Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Οι ευθύνες μεγάλες σε όλους

Για το χθεσινό κάζο (το δεύτερο της χρονιάς), σίγουρα φταίνε όλοι. Παίκτες, προπονητής, διοίκηση.
Πρώτα από όλους οι παίκτες της ομάδας. Οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό έχουν αρχίσει να κωλοβαράνε. Οπως έκαναν και πέρυσι και πρόπερσι, για να θυμηθούμε και τα παλιά. Εδώ και 1,5 μήνα έχουν εγκαταλείψει τα πάντα. Στην προπόνηση επικρατεί υπερβολική χαλαρότητα λες και βρισκόμαστε σε καλοκαιρινές διακοπές. Στους αγώνες υπεροψία και ωχαδερφισμός. Αντιμετωπίζουν τα ματς σαν αγγαρεία. Σαν να λένε "αντε ρε αδερφέ να τελειώσει αυτό το πράγμα να κάνουμε την φιέστα και να πάμε διακοπές". Γιαυτό και όλα τα τελευταία ματς έχουν λήξει στο γκολ και τα έχουμε κάνει όλα ντέρμπυ. Κύριοι δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά αυτή. Από τους ακριβοπληρωμένους παίκτες της ομάδας μας περιμέναμε να παίξουν σε αυτά τα ματς. Αλλά αυτοί ήταν εξαφανισμένοι χθες. Και για να μιλήσω και προσωπικά για κάποιους, αυτός ο Πατσατζόγλου είναι δυνατόν να παίζει μπάλλα ακόμη στον Ολυμπιακό? Εντάξει τον αγαπάμε για ότι μπροσέφερε στο παρελθόν αλλά ως εδώ. Ούτε ένα τάκλιν δεν έκανε σε όλο το ματς. Φυλάει τα ποδαράκια του λες και είναι γυάλινα. Και ζητάει και 650.000 ευρώ για να ανανεώσει το καλοκαίρι. Ημαρτον. Ας πάει στο καλό. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντομί. Ας πάρουμε έναν παίκτη που να είναι αληθινό αριστερό μπακ. Γιατί ο Γάλλος ένα ματς παίζει και 2 είναι άφαντος. Αφήστε τον να φύγει. Μην συζητάμε για ανανεώσεις συμβολαίων σε παίκτες που δεν αξίζουν πια. Εχω την εντύπωση ότι θα δούμε και άλλες τέτοιες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Με αρχή το κυριακάτικο με τον Εργοτέλη. Ελπίζω να κάνω λάθος αλλά....
Οσον αφορά τον προπονητή. Χθες απέτυχε να διαβάσει τον αντίπαλο και έδειξε ότι δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που στράβωνε το ματς, όπως και έγινε. Επανέλαβε τα λάθη του παρελθόντος (βλέπε Ανόρθωση) και δείχνει να έχει ευθύνη για την χαλαρότητα που δείχνουν οι παικτες του. Αυτός είναι ο καπετάνιος και αυτός πρέπει να τους έχει όλους στην τσίτα. Βρισκόμαστε ακόμη στην 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Δεν είμαστε στον Μάϊο για να ειμαστε αραχτοί. Και μια ερώτηση κρίσεως. Πόσους μήνες είναι τραυμνατίες οι Λεονάρντο και Στολτίδης? Κύριοι του ιατρικού επιτελείου. Συγνώμη αλλά έχετε τεράστιες ευθύνες. Εδώ και 2-3 χρόνια απλοί τραυματισμοί παικτών γίνονται πολύμηνοι. Αλλη μια απόδειξη ο Λεντέσμα. Ο οποίος πέρυσι ήταν 1,5 μήνα τραυματίας στον Ολυμπιακό και φέτος δεν έχει πάθει ούτε διάστρεμμα στην Αργεντινή. Τυχαίο?
Και πάμε στην διοικηση. Η οποία αρνείται πεισματικά να ενδυναμώσει την ομάδα εκεί που πονάει εδώ και 2-3 χρόνια. Πέραν από τους 11 βασικούς δεν υπάρχει ούτε ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής να μπει αλλαγή. Αυτό το είδαμε και σε προηγούμενα ματς αλλά και χθες με τον πιο σκληρό τρόπο. Αν συνεχίσετε έτσι και το καλοκαίρι καλύτερα να αρχίσετε να ξεχνάτε ακόμη και τα πρωταθλήματα που παίρνουμε ελλείψη αντιπάλου και ανταγωνισμού. Αλήθεια δεν χώραγε ο Στέλιος Γιανακόπουλος στην ομάδα του Ολυμπιακού που δεν υπάρχει αντικαστατάτης του Γκαλέτι? Δεν χώραγε κ. Κόκκαλη? Αλλά ξέχασα οτι όσοι σου έχουν αρνηθεί στο παρελθόν να ανανεώσουν συμβόλαια τους το κρατάς μανιάτικο, και ας είναι εις βάρος της ομάδας μας. Οσο για τον Νταρμπυσάιρ να τον χαίρεστε. Τρομερή μεταγραφή. Με το τσάμπα δεν κάνεις ομάδα για να πρωταγωστήσεις στην Ευρώπη.
Με τέτοιες μεταγραφές θα τρως σφαλιάρες από ομαδούλες τύπου Σεντ Ετιέν, Χέρενφειν, Μακάμπι Χάιφα, Μέταλιστ κτλ.
Με τις υγείες μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: