Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Τοροσίδης: Μακάρι να μείνει και του χρόνου ο Βαλβέρδε

«Είναι ένας καλός άνθρωπος και αυτό μετράει για έναν ποδοσφαιριστή, το να υπάρχει συνεννόηση με τον προπονητή. Είναι σοβαρός σαν άνθρωπος και σαν προπονητής. Προσπαθεί να περάσει την νοοτροπία του στον Ολυμπιακό, αν και δεν είναι και εύκολο να το καταφέρεις, αλλά το έχει καταφέρει σε έναν μεγάλο βαθμό. Μακάρι να μείνει και του χρόνου για να βγάλει το έργο του εις πέρας και να κάνει τον Ολυμπιακό ακόμα καλύτερο».

«Ο Ολυμπιακός σε όλη την διάρκεια της χρονιάς έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο και κυρίως στο Καραϊσκάκη. Υπήρχαν αγώνες που τους κερδίσαμε πολύ εύκολα, που οι αντίπαλοι στις έδρες τους όχι απλά δεν τους κέρδιζαν άνετα αλλά έχαναν και βαθμούς. Στα εκτός έδρα ματς δεν ήμασταν καλοί αλλά στην συνέχεια δείξαμε χαρακτήρα και ανεβάσαμε την απόδοσή μας. Ο Ολυμπιακός έχει νοοτροπία και ψυχολογία πρωταθλητή, έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, έχει καλούς παίκτες, παίκτες οι οποίοι είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα».

«Δεν μπορώ να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, πήραμε κάποια σφυρίγματα αλλά πιστεύω ότι και οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες πήραν κάποια σφυρίγματα που μπορεί να ήταν πιο τρανταχτά από του Ολυμπιακού αλλά να μην πήραν τόση έκταση. Οι αντίπαλοί μας προσπαθούν να δικαιολογηθούν μέσα από τα σφυρίγματα που πήρε ο Ολυμπιακός. Επειδή όμως ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια κατακτά τα πρωταθλήματα, ίσως αυτό τους πειράζει και ασχολούνται μόνο με τα σφυρίγματα που δίδονται υπέρ του Ολυμπιακού».

«Δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κερδίσεις μία ομάδα που είναι καλύτερη. Δεν φανήκαμε έτοιμοι σε εκείνα τα παιχνίδια. Είχαμε καινούργιο προπονητή και καινούργιους παίκτες και μέχρι να δέσουμε ήθελε χρόνο».

«Σε μία ομάδα είναι φυσικό να υπάρξει κοιλιά. Δεν έχω δει ποτέ καμία ομάδα που να μην έχει κάνει κοιλιά. Για εμάς ήρθε σε μία περίοδο που δεν έπρεπε να έρθει γιατί είχαμε να δώσουμε σημαντικά παιχνίδια. Εκείνη η περίοδος ήταν πολύ δύσκολη για όλους τους ποδοσφαιριστές γιατί υπήρχε η κούραση η ψυχολογική και η πίεση που εκεί παίξαμε όλο το πρωτάθλημα. Στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο δικαιωθήκαμε αλλά όχι και στο UEFA. Υπήρχε και η κούραση. Δεν νομίζω ότι φταίει ότι δεν έγινε ροτέισον και ήμασταν κουρασμένοι. Μπορεί να γινόταν ροτέισον και η κοιλιά να υπήρχε και πάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: