Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Αφιέρωμα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ στον Θρύλο

Η «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» έκανε αφιέρωμα στον υπερπρωταθλητή Ελλάδας, φιλοξενώντας στη συχνότητά της νυν, αλλά και πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας, που έχουν λάβει μέρος στην κατάκτηση όλων αυτών των τίτλων. Νικοπολίδης, Λέτο, Πάντος, Καστίγιο, Νινιάδης, Ελευθερόπουλος, Ανατολάκης, Καραπιάλης και Αμανατίδης μίλησαν στον ραδιοφωνικό σταθμό, εξηγώντας τους λόγους που έφεραν τους Πειραιώτες σε αυτό το σημείο.

Νικοπολίδης: Να τελειώσουμε με νταμπλ
«Τίποτε δεν έρχεται εύκολα, πάντα υπάρχει βαθμός δυσκολίας. Το μυστικό ήταν η δική μας σταθερότητα και τα λάθη των υπόλοιπων, που εκμεταλλευτήκαμε. Να τελειώσουμε με το καλό, έχουμε τον τελικό του Κυπέλλου και πιστεύω να τελειώσουμε τη σεζόν με ένα νταμπλ. Στον Ολυμπιακό ήρθα για τους τίτλους. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα μεγάλους στόχους και πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο».

Λέτο: Ξεχωριστός αυτός ο τίτλος
«Είναι ο πρώτος μου τίτλος και είναι ξεχωριστό, είναι κάτι διαφορετικό για μένα. Το κλειδί για τον τίτλο ήταν τα παιχνίδια εντός έδρας. Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει έμπειρους παίκτες όπως οι Τζόρτζεβιτς, Νικοπολίδης, Κοβάσεβιτς, Γκαλέτι. Τίποτε δεν ήταν εύκολο, πάντα δίναμε τον καλύτερο εαυτό, ακόμη και όταν ήμασταν έντεκα πόντους μπροστά».

Πάντος: Μεγάλο ρεκόρ
«Είναι ένα μεγάλο ρεκόρ. Ο Ολυμπιακός έχει γερές βάσεις, παίκτες με προσωπικότητα και οι φίλαθλοί του πρέπει να είναι περήφανοι γι’ αυτήν την ομάδα».

Καστίγιο: Κάποια στιγμή θέλω να γυρίσω
«Πιστεύω ότι η διαφορά όλα αυτά τα χρόνια ήταν ότι ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ομάδα, έπαιρνε καλούς παίκτες από το εξωτερικό, όπως οι Ζιοβάνι, Καρεμπέ, Ριβάλντο, είχε και παίκτες σαν τους Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλο και έκανε τη διαφορά. Ήταν σημαντικό το έβδομο πρωτάθλημα. Εγώ δεν ήμουν ακόμη βασικός, αλλά το πανηγύρισα σαν να έπαιζα. Μόνον ο Ολυμπιακός μπορεί να ξανακάνει τέτοιο ρεκόρ. Έχω συμβόλαιο τρία χρόνια, κάποια στιγμή θα ήθελα να γυρίσω Ελλάδα κι αν μπορώ στην ομάδα που ήμουν, στον Ολυμπιακό».

Ελευθερόπουλος: Δεν είναι τυχαία η επιτυχία του
«Με τόσα πρωταθλήματα που έχει πάρει ο Ολυμπιακός, παύει να θεωρείται τυχαία η επιτυχία του. Έχει κάνει βήματα μπροστά σε όλους τους τομείς. Το αθλητικό κέντρο, οι Έλληνες και οι ξένοι ποδοσφαιριστές είναι οι καλύτεροι που έχουν έρθει, υπάρχει ηρεμία στα διοικητικά και κάνουν αρκετά λάθη οι αντίπαλοί του. Ξεχωρίζω το πρώτο πρωτάθλημα, διότι ήταν μετά από μία δύσκολη δεκαετία για όλους. Επίσης, ήταν απίστευτη η χρονιά του νταμπλ και της πορείας στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και το 1-4 της Λεωφόρου στο Κύπελλο. Για μένα είναι αδύνατο να σπάσει αυτό το ρεκόρ».

Ανατολάκης: Δεν θα ξεχάσω τη σεζόν 1998/99
«Κατά πρώτον ο Ολυμπιακός είχε μία σταθερή διοίκηση, που ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα, κατά δεύτερον, οι παίκτες ήταν ενωμένοι σαν μία γροθιά, με έντονη προσωπικότητα και κατά τρίτον και πολύ σημαντικό, υπήρχε η συμπαράσταση του κόσμου και της θύρας 7 και εντός έδρας και εκτός. Το πρώτο πρωτάθλημα ήταν το πιο σημαντικό. Θυμάμαι ακόμη την περίοδο 1998- 99, που είχαμε κάνει το νταμπλ και φτάσαμε στους οχτώ του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό το ρεκόρ δεν μπορεί να γίνει από άλλη ομάδα. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει το σερί του».

Νινιάδης: Το πρώτο ήταν το πιο δύσκολο
«Το 1996 βάλαμε τις βάσεις με τον ερχομό του κυρίου Μπάγεβιτς. Μαζέψαμε τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα και σίγουρα το πρώτο πρωτάθλημα ήταν το πιο δύσκολο. Τότε αποκτήσαμε τη στόφα του πρωταθλητή και έτσι συνεχίζεται η δυναστεία του Ολυμπιακού. Δεν θα ξεχάσω ακόμη την πορεία στους οχτώ του Τσάμπιονς Λιγκ».

Καραπιάλης: Με σωστές κινήσεις δεν θα έχει πρόβλημα τα επόμενα χρόνια
«Μετά το πρώτο πρωτάθλημα η ομάδα απέκτησε προσωπικότητα, νοοτροπία νικητή. Το πρώτο πρωτάθλημα είναι εκείνο που μένει περισσότερο στο μυαλό. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Η ομάδα έχει το μέταλλο του πρωταθλητή, το DNA. Κι αυτά που λένε για τη διαιτησία, είναι για να καλύψουν τα δικά τους λάθη. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει στο γήπεδο ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Με σωστές κινήσεις δεν θα έχει πρόβλημα ούτε τα επόμενα χρόνια. Είναι σημαντικό καλοκαίρι, διότι σταματούν μεγάλοι παίκτες. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πετύχει περισσότερα, αν γίνουν σωστές κινήσεις, να ενισχυθεί ομάδα εκεί που έχει εντοπίσει ο προπονητής. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός δεν θα σταματήσει εδώ».

Αμανατίδης: Η δυναστεία ξεκίνησε με τον Ντούσαν και θα συνεχιστεί...
«Το πρώτο πρωτάθλημα ήταν πολύ σημαντικό. Έγιναν σωστές κινήσεις με τον ερχομό του κυρίου Μπάγεβιτς και εκεί ξεκίνησε η δυναστεία. Με την πάροδο του χρόνου ο Ολυμπιακός έκανε πιο δυνατή αυτήν τη βάση. Θα υπάρξει και συνέχεια. Ο πρόεδρος, ο κύριος Κόκκαλης ενισχύει την ομάδα, ο κόσμος είναι πάντα κοντά και διψασμένος και υπάρχουν όλα τα στοιχεία για να συνεχιστεί η αυτοκρατορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: