Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Ρίβερς:Νιώθω ευλογημένος που ήμουν μέλος του ΟΣΦΠ

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ντέιβιντ Ρίβερς, φιλοξενείται στο συλλεκτικό βιβλίο «BERLIN 2009», το οποίο εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, με αφορμή την πρόκριση της ομάδας μπάσκετ στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου.

Ποια θέση έχει ο Ολυμπιακός στην καρδιά σου;
Την ίδια που είχε και πριν από χρόνια. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Σέβομαι απεριόριστα τον Ολυμπιακό και τον κόσμου του και νιώθω ευλογημένος που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει την πρώτη θέση στην καρδιά μου και πάντα μιλώ με θαυμασμό γι’ αυτούς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σ' όλους, αν και όλοι ξέρουν ότι η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ δεν αρκεί σε κανέναν στον Ολυμπιακό.

Τι θυμάσαι περισσότερο από τη χρονιά του «Triple Crown»;
Το ότι ήμασταν όλοι μια παρέα. Αυτό ήταν και το μεγάλο μας μυστικό. Παίζαμε ο ένας για τον άλλο και αδιαφορούσαμε για το τι γραφόταν ή λεγόταν για μας.

Το πιστεύετε ότι μπορούσατε να φτάσετε σ' αυτόν τον άθλο;
Δεν είχαμε ξεκινήσει καλά και η κριτική που δεχόμασταν ήταν πολύ μεγάλη. Δε μας ένοιαζε όμως γιατί εμείς ξέραμε τι ομάδα ήμασταν και τι μπορούσαμε να κάνουμε. Ξέραμε ότι στο τέλος εμείς θα ήμασταν οι πρωταθλητές κι αυτό δεν το λέω τώρα. Ψάξτε να βρείτε όλες τις συνεντεύξεις που είχα δώσει τότε και θα δείτε ότι έλεγα από την αρχή ότι θα τα πάρουμε όλα. Τα θέλαμε όλα και γι' αυτό τα πήραμε.

Παρακολούθησες τα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού και την πορεία της ομάδας για το Φάιναλ Φορ;
Είδα σχεδόν όλα τα παιχνίδια. Το είχα πει πριν τελειώσει το Τοπ-16 ότι ο Ολυμπιακός θα φτάσει ως το Φάιναλ Φορ και μπορεί να κερδίσει τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός είναι φέτος η ομάδα με τα λιγότερα λάθη και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στο παιχνίδι του. Μια ομάδα που ξέρει τι θέλει και πως να το πάρει μέσα στο παιχνίδι. Πιστεύω ότι το μυστικό του Ολυμπιακού είναι η σωστή χημεία που έχει και το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες ηγέτες που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στα δύσκολα.

Πιστεύεις ότι προκρίθηκαν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες στο Φάιναλ Φορ;
Δε ξέρω αν προκρίθηκαν οι καλύτερες, αλλά σίγουρα αυτές που θα είναι στο Βερολίνο είναι αυτές που το άξιζαν περισσότερο. Μπορεί να είσαι καλύτερη ομάδα από κάποια άλλη και να κάνεις το μοιραίο λάθος που θα τα γκρεμίσει όλα. Καλύτερη ομάδα λοιπόν είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη συνέπεια και συνέχεια.

Θες να δώσεις κάποια συμβουλή στους παίκτες του Ολυμπιακού και κυρίως σ' αυτούς που θα βρεθούν για πρώτη φορά στο Φάιναλ Φορ;
Εύχομαι να μπορέσω να τους συμβουλεύσω από κοντά. Αυτό που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους είναι ότι πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και στο σχέδιο που έχουν ετοιμάσει οι προπονητές. Σ' αυτά τα παιχνίδια, αυτά δηλαδή που αν χάσεις πας σπίτι σου πρέπει να είσαι έτοιμος να θυσιάσεις τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα. Πάνω απ' όλους και όλα είναι η ομάδα.

Πως βλέπεις τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό;
Τα παιχνίδια των δυο ομάδων είναι το απόλυτο ντέρμπι και πιστεύω ότι πρέπει να τα βλέπει όλος ο κόσμος και ειδικότερα στην Αμερική. Πρέπει να βλέπουν το πάθος που υπάρχει σ' αυτά τα παιχνίδια και το πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτά τα ντέρμπι δεν τα ξεχνάς ποτέ...

Ένα μήνυμα για τους φίλους του Ολυμπιακού;
Είστε πάντα μέσα στην καρδιά μου και δε θα σας ξεχάσω ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: