Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Κετσπάγια: «Πιο έτοιμος από όλους ο Λεντέσμα». «Δεν θέλει πολλή δουλειά ο Μέλμπεργκ».

Να ξεκινήσουμε αντίθετα και με μία ερώτηση για τον Μαρέσκα

«Δεν ξέρω παιδιά τίποτα. Δεν θέλω να ασχοληθώ τώρα με τις μεταγραφές»

Το 4-2-3-1 θα είναι το σύστημα που θα επιλέγετε όταν θα παίζετε με έναν επιθετικό;

«Δεν είναι τα συστήματα που έχουν σημασία. Σημασία έχει ότι μπορείς να παίξεις με έναν ή με δύο επιθετικούς, αλλά να κερδίζεις το παιχνίδι. Αυτό έχει σημασία. Βλέποντας την ομάδα και ότι παίξαμε το πρώτο δυνατό φιλικό παιχνίδι, μετά από δύο σχεδόν εβδομάδες προετοιμασίας και κόντρα σε μία πιο έτοιμη ομάδα με πέντε φιλικά στα πόδια της, είμαι ευχαριστημένος. Και από το πρώτο ημίχρονο, αλλά και από το δεύτερο που μπήκαν οι μικροί. Πιστεύω ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι».

Ένα σχόλιο για τον Λεντέσμα; Δείχνει σε καλή κατάσταση και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο λογικά στα προκριματικά.

«Είναι σε καλή κατάσταση και αυτό είναι πάρα πολύ ευχάριστο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που γύρισε πίσω. Είναι πιο έτοιμος από οποιονδήποτε άλλο παίκτη που έχουμε στην ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες ξεκινούν τα επίσημα παιχνίδια. Δεν είναι μόνο γι’ αυτό. Είναι παίκτης του Ολυμπιακού και θα παραμείνει στην ομάδα. Δεν ήρθε μόνο για τα προκριματικά, θα παραμείνει και στη συνέχεια».

Σε αυτές τις είκοσι ημέρες τι στοιχεία προλαβαίνετε να βάλετε στην ομάδα για να σας δώσει αυτό που θέλετε;

«Να πιέζουμε πολύ περισσότερο μπροστά. Να έχουμε καλή κυκλοφορία που είναι πολύ σημαντικό. Είναι αδύνατον να έχεις όλα αυτά που περιμένεις, αλλά βλέποντας από τις προπονήσεις αλλά και από τα παιχνίδια, πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Τι σας ικανοποίησε περισσότερο από όλα;

«Είχαμε κίνηση και προσπάθεια. Κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, κάναμε και αρκετές ευκαιρίες. Είναι δύσκολο να περιμένεις από το πρώτο παιχνίδι όλα αυτά. Ελπίζω ότι στη συνέχεια θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο».

Όλα τα παιδιά δείχνουν να είναι σε μία κατάσταση ώστε να διεκδικούν θέση. Είστε ικανοποιημένος;

«Είμαι πάρα πολύ. Έχουμε αρκετούς ποιοτικούς παίκτες στην ομάδα και ο καθένας από αυτούς θέλει να παίξει. Είναι λογικό. Η δουλειά μας είναι δύσκολη. Γενικά η δουλειά του προπονητή. Έχει 28 παίκτες στην ομάδα, 11 πρέπει να διαλέγεις για να παίξουν και 7 στον πάγκο. Οι άλλοι, θα βρεθούν εκτός ομάδας, αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όποιος είναι ο καλύτερος, αυτός θα παίξει. Ανεξάρτητα τι όνομα είναι, πόσα λεφτά ξοδεύτηκαν γι’ αυτόν. Όποιος αξίζει, αυτός θα παίξει».

Στο φιλικό με την Τσβόλε θα παίξουν οι νέοι κυρίως;

«Αυτοί που έπαιξαν στον αγώνα με την Χέρενβεν λιγότερο, αυτή τη φορά θα πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής, σίγουρα».

Τον Μέλμπεργκ θα τον δούμε;

«Θα το δούμε αυτό. Το καλό είναι ότι αυτός δεν χρειάζεται πολλή δουλειά. Είναι έτσι και ο σωματότυπός του. Αυτός φαίνεται είχε άλλου… είδους διακοπές».

Με τον Γκαλέτι και τον Ντάρμπισιρ; Θα προλάβουν φιλικό ή δεν υπάρχει λόγος να το ρισκάρετε; Βλέπουμε ότι ο Γκαλέτι πηγαίνει καλύτερα…

«Ο Γκαλέτι τρέχει καλά μπορώ να πω πλέον. Θα το δούμε. Έχουμε μία εβδομάδα ακόμη μπροστά μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: