Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Πρέπει να παίξει και να εξαντλήσει τις πιθανότητες του

Στο σημερινό ματς ο Ολυμπιακός καλείται να φέρει εις πέρας μια πάρα πολύ δύσκολη αποστολή. Δύσκολη είναι σίγουρα , ακατόρθωτη όμως δεν είναι. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται όπως είναι γνωστό, αρκεί να υπάρχει η θέληση και η πίστη από τους παίκτες.
Τα κέρδη βεβαίως από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πολλαπλά. Δεν το συζητάμε.
Από την άλλη μια αρνητική εξέλιξη, (τυχόν ήττα με μεγάλο σκορ), θα επιτείνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα της ομάδας. Άλλο είναι να αποκλείεσαι έστω και από έναν χειρότερο σου με αξιοπρεπή τρόπο και άλλο να έχεις αποκλειστεί με 2 ήττες. Και τυχόν ήττα θα έρθει σε μια άσχημη αγωνιστική συγκυρία που έχουν προηγηθεί άλλες 2 συνεχόμενες ήττες. Και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, κάτι τέτοιο θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη αρνητική ψυχολογία ενόψει του ματς με τον ΠΑΟ την Κυριακή.
Εγώ πιστεύω λοιπόν ότι θα πρέπει ο Ολυμπιακός να παίξει για να διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει για να πάρει το αποτέλεσμα που τον ενδιαφέρει. Γιατί αυτό θα βοηθήσει στην άνοδο της ψυχολογίας της ομάδας, έστω και αν επιφέρει επιπλέον κούραση στους ήδη ταλαιπωρημένους παίκτες του.
Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, θα προκαλέσει προβλήματα και ίσως πανικοβάλει τους παίκτες της Σεντ Ετιέν και θα ανεβάσει την ψυχολογία των δικών του παικτών . Αυτό πρέπει να προσπαθήσει να κάνει ο Θρύλος σήμερα το βράδυ. Να αιφνιδιάσει τους Γάλλους. Μετά θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας.
Πάνω από όλα όμως δεν θα ανεχθώ αδιάφορους παίκτες και συμβιβασμένους με την ιδέα του αποκλεισμού και της ήττας. Κάτι τέτοιο θα με εξοργίσει.
Ας καταλάβουν επίσης κάποιοι, ότι το καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαια τους και ίσως τελικά να μην είναι δεδομένη πλέον η συζήτηση για την παραμονή τους στην ομάδα και το νέο έτος.
Όλα θα κριθούν στο σημερινό και στα επόμενα 3 παιχνίδια για πρωτάθλημα και κύπελλο. Νομίζω το έχουν πάρει το μήνυμα.
Και περιμένω να δω παίκτες μαχητές και όχι συμβιβασμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: