείχθηκε πόσο αβάσιμη ήταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί πριν το ματς".

Σχετικά με τη στάση του ΣΚΑΪ απέναντι στον Ολυμπιακό:

"Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι ο μεγαλομέτοχος του σταθμού σας, ο κ. Αλαφούζος, είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης και ο ΣΚΑΪ χορηγός επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα έπρεπε να υπάρχει ιδιαίτερα για αυτόν τον λόγο απέναντι στον Ολυμπιακό αντικειμενικότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Παρά τις επανειλημμένες δε συζητήσεις μας με τους ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ για τα θέματα του Ολυμπιακού, αυτό συνεχίζεται".

Τέλος ο Γιάννης Μώραλης συνέστησε στον παρουσιαστή της εκπομπής "Δίκη" να σταματήσει την λασπολογία εις βάρος του Ολυμπιακού:

"Σας καλούμε κ. Θωμαΐδη αν έχετε τα οποιαδήποτε στοιχεία εναντίον του Ολυμπιακού και του πρόεδρου του να τα δημοσιοποιήσετε. Σε διαφορετική περίπτωση σας καλούμε να σταματήσετε αυτά τα υπονοούμενα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: