Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Η «Ο GLOBO» ΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Η «Ο GLOBO» ΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΩΝ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ».- Ένα πολύ κολακευτικό δημοσίευμα για τον Ολυμπιακό, φιλοξένησε στη χθεσινή της έκδοση η βραζιλιάνικη εφημερίδα «O’ Globo». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν την καλύτερη άμυνα σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε μια ανάλυση των μεγαλύτερων πρωταθλημάτων της, αφήνοντας πίσω της ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Πόρτο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ίντερ και η έκπληξη της φετινής Μπουντεσλίγκα, Χόφενχαϊμ!
Οι πρωταθλητές δέχονται 0,38 γκολ ανά παιχνίδι, το «κλειδί» της επιτυχίας τους όπως αναφέρει σε δήλωση του στο έντυπο, με αφορμή το ίδιο θέμα, ο Ντουντού. Τους «ερυθρόλευκους» ακολουθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που παρότι 13 σερί αναμετρήσεις να δεχτεί γκολ, το ποσοστό της ανά παιχνίδι αγγίζει το 0,41.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ολυμπιακός υστερεί... έναντι της Μπαρτσελόνα (και μόνο), στη συνολική συγκομιδή βαθμών στο πρωτάθλημα. Οι Ισπανοί έχουν συγκεντρώσει 59 βαθμούς σε 22 ματς της Πριμέρα, δηλαδή το 89,39% του συνόλου, ενώ ο Ολυμπιακός ακολουθεί ως δεύτερη ομάδα σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, με 85,71% (21 παιχνίδια- 54 πόντους).

Δεν υπάρχουν σχόλια: