Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Τελική συμφωνία Κόκκαλη-Μαρινάκη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Εξέδρα" ως τις 10 Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της συμφωνίας, βάσει του οποίου ο κ. Μαρινάκης θα διαθέσει ένα ποσό της τάξης των 15-20 εκατομμυρίων Ευρώ και θα πάρει στα χέρια του το ποσοστό μετοχών που αντιστοιχεί σε αυτά τα χρήματα.

Από εκεί και πέρα φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Σωκράτη Κόκκαλη να καλύψει σταδιακά και μέχρι το πέρας της προθεσμίας που έχει τεθεί όλο το ποσό της αύξησης. Να πάρει, δηλαδή, στα χέρια του ως τον Δεκέμβριο το 37% των μετοχών της ΠΑΕ καταβάλλοντας τα 42 εκατομμύρια Ευρώ της ΑΜΚ. Αν στο διάστημα που θα μεσολαβήσει θελήσει κάποιος άλλος επενδυτής να μπει στην ΠΑΕ, θα μπορεί να το κάνει, όμως το ποσοστό του θα πρέπει να είναι πολύ μικρότερο από αυτό που θα έχει ο κ. Μαρινάκης.

Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία αυτή, όπως περιγράφεται από τον Τύπο, καθιστά τον Βαγγέλη Μαρινάκη έναν πολύ ισχυρό συνεταίρο του Σωκράτη Κόκκαλη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός είτε καλύψει εν τέλει όλο το ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου είτε ένα μεγάλο μέρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: