Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Δηλώσεις Τεόντοσιτς, Πάργκο, Ερτσεγκ

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

ΜΙΛΟΣ ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ: «Είναι μεγάλη τιμή και για μένα και για τον Ολυμπιακό να είμαστε στο Φάιναλ Φορ. Από την αρχή της σεζόν είχαμε θέσει ως έναν από τους στόχους μας να φτάσουμε στο Βερολίνο. Το πετύχαμε, αλλά δεν τελειώσαμε εδώ. Ο δεύτερος στόχος μας είναι η κατάκτηση του τροπαίου κι έχοντας αυτό στο μυαλό μας ταξιδεύουμε για το Βερολίνο. Είναι μια διοργάνωση με τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και πιστεύω πραγματικά ότι όλοι έχουν από 25% πιθανότητες να φτάσουν στο τρόπαιο.

Η ΤΣΣΚΑ και ο Παναθηναϊκός έχουν ως μεγάλο τους όπλο την πείρα κι εμείς και η Μπαρτσελόνα τη δίψα για διάκριση. Θα γίνουν σπουδαία παιχνίδια στο Βερολίνο και η ομάδα που θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη θα χαρεί στο τέλος. Σ' αυτά τα παιχνίδια δε μετρά τόσο η τακτική, όσο το πόσο μυαλωμένα και με ηρεμία αντιμετωπίζεις το ίδιο το παιχνίδι. Τώρα πρέπει να εφαρμόσουμε στον καλύτερο βαθμό αυτό που μας λέει ο κόουτς. Να έχουμε υπομονή και να διαβάζουμε το παιχνίδι χωρίς να κοιτάμε το σκορ».

ΤΖΑΝΙΡΟ ΠΑΡΓΚΟ: «Επιτέλους επιστρέφω σε δράση (γέλια). Είναι σπουδαία στιγμή στην καριέρα μου να βρεθώ σ' ένα φάιναλ φορ, αλλά νομίζω ότι θα είναι ακόμα μεγαλύτερη αν κατακτήσουμε και το τρόπαιο. Η ομάδα έχει δουλέψει σωστά όλες αυτές τις μέρες και νομίζω ότι στη Γερμανία θα δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας.

Έχουμε δείξει ότι ξέρουμε πλέον πως να παίζουμε τα μεγάλα παιχνίδια και πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι είμαστε μόνο δυο βήματα μακριά από το στόχο μας. Έχουμε περπατήσει ένα δύσκολο δρόμο για να φτάσουμε ως εδώ και μπορεί τα τελευταία δυο βήματα να είναι τα πιο δύσκολα, αλλά πρέπει να τα κάνουμε».

ΖΟΡΑΝ ΕΡΤΣΕΓΚ: «Τώρα μπορούμε να το πούμε κιόλας ότι το μυαλό μας είναι στο Φάιναλ Φορ. Νομίζω ότι αυτό που έπρεπε να κάνουμε από τη στιγμή που προκριθήκαμε για το Βερολίνο ως και σήμερα το κάναμε και κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο. Το μυαλό μας πλέον είναι μόνο στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και στη μεγάλη γιορτή.

Είναι τιμή για όλους μας και κυρίως για όσους δεν έχουμε βρεθεί ξανά στο Φάιναλ Φορ, να φτάσουμε ως εκεί. Λένε όλοι ότι πρέπει να πάμε να το διασκεδάσουμε, αλλά εμείς πάμε για να κερδίσουμε κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο Παναθηναϊκός έχει σίγουρα μεγαλύτερη εμπειρία από μας και ξέρει να παίζει τέτοια παιχνίδια, αλλά κι εμείς θα αντιπαραθέσουμε το πάθος για να φτάσουμε ψηλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: