Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ξεμένει από παίκτες ο Θρύλος. Επειγόντως 8-10 μεταγραφές χρειάζονται

Η κατάσταση είναι γεγονός ότι δεν εξελίσσεται καλά όσον αφορά τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, έστω και αν είναι νωρίς ακόμη.
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή λοιπόν. Να δούμε καταρχήν πόσοι φεύγουν από την ομάδα φέτος.
Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς αναγκάστηκε για λόγους υγείας να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.
Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, σταματάει και αυτός το ποδόσφαιρο. Ο Παρασκευάς Άντζας ήταν κάθετος στις συζητήσεις του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στο Ρέντη και τον Γιάννη Χρυσικόπουλο στα γραφεία της ΠΑΕ, πως κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
Επίσης, ο Μενδρινός αποτελεί πλέον παρελθόν, αφού δεν υπήρξε σημείο επαφής, στη συνάντηση που είχε με τον Χρυσικόπουλο. Ο Πατσατζόγλου ετοιμάζει τις βαλίτσες του για άλλες πολιτείες, ενώ το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί και με τον Ζεβλάκοφ. Ενώ και ο Κόβατς θα αποτελέσει παρελθόν.
7 λοιπόν σίγουρα αποχωρούν, από τους οποίους οι 5 ή ήταν βασικοί ή ήταν στις πρώτες επιλογές της ενδεκάδας.

Ακόμη εκκρεμούν και οι αποφάσεις για την παραμονή των Λέτο και Ντάρμπισαϊρ. Και δεν είναι στο χέρι μας, όσο στο χέρι των ομάδων στις οποίες ανήκουν οι δύο παίκτες. Γνώμη μου είναι ότι ένας από τους δύο δεν θα συνεχίσει στην ομάδα του χρόνου. Και φυσικά μπορεί να πουληθεί κάποιος παίκτης το καλοκαίρι από τους ήδη υπάρχοντες.
Οπότε πιθανόν να έχουμε 8 ελλείψεις από πέρυσι. Και απλά θυμίζω ότι και πέρυσι δεν είχαμε τόσες πολλές επιλογές παικτών. Αντιθέτως όλη την σεζόν την έβγαλαν 14-15 παίκτες.

Και πάμε τώρα στις επιστροφές ή μεταγραφές παικτών.
Θα επιστρέψει λοιπόν σίγουρα ο Λεντέσμα και ο Κατσικογιάννης, πιθανόν να επιστρέψει για να μείνει ο Ραούλ Μπράβο (!), αποκτήθηκε δανεικός ο γκολκίπερ Πάρντο και συμφώνησε με την ομάδα ο Ζαϊρί. Ενώ προωθήθηκαν από την δεύτερη ομάδα οι νεαροί Νικλητσιώτης και Σοϊλέδης. Οπότε έχουμε για την ώρα 5 επιστροφές και 2 προωθήσεις νεαρών. Σύνολο 7 από τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά μόνο οι 3 πιστεύω.
Και φυσικά από αυτούς που έχουν αποκτηθεί για την ώρα μόνο ο Λεντέσμα μπορεί να θεωρηθεί βασικός παίκτης.
Άρα έχουμε έλλειμμα 4-5 βασικών επιλογών σε αυτό το ιδιότυπο ισοζύγιο.
Όπως καταλαβαίνετε αν δεν γίνουν ακόμη 5-6 καλές μεταγραφές δύσκολα θα είναι ο Ολυμπιακός ίδιος με την φετινή ομάδα. Απαιτούνται μεταγραφές μεγάλων, (σε αξία), παικτών για να καλυφθούν τα κενά.
Και κυρίως για να αναπληρωθούν οι απώλειες των παικτών ηγετών που φεύγουν φέτος από την ομάδα, απαιτείται να αποκτηθούν παίκτες ηγέτες.
Αφήστε λοιπόν τις τσιγκουνιές και ξεκινήστε τον σχεδιασμό άμεσα.
Και φυσικά κλείστε επιτέλους το θέμα προπονητή, που «σέρνεται» τώρα εδώ και 4 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: