Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Ολυμπιακός- Σεντ Ετιεν 1-3 , Μαύρα χάλια


Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σήμερα υπερόπτης και κουρασμένος και έχασε δίκαια από μια μέτρια ομάδα σαν την Σεντ Ετιεν με 1-3 στο Καραϊκάκη, αποχαιρετώντας στην ουσία τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις νωρίς.
Τίποτα δεν πήγε καλά σήμερα. Ούτε ο Βαλβέρδε είχε μελετήσει σωστά τον αντιπαλό του, όπως είχε κάνει πολύ καλά αυτός, ούτε οι παίκτες μας βρέθηκαν σε, έστω μέτρια, ημέρα, ούτε τίποτα. Από την αρχή φάνηκε το πράγμα ότι πάει στραβά. Το ένα λάθος μετά το άλλο και 2 γκολ χάρισμα στους αντιπάλους μας από ηλίθια και παιδαριώδη λάθη της ομάδας. Οπότε μετά όπως καταλάβαίνει κάνείς ήαν σχεδόν αδύνατο να αντιδράσει η ομάδα. Ο Γάλλος προπονητής για να λέμε και τα σωστά είχε διαβάσει πάρα πολύ καλά την ομάδα μας και εξαφάνισε όλα μας τα ατού. Σε αντίθεση με τον δικό μας προπονητή που πιάστηκε αδιάβαστος στην μελέτη του αντιπάλου. Αλλά και οι παίκτες μας έδειξαν ότι είχαν υποτιμήσει τους Γάλλους και φυσικά το πλήρωσαν ακριβά. Οταν κάνεις 35 σχεδόν αβίαστα λάθη σε ένα μισάωρο (1ο ημίχρονο), παιχνιδιού είναι αδύνατον να κερδίσεις. Το κακό φαινόταν καιρό τώρα αλλά πληρώθηκε στην χειρότερη στιγμή. Εδώ και 30-40 ημέρες ο Ολυμπίακός σέρνεται. Αλλά κουστά σραβά τα κέρδιζε τα ματσάκια στην Ελλάδα. Αλλά στην Ευρώπη είναι αλλιώς. Και το είδαμε όλοι σήμερα. Μια ομάδα που παλεύει να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Γαλλία μας έκανε γιο γιο. Και φυσικά αντίο Ευρώπη από πολύ νωρίς για φέτος. Δυστηχώς μετά την Ανόρθωση ήρθε και αυτό τώρα και σαν αποτέλεσμα έχει να είναι όλη η χρονιά ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ. Και δεν δέχομαι σαν δικαιολογία ότι είμαστε 14 βαθμούς μπροστά στο πρωτάθλημα από τους ανύπαρκτους.
Δεν με ενδιαφέρει.
Είναι απόλυτα φυσιολογικό.
Από την στιγμη που έχω αποκλειστεί από το Champions League από την Ανόρθωση και τώρα στο ΟΥΕΦΑ από την 17η ομάδα της Γαλλίας (βάση βαθμολογικής θέσης), τότε η χρονιά είναι ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.
Οπως στρώνεις κοιμάσαι. Και έτσι έτρωσαν οι διοικούντες τον Γενάρη και τώρα να τα λουστούν. Οταν δεν έχουμε παίκτη να ξεκουράσει κάποιον της βασικής 11άδας τότε είναι φυσιολογικά αυτά που παθαινουμε. Ας παίρνατε παίκτες κύριοι. Η χρονιά δεν βγαινει με 12-13 παίκτες μόνο. Σήμερα νομίζω έγινε κατανοητό. Αλλά δυστηχώς το πουλάκι πεταξε για μια ακόμη χρονιά.
Να ξέρετε όμως ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι κατόρθωμα ακόμη και αν μπαίνουμε στους ομίλους του Champions League.
Ας τα ξεχάσετε όσα ξέρατε.
Το σύστημα έχει αλλάξει και πλέον είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις αντίπαλο του τύπου Ανόρθωση στα προκριματικά. Από εδώ και πέρα θα παίζετε με τους 4ους της Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Αγγλίας κτλ. Οπότε Bye bye!

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Α. Παπαδόπουλος (46' Ζεβλάκοφ), Άντζας, Ντουντού, Γκαλέτι (65' Ντάρμπισίρ), Πατσατζόγλου, Ντιόγκο, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς (77' Οσκαρ).

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ (Αλέν Περέν): Ζανό, Βαρό, Ταβλαρίδης (75' Μπεναλουάν), Παγιέ, Μιραλάς, Ντερνίς (54' Οτκέρ), Ματουϊντί, Νταμπό, Μασάδο, Μπαγιάλ, Ιλάν (46' Γκομίς).

Το συμπέρασμα είναι ότι τα λάθη πληρώνονται και μάλιστα πολύ ακριβά.
Εγώ προσωπικά ντρέπομαι για το σημερινό. Δεν ανέχομαι να χάνω με 1-3 από τον 17ο του Γαλλικού πρωταθλήματος με κάτω τα χέρια. Εσείς δεν ξέρω τι λέτε γιαυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: