Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ριέρα: "Θα τους τρελάνω"

Ο επιθετικός των κυανέρυθρων και αδερφός του Αλμπερτ Ριέρα, Σίτο που αγωνίζεται στον Πανιώνιο, μίλησε στην εφημερίδα "Goal" για τον αδερφό του Άλμπερτ, ο οποίος πλέον θα αγωνίζεται στην ομάδα του Πειραιά.

"Έρχεται αύριο (σ.σ. σήμερα)! Θα τον έχω πλέον κοντά μου", είπε, γελώντας, ο Σίτο Ριέρα και συμπλήρωσε σχετικά με τoν κόσμο του Ολυμπιακού: "Γνωρίζει για το απίστευτο πάθος τους! Το γουστάρει αυτό! Να είναι τόσο κοντά στην ομάδα. Πάντα είναι κίνητρο γι' αυτόν ο κόσμος".

Σου έχει πει κάτι για τους οπαδούς του Ολυμπιακού;

"Θέλω να τους τρελάνω! Αυτό! Eίναι κίνητρο για τον Άλμπερτ να παίζει μπροστά σε ένα κοινό που παθιάζεται για την ομάδα του".

Για την επιλογή του να έρθει στον Ολυμπιακό;

"Μιλάμε καθημερινά τις τελευταίες μέρες. Όχι μόνο αυτές βέβαια. Γι' αυτόν η προοπτική του Ολυμπιακού είναι εξαιρετική. Θέλει να έρθει και να κερδίσει τα πάντα. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη χρονιά".

Θεωρεί ότι η καριέρα του θα έχει ανοδική πορεία ερχόμενος στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό;

"Ο Άλμπερτ πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και γνωστή στην Ευρώπη. Αν δεν ήταν, δεν θα ερχόταν! Γι' αυτόν ο Ολυμπιακός είναι, όπως σου είπα, μία πολύ καλή προοπτική στην καριέρα του. Έτσι το βλέπει, από αυτά που μου έχει πει. Θέλει να δει το "Γ. Καραϊσκάκης". Του έχω μιλήσει. Γενικά, θέλει να μάθει τα πάντα γύρω από τον Ολυμπιακό και, το κυριότερο, θέλει πολύ να πραγματοποιήσει μία πολύ καλή χρονιά με τη νέα του ομάδα".

Δύο αδέλφια, λοιπόν, στην ίδια πόλη. Και ένα ματς, Πανιώνιος κόντρα στον Ολυμπιακό ή αντίστροφα αν θέλετε.

"Θα είναι... δυνατό ματς! Ήδη έχουμε αρχίσει να βάζουμε... στοιχήματα! Για το ποιος θα κερδίσει. Θα δούμε τι θα γίνει. Είναι νωρίς ακόμα. Οκ, είναι αδελφός μου (γέλια). Όμως είναι είναι σπουδαίος παίκτης. Ο ερχομός του στην Ελλάδα ανεβάζει το επίπεδο του πρωταθλήματος και μπορεί να προσελκύσει και άλλους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές να έρθουν εδώ".

Τί ξέρει για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Πολλά! Είναι φυσικό, αφού τα τελευταία δύο χρόνια που παίζω στην Ελλάδα, παρακολουθεί συνέχεια παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Ειδικά όταν έπαιζα στον Πανθρακικό, την πρώτη μου σεζόν στην Ελλάδα, έβλεπε όλα τα ματς!

Έχει έρθει δύο φορές στην Αθήνα, του αρέσει πολύ η πόλη και επίσης το ότι οι Έλληνες αγαπούν πολύ το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλά εδώ. Άλλωστε, θα έχει και εμένα κοντά του σε ό,τι χρειαστεί".

Ο Ριέρα σμίγει ξανά με τον Ιμπαγάσα, που μαζί με τον Ετό αποτελούσαν τη "φονική" τριάδα της Μαγιόρκα...

"Έχει μιλήσει πολλές φορές με τον Ιμπαγάσα. Θα τον συναντήσει ξανά. Μου έχει πει πολλές φορές για τότε, που έπαιζε μαζί του, με τον Ετό να είναι στην κορυφή της επίθεσης. Τότε ο Άλμπερτ ήταν 20 ετών και η τελευταία του σεζόν στη Μαγιόρκα ήταν εξαιρετική".

Τώρα θα κάνει δίδυμο στις πτέρυγες με τον Ρόμενταλ...

"Ναι, ξέρει για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Τον θεωρεί πολύ καλό ποδοσφαιριστή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: