Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Δεν τους ενδιαφέρει η Ευρώπη απλά

Μια πρώτη αναφορά για το θέμα έκανα χθες αργά το βράδυ, αμέσως μετά τον αποτυχημένο αγώνα με την Σεντ Ετιέν στην Γαλλία.
Σκεφτόμενος καλύτερα και πιο ψύχραιμα και ακούγοντας και τις γνώμες πολλών στα αθλητικά ραδιόφωνα καταλαβαίνω ότι με την άποψη αυτή συμφωνούν πολλοί.
Και τελικά αυτή πρέπει να είναι και η πικρή αλήθεια.
Ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού, (ο Σωκράτης Κόκκαλης δηλαδή ποια διοίκηση?), έχει γραμμένη την Ευρωπαϊκή προοπτική του Ολυμπιακού στα α@#$%α της.
Και μαζί με την Ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας έχει γραμμένους και εμάς. Το μόνο που δείχνει να ενδιαφέρει τον πρόεδρο της ομάδας είναι το πρωτάθλημα. Η λέξη ψύχωση έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον και αποτυπώνει την αλήθεια. Δεν λεω και εγώ θέλω να παίρνω το πρωτάθλημα ειδικά όταν οι άλλοι είναι ανύπαρκτοι, αλλά πρέπει να κάνεις κάτι και στην Ευρώπη.

Αυτό που αναφέρω για τον πρόεδρο της ομάδας, ότι δηλαδή δεν τον ενδιαφέρει η Ευρώπη ενισχύεται από το παρελθόν του και στην ομάδα μπάσκετ. Θυμηθείτε λίγο τι έκανε εκεί και θα καταλάβετε. Κατάφερε μετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες να πάρει το πολυπόθητο τότε κύπελλο πρωταθλητριών, (Euroleague), και αμέσως μετά πίστεψε ότι ολοκλήρωσε την αποστολή του. Δεν ξαναενδιαφέρθηκε ποτέ για το μπάσκετ και το άφησε στην μοίρα του. Με αποτέλεσμα να διαλύσει την ομαδάρα που είχε τότε ο Θρύλος και να γίνει καρπαζοεισπράκτορας από τον βάζελο τα τελευταία 15 χρόνια. Κλείνει η παρένθεση.

Συνεχίζω λοιπόν τον συλλογισμό μου. Η διοίκηση του Ολυμπιακού λοιπόν έχει αποδείξει διαχρονικά ότι τα λόγια τα μεγάλα που κατά καιρούς έχει πει για Ευρωπαϊκούς τελικούς και λοιπές μαλακίες, τα έχει πει μόνο για τα μάτια του κόσμου. Δεν πίστεψε ποτέ ούτε το 1% από όσα έλεγε. Και αυτό το απέδειξε με τις πράξεις της. Ποτέ δεν έκανε το παραμικρό για να βοηθήσει την ομάδα να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη. ΠΟΤΕ. Έχεις τον Θόδωρο Θεωδωρίδη τόσα χρόνια στην ΟΥΕΦΑ (στενό συνεργάτη του Πλατινί) και ποτέ δεν έκανες το παραμικρό για να έχεις καλύτερη αντιμετώπιση από τους διαιτητές που σε έχουν σφάξει επί σειρά ετών. Τι να πρωτοθυμηθώ, τον Ρομπέρτο Κάρλος τερματοφύλακα!!, το γκολ του Οκκά στο Μονακό που ακυρώθηκε, τα πόσα πέναλτυ μαρς που δεν έχουν δοθεί σε Ευρωπαϊκά, είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα.

Πάμε παρακάτω. Έκανε τόσα χρόνια η διοίκηση κάτι για να σταματήσει η καφρίλα στο γήπεδο? Όχι βέβαια, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει τα τελευταία χρόνια στο σημείο να γίνονται επιθέσεις με μολότωφ κατά Ευρωπαϊκών ομάδων και οπαδών. Νομίζω όλοι τα θυμάστε. Όπως και τις τιμωρίες έδρας μετά από πολλά χρόνια στην Ευρώπη. Και πιθανόν να έρχεται και άλλη τιμωρία για το ματς με τους Γάλλους.

Έκανε ποτέ η διοίκηση μεταγραφικό σχεδιασμό προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη? ΠΟΤΕ. Πάντα ότι καβ@#$%ε στον πρόεδρο γινόταν. Ο προπονητής ήταν, είναι και θα είναι πάντα διακοσμητικός. Ούτε μια χρονιά από τις 10 που συμμετείχε ο Ολυμπιακός στο Champions League και άρα είχε τα μεγάλα έσοδα, δεν έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις για να είναι δυνατός ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Γιατί απλά δεν ενδιαφέρει την διοίκηση, η αγωνιστική δυναμική της ομάδας, παρά μόνο να μπαίνουν τα μπικικίνια στο ταμείο.
Ε λοιπόν φέτος τα μπικικίνια τέλος.
Πήρε τα αρ@#$%α μου από την ΟΥΕΦΑ ο Σώκρατες. Ας βάλει λεφτά από την τσέπη του τώρα. Ας πρόσεχε το καλοκαίρι. Ας πρόσεχε και τον Ιανουάριο.
Που δεν πήρε παίκτες, σύμφωνα με επίσημα χείλη της διοίκησης (Μώραλης), επειδή δεν θα περνάγαμε έτσι και αλλιώς την Μίλαν. Αξιολύπητη δήλωση και αξιολύπητη αντιμετώπιση των πραγμάτων εκ μέρους της διοίκησης. Που επιβεβαιώνει ακριβώς αυτά που λεω. Ότι δηλαδή δεν την ενδιαφέρει καθόλου η Ευρώπη. Και ότι μάλλον είναι και ΑΣΧΕΤΗ με το ποδόσφαιρο.
Η αντιμετώπιση αυτή των πραγμάτων είναι το λιγότερο αναχρονιστική. Ούτε μυαλά της δεκαετίας του ’50 δεν θα σκέφτονταν έτσι. Και μετά περιμένουμε να διακριθούμε στην Ευρώπη. Μια ζωή καρπαζοεισπράκτορες θα είμαστε με τέτοιες λογικές.

Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι η περσινή χρονιά. Που έκανε την καλύτερη Ευρωπαϊκή πορεία του τα τελευταία 10 χρόνια και η επιβράβευση ήταν ο Σωκράτης να διαλύσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.
Από Τεχνικό διευθυντή, προπονητή, παίκτες, διοικητικά στελέχη. Ακόμη και τον γιο του απέλυσε. Μην την ψάχνουμε λοιπόν για το τι φταιει. Έχουν αφήσει την ομάδα αβοήθητη από παίκτες, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από την Ανόρθωση το καλοκαίρι και τώρα από την 17η ομάδα της Γαλλίας.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. Κόκκαλη. Συγχαρητήρια και στους οσφυοκάμπτες που «συμμετέχουν» στο Δ.Σ. του Ολυμπιακού. Ο Πρόεδρος θα πρέπει να παθαίνει σύγκρυο κάθε φορά που συνεδριάζει το Δ.Σ. από την κριτική που του ασκείται. Α ρε πλάκα που έχετε.

Συνέχισε Σωκράτη το έργο σου. Το πρωτάθλημα μόνο να παίρνουμε και η Ευρώπη στα παπάρια μας. Κάποια στιγμή θα σταματήσει όμως να εισρέει το χρήμα από τα κοροΐδα, (σαν και εμένα), που αγοράζουν διαρκείας με την ελπίδα να δουν επιτέλους την ομάδα να στέκεται ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ στην ΕΥΡΩΠΗ.
Πρωταθλήματα με τους κουλούς και τους κλάψες στην Ελλάδα χορτάσαμε. Το κάτι παραπάνω θέλουμε. Αν δεν μπορείτε να το δώσετε αφήστε κανέναν άλλον που ίσως μπορεί και πάνω από όλα θέλει να το κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: