Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Τζόλε: «Πολύ μεγάλη μεταγραφή ο Ριέρα»

Αναλυτικά η συνέντευξη του "Τζόλε" στο ραδιοφωνικό σταθμό "Flash":

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, έχεις αρκετό καιρό πλέον μακριά από τα γήπεδα με τον Ολυμπιακό, παρακολουθείς με άλλο μάτι τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα που μεγαλούργησες. Ένα πρώτο σχόλιο για τη μεταγραφή του Αλμπερτ Ριέρα, πολλοί λένε ότι ο Ολυμπιακός βρήκε τον αντικαταστάτη σου, ένα παίκτη που έψαχνε χρόνια για να καλύψει το κενό στην αριστερή γραμμή.

"Μπορεί να είμαι μακριά και να μην είμαι εδώ και ένα χρόνο στα γήπεδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι κοντά στην ομάδα. Βρίσκομαι συνέχεια σε όλα τα ματς, δεν έχω λείψει από παιχνίδια. Όσον αφορά στον Άλμπερτ Ριέρα είναι πραγματικά μία πολύ μεγάλη μεταγραφή. Πραγματικά ένας πολύ καλός παίκτης, έμπειρος και νομίζω θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό".

Ας μην μπούμε στη διαδικασία κατά πόσο μπορεί να καλύψει το κενό σου ή αν μπορεί να αποδειχθεί εξίσου καθοριστικός. Καθαρά ποδοσφαιρικά. Τί μπορεί να προσφέρει ο Ριέρα στον Ολυμπιακό, που του έλειψε την προηγούμενη σεζόν;

"Δεν νομίζω ότι μπορούμε να μπούμε σε διαδικασία να πούμε να καλύψει το κενό, είναι υποτιμητικό για έναν τέτοιο παίκτη, που είναι πάρα πολύ καλός. Από 'κει και πέρα, όλοι τον γνωρίζουμε, τον έχουμε δει στην Εσπανιόλ που έχει κάνει υπέροχες χρονιές και με τον προηγούμενο προπονητή μας τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Τον θυμόμαστε πολύ καλά και συνέχισε με μία πολύ καλή καριέρα και στην Αγγλία. Έχει όλα όσα χρειάζεται ο Ολυμπιακός για τη θέση του αριστερού χαφ και νομίζω είναι από τις καλύτερες μεταγραφές που μπορούσαν να γίνουν σε αυτή τη θέση".

Πώς βλέπεις το ρόστερ που δημιουργεί ο Ολυμπιακός, με τις προσθήκες που έχουν γίνει και αυτές που θα ακολουθήσουν, όπως παραδέχτηκε ο Γιάννης Μώραλης. Ένα σχόλιο για τους παίκτες που έχουν έρθει.

"Έχουν έρθει παίκτες πολύ έμπειροι, πολύ καλοί, γνωστοί σε όλους μας από 'κει και πέρα, νομίζω χρειάζεται να δοθεί χρόνος στην ομάδα ώστε να δέσουν οι καινούριοι παίκτες να γνωρίσουν την ομάδα. Χρειάζεται κάποιος χρόνος. Η ομάδα έδειξε μία πολύ σοβαρή αντιμετώπιση και στα δύο παιχνίδια με την Μπέσα, που αποτελεί ένα καλό δείγμα. Με το χρόνο θα μπουν στην ομάδα και οι καινούριοι παίκτες και νομίζω ότι θα είναι ακόμα καλύτερα. Απ' ό,τι φαίνεται θα γίνουν και κάποιες άλλες μεταγραφές, μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά και είναι σε καλό δρόμο".

Για την παρουσία του Έβαλντ Λίνεν στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ο πάγκος της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα για τους περισσότερους προπονητές.

"Δε νομίζω να υπάρχει εύκολο έργο για οποιονδήποτε προπονητή σε κάθε ομάδα. Είναι το έργο του προπονητή πραγματικά πολύ δύσκολο, αλλά από αυτά που έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια που ήταν στον Πανιώνιο, σίγουρα παρουσίασε κάποιο έργο με καλές εμφανίσεις. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να είναι το μόνο κριτήριο, σίγουρα δεν θέλω να υποτιμήσω σε καμία περίπτωση τον Πανιώνιο, ο Ολυμπιακός είναι κάτι το διαφορετικό. Σίγουρα έχει εμπειρία και μπορεί να βοηθήσει ώστε η ομάδα να ξαναγυρίσει στους στόχους που θέλει".

Πρέντραγκ, πολλοί λένε ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα εξελιχθεί σε μονομαχία του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό με βάση τις κινήσεις που έχουν γίνει έως τώρα. Εσύ τί νομίζεις;

"Έτσι δείχνει μέχρι στιγμής. Αλλά πάντα θα υπάρχουν εκπλήξεις. Μια πολύ καλή χρονιά έκανε ο ΠΑΟΚ πέρσι, γίνεται μία υπολογίσιμη ομάδα, πιστεύω και η ΑΕΚ θα βελτιωθεί σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Σίγουρα αυτή την στιγμή δείχνουν να έχουν μεγάλη διαφορά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αλλά είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε. Είναι όλα ανοικτά και για τις μεταγραφές και για τις ομάδες να κάνουν απαραίτητες κινήσεις, ώστε να διεκδικήσουν το στόχο τους ακόμα πιο εύκολα".

Θα ήθελα και ένα σχόλιο για την αλλαγή σε διοικητικό επίπεδο στον Ολυμπιακό. Για την επικείμενη αποχώρηση του Σωκράτη Κόκκαλη από την ομάδα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πλέον ο ισχυρός άνδρας. Είναι κοινό μυστικό ότι ήσουν το αγαπημένο παιδί του προέδρου του Ολυμπιακού.

"Ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε μεγάλο έργο και πρόσφερε πάρα πολλά στην ομάδα και ίσως έτσι να θεώρησε ότι έκανε τον κύκλο του, πρόσφερε πάρα πολλά. Από 'κει και πέρα η καινούρια διοίκηση δείχνει μεγάλη όρεξη, μεγάλη θέληση για να δημιουργηθεί ξανά μία ομάδα όπως ήταν όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα πρέπει να δώσουμε χρόνο στη νέα διοίκηση. Μπορεί να γίνουν μεγάλες μεταγραφές, να γίνουν πολλά πράγματα για το καλό, από 'κει και πέρα, όμως, για κάποια πράγματα χρειάζεται και χρόνος, ώστε να φτάσει η ομάδα στους στόχους που έχει κάθε χρόνο. Όλα δείχνουν ότι είναι ζεστοί και ορεξάτοι οι καινούριοι διοικούντες να προσφέρουν στον Ολυμπιακό".

Είπες ότι είσαι κοντά στον Ολυμπιακό, έχεις και επαφή με τους πρώην συμπαίκτες σου.

"Εννοείται, αυτά δεν χάνονται, είναι δύσκολα μετά από 13 χρόνια, δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε ούτε σε ένα χρόνο, ούτε σε δύο ούτε σε δέκα αυτά που έχουμε περάσει. Αυτό το ενδιαφέρον για την ομάδα δε νομίζω να σταματήσει ποτέ, ανεξάρτητα με τι θα γίνει στο μέλλον, τι θα συμβεί".

Διαβάζαμε σε κάποια δημοσιεύματα ότι υπήρχε η πρόθεση να αναλάβεις κάποιο πόστο στον Ολυμπιακό. Τί ισχύει;

"Είχαμε δύο-τρία ραντεβού με τον κύριο Μαρινάκη. Ως συζήτηση για κάποια συνεργασία, σε πολύ θετικό κλίμα και πολύ ευχάριστο. Από 'κει και πέρα έχουν μείνει κάποιες διευκρινήσεις ως προς την ενεργοποίησή μου, ως προς τη θέση που θα βρισκόμουν στην ομάδα. Έχουν μείνει κάποιες εκκρεμότητες. Έχουμε μείνει σε αυτό και ο καιρός θα δείξει τα υπόλοιπα. Πάντως οι συζητήσεις που είχαμε ήταν σε πολύ καλό κλίμα".

Είναι πιθανόν δηλαδή να σε δούμε σύντομα σε κάποιο πόστο στον Ολυμπιακό;

"Ο καιρός θα δείξει. Πάντως, ήταν σε πολύ ευχάριστο κλίμα η συζήτηση. Από 'κει και πέρα μένει να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα και αν τα διευκρινίσουμε, τα υπόλοιπα θα είναι πολύ εύκολα".

Τζόλε, για να μη σε κουράζω άλλο, αφού κάνεις και διακοπές, τί είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο, σ' αυτό το διάστημα που είσαι μακριά από τα γήπεδα;

"Θα μπορούσα πάρα πολλά να πω (γέλια). Έχω ξεκαθαρίσει με τον εαυτό μου, η απόφασή μου ήταν ξεκάθαρη. Υπάρχουν πολλά που θα μου λείψουν για αρκετά χρόνια. Ίσως να μη τα βρω ποτέ ξανά. Ο αγωνιστικός χώρος που έζησα όλα αυτά τα χρόνια με τις ομάδες και κυρίως με τον Ολυμπιακό. Αυτά δεν ξαναγυρίζουν πίσω. Η καθημερινότητα στα αποδυτήρια με τους συμπαίκτες μου, αλλά από 'κει και πέρα η ζωή συνεχίζεται. Δυστυχώς, υπάρχει και η ημερομηνία λήξεως. Εκείνο που με ικανοποιεί στα 13 χρόνια που πέρασα με τον Ολυμπιακό ήταν ότι τα 12 ήταν πολύ ευχάριστα. Οπότε θα έλεγα, έφυγα έτσι γεμάτος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: