Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Υπερπληθώρα παικτών φέτος στον Θρύλο

Πραγματικός συνωστισμός γίνεται και φέτος στον Ολυμπιακό. Ειδικά στην μεσαία γραμμή παρατηρείται το αδιαχώρητο μετά και τις τελευταίες αποκτήσεις παικτών.
Και που θα χωρέσουν όλοι αυτοί είναι μεγάλο ερώτημα.
Πραγματικός πονοκέφαλος, Για την ώρα λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει επιβεβαιωμένα στην κατοχή του 39 παίκτες.
Και σκοπεύει να αποκτήσει τουλάχιστον άλλους 2-3. Θα φτάσουμε δηλαδή στον υπερβολικό αριθμό των 42-43 παικτών ρόστερ!!!!!!!!
Απίστευτο πραγματικά.
Παρακάτω παρουσιάζονται οι μέχρι τώρα παίκτες του συλλόγου μας.

1
Καρολ
2
Μεγιερι
3
Γιαννιώτης
4
Βλαχος
5
Χολεμπας
6
Μανωλας
7
Κοντρερας
8
Παπαδοπουλος
9
Παπαζογλου
10
Σιοβας
11
Καραγκουνης
12
Σαλινο
13
Λυκογιαννης
14
Φεισα
15
Μανιατης
16
Μασαντο
17
Γκρεκο
17
Φετφατζιδης
18
Φουστερ
19
Ροντριγκεζ
20
Σαμαρης
21
Ντε Βινσεντι
22
Πινο
23
Ολαιταν
24
Βαις
25
Τατος
26
Αμπντουν
27
Μητρογλου
28
Τζιμπουρ
29
Ιωαννιδης
30
Διαμαντακος

1
Βλαχοδημος
2
Μπουχαλακης
3
Τζανακακης
4
Λεαντρο
 5
Ρουγκάλας

1
Γκριμπιτς
2
Καται
3
Σουμπινιο
4
Ποτουριδης
5
Βασιλογιαννης

Βλέποντας λοιπόν το μέχρι τώρα ρόστερ, παρατηρούμε ότι πολλοί από αυτούς λογικά δεν έχουν θέση στην ομάδα. Και από το να δίνονται δανεικοί κάθε χρόνο καλύτερα να προσπαθήσουν να τους πουλήσουν με οποιοδήποτε ποσό.
Η να τους αφήσουν ελεύθερους.  Οι περισσότεροι έδειξαν ότι δεν κάνουν για τον Ολυμπιακό.
Και μιλάω για τους Γκρίμπιτς, Καται. Σουμπίνιο, Ποτουρίδη, Βασιλόγιαννη. Μπορεί να είναι καλοί παίκτες αλλά δεν είναι  επιπέδου Ολυμπιακού. Δυστυχώς. Σύνολο αποχωρήσεων σαν ελεύθεροι τουλάχιστον 5.
Από εκεί και πέρα θα πρέπει να δοθούν δανεικοί και φέτος αρκετοί νεαροί παίκτες μας, για να ψηθούν και να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Αλλά όπου πάνε να παίζουν!!!!! Όχι να γυαλίζουν τον πάγκο. Με ρήτρα συμμετοχών ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ
Από τον Ολυμπιακό. Αν είναι και στο εξωτερικό ακόμη καλύτερα.
Ήδη ο Βλαχοδήμος θα πάει δανεικός στην Γερμανία (Αουξμπουργκ) και ο Λεάντρο στην Καλλονή. Δανεικοί θα πρέπει να δοθούν επίσης οι Τζανακάκης, Μπουχαλάκης, ο Βλάχος (τερματοφύλάκας),  και ίσως κάποιοι εκ των Διαμαντάκου, Ιωαννίδη, Καραγκούνη, Ρουγκάλα.  Σύνολο δανεισμών θα πρέπει να έχει φέτος από 9-12. Πολλοί είναι, αλλά δεν γίνεται αλλιώς.
Ενώ αν είναι φέτος ο Γ. Φετφατζίδης να μην παίξει λεπτό καλύτερα να πάει δανεικός στο εξωτερικό. Μόνο έτσι μπορεί να βελτιώσει το παιχνίδι του και να γυρίσει έτοιμος για ΒΑΣΙΚΟΣ πλέον του χρόνου. Αλλιώς ας τον αφήσουν ελεύθερο. Έφτασε ήδη 23. Ταλέντο πλέον δεν είναι. Είτε είναι έτοιμος παίκτης και παίζει είτε του λες αντίο.
Ενώ γνώμη μου είναι ότι οι Γκρεκο, Πίνο και πιθανόν ο Τάτος πολύ δύσκολα χωράνε στο φετινό ρόστερ. Δεν ξέρω που μπορούν να παίξουν αυτοί οι 3 μετά από τι φετινές μεταγραφές. Και αναμένονται να αποκτηθούν και άλλοι για τις ίδιες θέσεις. Εκτός αν δεν χωράνε ούτε οι Ολαιταν και Ντε Βινσέντι κατά την γνώμη του προπονητή. Πάντως όλοι αυτοί ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΙΓΟΥΡΑ. Και μάλλον θα πρέπει να φύγουν οι Γκρέκο , Πίνο σίγουρα και από εκεί και πέρα ίσως να πρέπει να υπάρξει δανεισμός για 1-2 ακόμη από τους υπόλοιπους 3 που ανέφερα.
Τώρα αν προκύψει και κάποια πώληση (Σιόβας, Μανωλάς, Φέισα, Μασάντο, Τζιμπούρ οι πιθανοί όπως φαίνεται), θα ελαφρύνει και άλλο το ρόστερ, και για κάποιους από αυτούς δεν θα χρειαστεί αντικατάσταση αφού υπάρχουν ήδη παίκτες στην ομάδα που μπορούν να το κάνουν και έτσι θα αλλάξει η δική τους μοίρα, όσον αφορά την παραμονή τους. Για τους Τζιμπουρ και Μανωλά μόνο θεωρώ επιτακτική την αντικατάσταση αν φύγουν. Για όλους τους υπόλοιπους έχουμε λύσεις εκ των εσω.
Ενώ βέβαια ακόμη δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τι θα γίνει και με τον Ιμπαγάσα. Εγώ πάντως θεωρώ απίθανο να μείνει και άλλο χρόνο στην ομάδα και μάλλον είναι το σωστό να φύγει.
Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και αρκετούς από την περσινη ομάδα Κ20 που διέπρεψε και κυρίως τους 19χρονους που δεν υπολογίζονται από τον Στορκ για την φετινή αντίστοιχη ομάδα Κ20. Και είναι αρκετοί και αυτοί. Νομίζω 6-7. Κάποιοι από τους οποίους ή θα πρέπει να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα ή να φύγουν ελεύθεροι.  Άλλο πρόβλημα και αυτό λοιπόν. Για μένα ο Μανώλης Σιώπης έχει θέση στην βασική ομάδα σαν δεύτερος κόφτης. Εχει τρομερό τσαγανό και ταλέντο. Αλλά δεν είναι δική μου δουλειά αυτή………
Δύσκολη αποστολή λοιπόν έχει ο Μίτσελ φέτος από ότι φαίνεται. Κυρίως γιατί από 42 παίκτες θα πρέπει να διαλέξει τους 26-27 πραγματικά ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ. Διότι αν γίνουν λάθη μπορεί να χαθούν πολύτιμοι παίκτες για το μέλλον του Συλλόγου. Και τέτοιες πολυτέλειες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πλέον με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Δεν μπορεί να χαθούν άλλα ταλέντα και καλοί παίκτες από την ομάδα μας.
Η επιλογή πρέπει να είναι ΣΩΣΤΗ και κυρίως με αντικειμενικά κριτήρια. Με ποδοσφαιρικά κριτήρια και όχι με προσωπικά γούστα και εμμονές.
Να σας πω την μαύρη αλήθεια μου, δεν τον εμπιστεύομαι τόσο πολύ τον Μίτσελ  για να κάνει αυτή την επιλογή. Μακάρι να βγω ψεύτης…. Για το καλό του Θρύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: