Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η Μπαρτσελόνα δίνει 1.5 εκ. ευρώ για Παπανικολάου

Η Μπαρτσελόνα κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό για την μεταγραφή του Παπανικολάου, προσφέροντας στους Πειραιώτες 1.500.000 ευρώ. Αναμένεται η απάντηση των Πρωταθλητών Ευρώπης.
Συγκεκριμένα, το επίσημο ενδιαφέρον των Καταλανών εκδηλώθηκε στις αρχές του μήνα και πριν αποφασίσουν να παραμείνουν στον Πειραιά οι Βασίλης Σπανούλης και Εϊσι Λο. Η διοίκηση των Πρωταθλητών Ευρώπης κοστολόγησε αρχικά τον Κώστα Παπανικολάου στα 4.000.000 ευρώ, ποσό που κρίθηκε υπερβολικό από τους Ισπανούς, που αντιπρότειναν 800.000 ευρώ. Όμως, δεν το έβαλαν κάτω.

Μόλις έφαγαν... πόρτα από τον Σπανούλη, που έμεινε στον Ολυμπιακό και συμφώνησε και ο Λο για την παραμονή του στο λιμάνι, οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα προχώρησαν σε νέα κρούση, προσφέροντας 1.200.000 ευρώ, μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τότε φάνηκε πως ο Ολυμπιακός, έχοντας εξασφαλίσει τη δύναμη... πυρός για τη νέα σεζόν, με την παραμονή των Σπανούλη και Λο, είναι διατεθειμένος να προχωρήσει στην πώληση του Παπανικολάου. Ετσι οι Πειραιώτες αφού απάντησαν αρνητικά στο 1.200.000 ευρώ, αξίωσαν πάνω από τα διπλά, περί τα 2.500.000 ευρώ, έτσι ώστε να παραχωρήσουν τον Έλληνα φόργουορντ.

Γνώριζαν επίσης για το ταυτόχρονο ενδιαφέρον τριών ομάδων από το ΝΒΑ, των Bucks, Pelicans και Hawks, που έριζαν για την υπογραφή του παίκτη ο οποίος είχε στο συμβόλαιό του 1.000.000 δολάρια, buy out για να φύγει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Στην περίπτωση φυγής του Παπαπανικολάου για το ΝΒΑ, ο Ολυμπιακός θα εισέπραττε σαφώς λιγότερα χρήματα, σε σχέση με όσα προσφέρει τώρα Μπαρτσελόνα.

Με την προθεσμία καταβολής του buy out για το ΝΒΑ, να πλησιάζει (σ.σ στις 15/7 στις 19:00), Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός μίλησαν πάλι το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι Καταλανοί έριξαν στο τραπέζι νέα βελτιωμένη προσφορά, η οποία ανερχοταν στο 1.400.000 ευρώ. Οι ερυθρόλευκοι την απέρριψαν και αυτή, με την Μπαρτσελόνα να καταθέτει χθες το βράδυ την τελευταία της –όπως λένε οι πληροφορίες από την Ισπανία- προσφορά ύψους 1.500.000 ευρώ, ζητώντας απάντηση εντός 24 ωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: