Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Γοητεύουν οι Νέοι του ΟΣΦΠ.

Ενα πολύ ωραίο άρθρο είχε σήμερα το www.sportdog.gr για τους νέους του Ολυμπιακού, το οποίο αναδημοσιεύουμε. Ελπίζουμε να μας συγχωρήσουν, αλλά το βρήκαμε εξαιρετικό.
Και είναι ένα θέμα για το οποίο έχουμε γράψει κατ΄έπανάληψη από εδώ. Οτι δηλαδή ο Θρύλος αυτή την στιγμή έχει την καλύτερη φουρνιά νέων παικτών και πρέπει από αυτή να βγουν τουλάχιστον 4-5 παίκτες πρώτης γραμμής στην πρώτη ομάδα.

Ακολουθεί το άρθρο του www.sportdog.gr
Οι νέοι του Ολυμπιακού έκλεψαν την παράσταση στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας των «ερυθρολεύκων» και Ότο Ρεχάγκελ, που δήλωσε ενθουσιασμένος, άνοιξε από τώρα την πόρτα της Εθνικής ανδρών, αν και εφόσον πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τον Τιμούρ Κετσπάγια.
Αυτή τη στιγμή η αλήθεια είναι ότι οι Πειραιώτες μετράνε 12 νεαρούς παίκτες διεθνείς με την Εθνική Νέων και Παίδων, οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει και σύμφωνα με τους υπεύθυνους του συλλόγου έχουν όλα τα φόντα να διακριθούν στο μέλλον στελεχώνοντας τόσο την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού όσο και τα αντίστοιχα εθνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αριστείδης Σοϊλέδης και Γιώργος Νικλητσιώτης, που πραγματοποιήσαν εξαιρετικές εμφανίσεις στα φιλικά προετοιμασίας των πρωταθλητών, αποτελούν ήδη βασικά μέλη της Εθνικής ομάδας των Νέων. Τώρα, περιμένουν την ευκαιρία τους να καθιερωθούν στη μεγάλη ομάδα των "ερυθρολεύκων" και όχι μόνο.

Ακόμη πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν εννέα ελπιδοφόροι νεαροί είναι διεθνείς με την Εθνική Παίδων. Ενώ, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ήδη διεθνείς με την Ελπίδων: Μήτρογλου, Κατσικογιάννη, Λαμπρόπουλο και Γ. Παπαδόπουλο, που ετοιμάζονται (δια... στόματος Ρεχάγκελ) να γίνουν διεθνείς με την ανδρών.

Οι... Νέοι

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Ο ΠΑΟ, το ρεκόρ και η UEFA

Η μεγάλη ελπίδα του Ολυμπιακού, ο νεαρός Κυριάκος Παπαδόπουλος, έγινε "ερυθρόλευκος" το 2007 ερχόμενος από τον Σβορώνο Πιερίας. Ο νεαρός άσος είχε προταθεί, μάλιστα, πρώτα στον Παναθηναϊκό αλλά οι "πράσινοι" δεν ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του.

Ο Παπαδόπουλος στις 2 Δεκεμβρίου του 2007 κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του Κώστα Αντωνίου για εννέα ημέρες (!) αφού έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί ποτέ στην πρώτη κατηγορία (15 ετών και 283 ημερών) συμμετέχοντας στον αγώνα Ατρόμητος-Ολυμπιακός (1-3) στο Περιστέρι.

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα από το ντεμπούτο του, τον Οκρώβριο του 2008 ο Παπαδόπουλος συμπεριλήφθηκε από την UEFA στη λίστα με "τα δέκα αστέρια του αύριο", οπωσδήποτε σημαντική διάκριση για τον μικρό.
Τώρα, περιμένει τις ευκαιρίες του στον Ολυμπιακό (πολλοί τον θεωρούν άξιο αντικαταστάτη του Άντζα!), ενώ αποτελεί βασικότατο στέλεχος της Εθνικής Νέων. Με τον Ολυμπιακό σε ηλικία 18 ετών έχει πανηγυρίσει ήδη δύο νταμπλ!

Αριστείδης Σοϊλέδης: Ο... νέος «Τζόλε»

Κάτοικος Ρέντη από το καλοκαίρι του 2006 ήρθε στον Πειραιά από τη Θήβα και αμέσως τράβηξε τα βλέμματα με το πλούσιο ταλέντο του. Οι κινήσεις του μέσα στο γήπεδο, οι σέντρες και οι ντρίπλες του θυμίζουν πολύ τον Πρέντρανγκ Τζόρτζεβιτς και δεν είναι λίγοι αυτοί που τον έχουν χρήσει διάδοχό του!

Εξάλλου, ο μικρός πρόλαβε σχεδόν για 3 χρόνια να μάθει πολλά δίπλα στον επί σειρά ετών αρχηγό του Ολυμπιακού. Ο Σοϊλέδης αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας των Νέων.

Γιώργος Νικλητσιώτης: Οι προτάσεις και τα πρότυπα

Μεγάλη επένδυση για τον συλλόγο η περίπτωση του Γιώργου Νικλητσιώτη που αγωνίζεται στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τον "ανακάλυψαν" όταν στα 16 του έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με την Εθνική Παίδων. Τότε, ο νεαρός άσος φορούσε τη φανέλα της Δήμητρας Τρικάλων και οι προτάσεις από το εξωτερικό (Ολλανδία) και την Ελλάδα (Ατρόμητος) έπεφταν βροχή. Αλλά, ο Ολυμπιακός κινήθηκε γρήγορα και τον έκανε δικό του.

Ο Νικλητσιώτης πήρε μέρος στις δύο τελευταίες προετοιμασίες του Ολυμπιακού πηγαίνοντας πολύ καλά. Την προτελευταία αγωνιστική με τη Λάρισα αγωνίστηκε έχοντας καλή παρουσία στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο ίδιος λέει συνέχεια ότι "διαβάζει" το παιχνίδι των Γκαλέτι και Μπελούτσι, τους οποίους θαυμάζει και προσπαθεί να αντιγράψει τις κινήσεις τους.

Κώστας Κοτσαρίδης: Ξεπέταγμα από μικρός

Κι αυτός πολλά υποσχόμενος, θεωρείται από τους παίκτες που στο μέλλον θα πρωταγωνιστήσουν στη μεγάλη ομάδα. Το τμήμα σκάουτινγκ των "ερυθρολεύκων" τον ανακάλυψε στη Θεσσαλονίκη και άμεσα τον ένταξαν στο δυναμικό της ομάδας των Εφήβων. Το γεγονός, όμως, ότι ξεχώριζε αγωνιζόμενος σε θέση αμυντικού χαφ τον έφερε γρήγορα στην ομάδα των Νέων. Μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι μετείχε στην προετοιμασία της επαγγελματικής ομάδας.

Παναγιώτης Σταμόγιαννος: Προπονήσεις με τους μεγάλους

Παίκτης που ξεχωρίζει με κλειστά μάτια στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αποκτήθηκε από τον Ευρώτα Έλους. Αγωνίζεται αμυντικό χαφ αλλά έχει τις δυνατότητες να αγωνιστεί και ως επιτελικός μέσος. Το ταλέντο του είναι μεγάλο και γι΄αυτό έχει αγωνιστεί πολλές φορές στις προπονήσεις των μεγάλων αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας Παίδων.

Κώστας Ρουγκαλάς: Από τα 16 του στους Νέους

Κι αυτός νεοφερμένος στον Ολυμπιακό, ήρθε στον σύλλογο το καλοκαίρι από τη Θύελλα Πατρών. Μεγάλο ταλέντο, λένε στον Πειραιά, αγωνίζεται ως στόπερ έχοντας από τώρα ηγετικά προσόντα. Αγωνίζεται αξιοποιώντας το κορμί του αλλά και το μυαλλό του. Δεν είναι τυχαίο ότι από τα 16 του αγωνίζεται στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού και όχι στους Παίδες. Είναι φυσικά μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων.

Οι... παίδες

Κώστας Πάντος: Ένας άλλος... Πάντος!

Καμία συγγενική σχέση με τον γνωστό Τάσο Πάντο, ήρθε στον σύλλογο από ερασιτεχνική ομάδα της Θεσπρωτίας. Πρόκειται για τον βασικό τερματοφύλακα της εφηβικής ομάδας του Ολυμπιακού. Έχει συμμετοχές στην ομάδα των Νέων και στον Ολυμπιακό ευελπιστούν ότι από του χρόνου θα μπορεί να γίνει βασικό της μέλος. Έχει κληθεί στην Εθνική Παίδων και τα προσόντα του (σωματικά και αγωνιστικά) μπορούν να τον βοηθήσουν να διακριθεί.

Μπάμπης Λυκόγιαννης: Όλη την πλευρά...

Μετρά μόλις ένα χρόνο στου Ρέντη. Οι "ερυθρόλευκοι" τον ξεχώρισαν από τον Άρη Πετρούπολης και τον θεωρούν μεγάλο ταλέντο. Η τεχνική του με την μπάλα είναι το κύριο προσόν του που του επιτρέπει να αγωνίζεται με ιδιαίτερη άνεση σε όλη την αριστερή πλευρά είτε ως μπακ είτε ως εξτρέμ. Βασικό στέλεχος στην εφηβική ομάδα αλλά και στην εθνική Παίδων.

Γιάννης Πολυχρονάκης: Από μικρός... Ολυμπιακός

Από τα μαθηματικά του χρόνια αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Στα 16 του κατάφερε να ανέβει στην εφηβική ομάδα και ταυτόχρονα να κληθεί στην Εθνική Παίδων. Αγωνίζεται ως στόπερ και κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο δυναμισμός του. Έχει τα στοιχεία και μέσα από τη σκληρή δουλειά μπορεί να προχωρήσει ψηλότερα.

Δημήτρης Διαμαντάκος: Μυρίζεται το γκολ

Από τους πιο εξελίξιμους επιθετικούς της εφηβικής ομάδας του Ολυμπιακού. Ήρθε στου Ρέντη από τον Ατρόμητο Πειραιά και θεωρείται μεγάλος γκολτζής αφού... μυρίζεται από μακριά το γκολ. Μόλις 16 χρόνων είναι από τις πρώτες επιλογές της Εθνικής Παίδων.

Γιώργος Κουλός: "Σφαίρα" στα δεξιά

Δεξί μπακ με κύριο προσόν του την ταχύτητα αλλά και τις προωθήσεις. Κι αυτός 16 χρόνων, αγωνίζεται στην εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού και φυσικά στην εθνική Παίδων.

Χρήστος Αριανούτσος: Σύντομα στους Νέους

Πήρε το πλοίο από την Πάρο για τον Πειραιά πριν από δύο χρόνια. Επιθετικός περιοχής έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην ομάδα των Εφήβων. Σύντομα οι υπεύθυνοι των ακαδημιών θεωρούν ότι θα στελεχώσει την ομάδα των Νέων. Βασικός στην Εθνική Παίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: