Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ίβκοβιτς: "Για την φανέλα και τον κόσμο μας"

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε τις δηλώσεις του κάνοντας ένα σχόλιο τόσο για το ματς με την Μπιλμπάο, όσο και για την εικόνα που έδειξε η ομάδα του κόντρα στον Παναθηναϊκό: "Με το αυριανό παιχνίδι για την ομάδα μου, κλείνει μία σημαντική εβδομάδα για εμάς που είχε μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο αγωνιστικό, όσο και για το πώς θα προετοιμάσω τα παιχνίδια. Τα τελευταία παιχνίδια που δώσαμε μας έχουν βοηθήσει ώστε να γίνουμε καλύτεροι και να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι ενόψει Μπιλμπάο. Είχαμε παιχνίδια πολύ δύσκολα, αλλά δεν καταφέραμε να δείξουμε το καλύτερο μας αγωνιστικό πρόσωπο σε όλα τα μας. Κόντρα στη Νανσί ήμασταν αρκετά καλοί, αλλά στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν παρουσιάσαμε την απαραίτητη θέληση και αντίδραση ώστε να τα καταφέρουμε. Δεν ήμασταν έτοιμοι για αυτό ματς δυστυχώς. Δεν μας βγήκε τίποτα από αυτά που θέλαμε.

Παίξαμε σετ παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και δεν το θέλαμε αυτό, καθώς επιθυμούσαμε να τρέξουμε στο γήπεδο αλλά δεν βρήκαμε τον τρόπο. Μόνο ο Πρίντεζης έκανε καλό ματς στο ΟΑΚΑ. Όλοι οι άλλοι δεν ήταν καλοί. Χρειάζεται να έχουμε σε καλή μέρα τους παίκτες μας αν θέλουμε να τα καταφέρουμε. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι σε κάποιες λεπτομέρειες και δεν θέλησα να κουράσω την ομάδα ψυχολογικά. Από θέμα φυσικής κατάστασης, αυτή την στιγμή, είμαστε έτοιμοι ενόψει Μπιλμπάο. Η Μπιλμπάο έρχεται από μία μεγάλη νίκη στη Βιτόρια και το σίγουρο είναι πως θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι να δώσουμε. Να ξέρετε πως είμαι αισιόδοξος για την εικόνα της ομάδας μας. Είμαστε σε καλό δρόμο. Οφείλουμε για τον κόσμο μας να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Τονίζω στους παίκτες μου να παίξουν για την φανέλα ου Ολυμπιακού.

Στο πρώτο ματς, στο Μπιλμπάο, στην πρεμιέρα μας στην Ευρωλίγκα, κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Οι ψηλοί μας ήταν εντελώς άστοχοι, ο Λάζαρος είχε τραυματισμό, ενώ και οι υπόλοιποι μου παίκτες δεν ήταν σε καλή μέρα. Μας έκαναν τότε την ζημιά οι Μπάνιτς και Φίσερ και χάσαμε δίκαια. Τώρα όμως έχουμε τον επαναληπτικό στο ΣΕΦ. Έχουμε έδρα δυνατή και πρέπει να την αξιοποιήσουμε. Θέλουμε να μας βοηθήσουν οι φίλαθλοι και πρέπει να παίξουμε για την φανέλα.

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως το μας με την Μπιλμπάο είναι πολύ σημαντικό. Η Μπιλμπάο είναι μία ομάδα που δεν έχει μεγάλες εμπειρίες στην Ευρωλίγκα, αλλά έχει έμπειρους παίκτες. Οι Λόπεζ, Μουμρού, Φίσερ και Γκριμάου, έχουν εμπειρίες και παραστάσεις από παιχνίδια τέτοιου επιπέδου. Ο φίλος και συνάδελφος Κατσικάρης, έχει φτιάξει μία καλή ισορροπημένη ομάδα που τρέχει στο γήπεδο. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να φύγουμε στον αιφνιδιασμό. Ο Ολυμπιακός ρολάρει σιγά-σιγά και οι παίκτες μας μαθαίνουν ο ένας τον άλλον. Το βλέπω στις προπονήσεις, γινόμαστε περισσότερο ομάδα και βρίσκουμε αυτοματισμούς. Πιστεύω θα γίνει ένα ωραίο και δυνατό παιχνίδι. Δεν έχουμε τραυματισμούς και αυτό είναι θετικό. Θα κάνουμε προπόνηση τόσο το απόγευμα της Τρίτης (22/11), όσο και το πρωί της Τετάρτης (23/11) λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.
Για τον περιπετειώδη όμιλο του Ολυμπιακού: "Πρόκειται για ομάδες ισορροπημένες αυτές που έχουμε στον όμιλο μας. Η Κάχα, μάλιστα, πήρε τον Ντάγκιτς, ο οποίος έχει τις δυνατότητες να κάνει την διαφορά. Ξέραμε από την αρχή πως θα είναι δύσκολος ο όμιλος. Δεν το λέω τώρα. Στα ματς, στο τέλος, συνηθίζω να παίρνω τάιμ-άουτ διότι με ενδιαφέρει η διαφορά. Κάθε επίθεση και κάθε άμυνα θα είναι σημαντική. Είναι νωρίς να μιλάμε για πρόκριση. Προέχει να νικήσουμε την Μπιλμπάο και μετά θα ασχοληθούμε με την διαφορά. Θα πρέπει να ξέρετε, πάντως, πως η ομάδα μας ακόμη δεν είναι έτοιμη ώστε να έχει να δώσει δύο δύσκολα παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα. Είναι δύσκολο να γίνει αυτό διότι έχουμε μία ομάδα με πολλού καινούργιους παίκτες στο ρόστερ, αλλά και πολλούς νεαρούς, οπότε χρειαζόμαστε χρόνο".

Για το τι θα πρέπει να κάνουν οι ερυθρόλευκοι ώστε να φτάσουν στη νίκη: "Χρειάζεται να έχουμε διάθεση, θέληση και πάθος. Όλα ξεκινούν από τον εγκέφαλο. Όχι από τα χέρια. Για παράδειγμα κόντρα στον Παναθηναϊκό, αν και κάναμε προπονήσεις, δεν μας βγήκε τίποτα από αυτά που θέλαμε στο γήπεδο. Δεν προετοιμαστήκαμε σωστά για ένα τέτοιο ματς. Γιατί είναι δύσκολο το να παίζεις στο ΟΑΚΑ. Με την Μπιλμπάο, πάντως, είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως θα τα βγάλουμε όλα σε αυτό το παιχνίδι και θα τα καταφέρουμε".

Για το πρόβλημα στις βολές, είπε: "Σίγουρα θα πρέπει να βελτιωθούμε στις βολές. Έχουμε παίκτες που δεν είναι ιδιαίτερα εύστοχοι, αλλά το σημαντικό είναι να έχεις παίκτες που να τα βάζουν στο τέλος. Δουλεύουμε πολύ στους ψηλούς, στο παιχνίδι μας κοντά στο καλάθι, αλλά και στο μακρινό σουτ. Προσπαθούμε πολύ ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι και στο θέμα της ευστοχίας".

Για την εξαιρετική απόδοση που έχει ο Σπανούλης στην Ευρωλίγκα: "Ο Σπανούλης είναι ο στόχος για κάθε αντίπαλο όταν παίζουμε. Πρώτος τους στόχος είναι να καταστρέψουν το παιχνίδι του. Όλες οι ομάδες είναι προσαρμοσμένες πάνω του αμυντικά. Κόντρα στη Νανσί ήταν πραγματικά ο ηγέτης της ομάδας μας. Στο ΟΑΚΑ δεν είχαμε πρόβλημα με Μπατίστ-Διαμαντίδη όταν αμυνόμασταν, αλλά το θέμα ήταν πως είχαμε πρόβλημα με τον Γιασικεβίτσιους. Ο Βασίλης δεν είναι μόνο αρχηγός του Ολυμπιακού, αλλά έχει και έναν ρόλο στον οποίο είναι και θα πρέπει να είναι ο ηγέτης της ομάδας. Τα νούμερα και τα στατιστικά δεν ενδιαφέρουν τον Σπανούλη, να είστε σίγουροι, το ξέρω. Είναι θετικό το γεγονός πως παίζει πολύ καλά στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να βοηθήσει όμως και τα νέα παιδιά στην ομάδα".

Για τον ελληνικό κορμό που υπάρχει στην ομάδα, είπε: "Πάντα σε όλες τις ομάδες, όποιες και αν είναι, είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν κορμό με Έλληνες-ντόπιους παίκτες. Έχουμε μία ομάδα που κανένας δεν ξεχωρίζει και όλοι παίζουν σαν σύνολο. Έχουμε έναν νεανικό ελληνικό κορμό στον οποίο ακόμη "χτίζουμε" και ποντάρουμε για το μέλλον του Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης".

Για τον Ματ Χάουαρντ: "Μου είναι δύσκολο να βάλω στην 12άδα της ομάδας τον Ματ Χάουαρντ, καθώς δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Είναι ανέτοιμος..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: