Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Είπε αλήθειες ο Τσίλντρες για τον Γιαννάκη

Ο Τζος Τσίλντρες στην χθεσινή του συνέντευξη είπε πολλά και διάφορα, αλλά σε αυτό που πρέπει να σταθούμε κατά την γνώμη μου είναι τα όσα είπε ο Αμερικάνος για τον Π. Γιαννάκη, είτε έμμεσα είτα άμεσα.
Τι είπε λοιπόν ο Τζός? Είπε το αυτονόητο και αυτό που λέγαμε όλοι εμείς οι απλοί φίλαθλοι της ομάδας.
Είπε δηλαδή ότι είχε χαθεί η μπάλα στα αποδυτήρια από καιρό, ότι δεν υπήρχε σύστημα και τακτική στην ομάδα και ότι δεν μπορούσαν να διαβάσουν τους αντιπάλους τους ενώ εκείνοι τους διάβαζαν με μεγάλη ευκολία.
Στην ουσία δηλαδή είπε ότι δεν υπήρχε προπονητής στον Ολυμπιακό.
Και μάλλον είχε απόλυτο δίκιο.
Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία 2 χρόνια και ειδικά φέτος, είχε την καλύτερη ομάδα και ρόστερ στην ιστορία του. Και το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει ένα κυπελλάκι.
Ας μην ξεχνάμε ότι είχε στο ρόστερ του 3 ΝΒΑερ (Τσίλντρες-Κλέιζα-Γουέιφερ) και τον έναν (Γουέιφερ) ο προπονητής τον έδιωξε σαν αποτυχημένο και μας έφερε τον Σ. Πεν ο οποίος πέρασε και δεν ακούμπησε.
Είχε την βάση της Εθνικής Ελλάδος από Έλληνες παίκτες και δεν κατάφερε να τους αξιοποιήσει ποτέ.
Είχε καλούς κοινοτικούς παίκτες που επίσης δεν αξιοποίησε όπως έπρεπε.
Κανονικά με το φετινό ρόστερ αν είχαμε ένα προπονητή σοβαρό θα έπρεπε να είχαμε κάνει για πλάκα το Triple Crown.
Όσο για την αήττητη ομάδα της Μπαρτσελόνα που μας έπρηξαν όλη την χρονιά την είδαμε στους τελικούς του πρωταθλήματος Ισπανίας, όπου την ξεβράκωσε η Κάχα Λαμποράλ με 3-0 νίκες. Αλλά εμείς νομίζαμε ότι θα παίξουμε με καμία υπερομάδα εξωγήινων και την παίξαμε στον τελικό φοβισμένα όσο δεν έπαιρνε. Με τα γνωστά αποτελέσματα.
Δεν συζητάμε για τον ΠΑΟ. Ο χειρότερος των τελευταίων ετών ήταν. Για πλάκα τους παίρναμε το πρωτάθλημα. Αλλά ας όψεται ο κόουτς που στο ματς του ΟΑΚΑ όταν είχε 14 πόντους διαφορά, αντί να τους ρίξει 25 πόντους στο κεφάλι όπως άνετα μπορούσε, κοιμήθηκε και έχασε ένα ματς, (και μαζί το πρωτάθλημα), που δεν χανόταν με τίποτα. Όλα τα άλλα είναι μπούρδες.
Αλλά δυστυχώς είχαμε προπονητή τον Γιαννάκη με την υπομονή του και τις εμμονές του.
Και αυτό ήταν το ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος των Αγγελόπουλων. Που τον εμπιστεύτηκαν τόσο πολύ και τον στήριξαν μέχρι τέλους και έχασαν την τεράστια ευκαιρία να κάνουν περίπατο σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας το ακριβότερο ρόστερ όλων των εποχών σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο.
Δυστυχώς με τις νέες οικονομικές συνθήκες, πιστεύω ότι είναι αδύνατον να ξαναδούμε τέτοια ομάδα και τέτοιους παίκτες στον Ολυμπιακό.
Η ευκαιρία μας για την δημιουργία νέας δυναστείας χάθηκε πέρυσι. Και ο βασικός υπεύθυνος ήταν ο Π. Γιαννάκης. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: