Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Ρόμενταλ:Οι μισοί είναι Ολυμπιακοί

Εντυπωσιασμένος από τις πρώτες του μέρες στην Ελλάδα ως παίκτης του Ολυμπιακού δηλώνει ο Ντένις Ρόμενταλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ekstrabladet» της πατρίδος του.

«Η Αθήνα είναι μια πανέμορφη πόλη κι έχω γνωρίσει πολλούς φιλικούς ανθρώπους που κάνουν τα πάντα για σένα. Δύσκολα μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο», δήλωσε, αρχικά ο άσσος των «ερυθρολεύκων» και εν συνεχεία αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου.

«Ήξερα πως ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Λέγεται πως ο μισός πληθυσμός στην Αθήνα υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Ακόμη κι όταν είμαι στην τράπεζα και μιλώ με την υπάλληλο, έρχονται άνθρωποι, που με φιλούν, με αγκαλιάζουν και θέλουν αυτόγραφα. Αλλού ο κόσμος περιμένει να τελειώσεις τη δουλειά σου, αλλά εδώ είναι ανυπόμονοι. Οι οπαδοί εδώ είναι φανταστικοί».

Ο Ρόμενταλ μίλησε επίσης για την εύκολη νίκη επί της Μπέσα, αλλά και το άδειο «Καραϊσκάκη».

«Ο κόσμος ήταν έξω από το γήπεδο φωνάζοντας, με τύμπανα και προφανώς κάποιες φωτοβολίδες. Μίλησα λίγο με τον άνθρωπο της UEFA, Στιν Ντάρουπ, κι έδειχνε έκπληκτος από αυτό που γινόταν σε ένα άδειο γήπεδο. Ήταν καθήκον μας να νικήσουμε και σίγουρα το ματς δεν ήταν ελκυστικό. Αυτό συμβαίνει όμως όταν νικάς μία αδύναμη ομάδα εκτός έδρας με 5-0 στον πρώτο αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν στο 0-0, αλλά στη συνέχεια άρχισαν να μπαίνουν τα γκολ, ειδικά στα τελευταία λεπτά», ανέφερε.

Ο 32χρονος εξτρέμ ελπίζει να κάνει ντεμπούτο την ερχόμενη Πέμπτη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. «Είμαι σε καλή κατάσταση, το λένε και οι προπονητές, οπότε περιμένω να αγωνιστώ. Πιστεύω πως στον αγώνα της Πέμπτης με τη Μακάμπι μπορώ να βοηθήσω».

Στο τέλος ερωτηθείς αν έχει μάθει ελληνικά, είπε: «Προπονούμαι εδώ και μια εβδομάδα με την ομάδα κι έχω μάθει κάποιες λέξεις, όπως ‘καλημέρα’, ‘γεια σου’, ‘τα λέμε’ και το ‘μαλ..α’, που είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται πολύ στις προπονήσεις. Θα προσπαθήσω να μάθω γρήγορα ελληνικά. Ήδη έχω στο αυτοκίνητο ένα DVD με μαθήματα της ελληνικής γλώσσας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: