Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Μοντέστο: Μυθική ομάδα ο Ολυμπιακός

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ολυμπιακό ο Φρανσουά Μοντέστο στη γαλλική ιστοσελίδα «mercato365.com».
Τα σημαντικότερα αποσπάσματα:

Φρανσουά, μόλις ήρθες στον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«Με υποδέχτηκαν πολύ καλά, δεν το περίμενα. Είναι φοβερό. Δεν καταλαβαίνεις πόσο οργανωμένο είναι το κλαμπ σε όλα τα επίπεδα. Είναι αντάξιο των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Υπάρχει ένα καταπληκτικό αθλητικό κέντρο με ότι χρειάζεσαι για να προπονηθείς στις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Γιατί επέλεξες την ελληνική ομάδα;

«Χάρη στον νέο πρόεδρο που ανέλαβε. Επέμεινε. Με ήξερε εδώ και καιρό. Ημουν η πρώτη του μεταγραφή. Εκανε τα πάντα για να με φέρει εδώ. Βασικά, δεν ήμουν τόσο ζεστός. Στη Γαλλία η εικόνα για την ομάδα δεν ήταν καλή. Ηρθα να επισκεφτώ τις εγκαταστάσεις. Με τη γυναίκα μου με υποδέχτηκαν πολύ καλά και υπέγραψα εκείνο το βράδυ. Ενιωσα ότι επιθυμούσαν πραγματικά να με αποκτήσουν. Δεν δίστασα». 

Μίλησες καθόλου με τον Ντιντιέ Ντεσάν και τον Κριστιάν Καρεμπέ;

«Όχι, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Εκτός αυτού ήξερα ότι είναι μια μεγάλη ομάδα σε μια όμορφη πόλη». 

Ο σύλλογος έχει φιλοδοξίες. Πήρε τον Αριέλ Ιμπαγκάσα και τον Ντένις Ρόμενταλ…

«Είναι μια ομάδα που θέλει να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μια μικρή Μαρσέιγ της Ελλάδας. Είναι η ομάδα με τους περισσότερους φιλάθλους. Είναι μυθική. Υπάρχουν πολλοί Γάλλοι παίκτες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρωτάθλημα όχι απαραίτητα υψηλού προφίλ, αλλά είναι πολύ σκληρό, λένε. Επίσης στα γήπεδα έχει εξαιρετική ατμόσφαιρα». 

Σε ποια θέση θα αγωνίζεσαι εκεί;

«Για την ώρα ο προπονητής με θέλει για κεντρικό αμυντικό. Όμως είναι μεγάλη ομάδα με πολύ ανταγωνισμό. Θα δούμε. Το αβαντάζ μου είναι πως μπορώ να παίξω σε πολλές θέσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: