Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Το πιο δύσκολο ματς μέχρι το επόμενο

Είδαμε όλοι τι έγινε την Τρίτη το βράδυ στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός έδειξε για 15 λεπτά ποιος πραγματικά είναι κατά την γνώμη μου. Έδειξε μια ομάδα σε μεγάλη φόρμα με παίκτες που έχουν αρχίσει να φορμάρονται στο κατάλληλο σημείο της χρονιάς. Κάπου εκεί διέλυσε την Ρεάλ Μ. Και την έκανε να φαίνεται ομαδούλα της σειράς. Μετά βέβαια ήρθε το ανεξήγητο μπλακ άουτ για 7 περίπου λεπτά και παρά λίγο να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων το πλεονέκτημα έδρας. Ευτυχώς η ομάδα συνήλθε και έδειξε πάλι στους Ισπανούς είναι το αφεντικό. Από μια άποψη ευτυχώς που έγινε έτσι το ματς. Και για να εξηγήσω τι εννοώ. Αν συνέχιζε ο Ολυμπιακός τον ρυθμό που είχε στα πρώτα 15’ του προχθεσινού αγώνα το πιθανότερο είναι ότι το ματς θα τελείωνε με 35 πόντους διαφορά. Και θα υπήρχαν διθυραμβικά πρωτοσέλιδα την επόμενη ημέρα και το πιθανότερο είναι ότι θα πίστευαν οι παίκτες ότι δεν έχουν αντίπαλο. Έτσι θα κινδύνευαν να βρεθούν σήμερα μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις. Γιατί το σημερινό ματς είναι το κρισιμότερο της χρονιάς. (Μέχρι το επόμενο βέβαια). Είναι κομβικό παιχνίδι για την συνέχεια της χρονιάς. Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός κάνει το 2-0 και θέλει 1 νίκη σε 3 παιχνίδια. ΑΝ το χάσει όμως τότε τα πάντα είναι ανοικτά. Οπότε απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη σοβαρότητα και πειθαρχία σήμερα το βράδυ από την ομάδα. Θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη η ομάδα στο μοναδικό στόχο. Την νίκη, με οποιαδήποτε κόστος και τρόπο.
Αν και όπως είδα τις δύο ομάδες ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερη ομάδα από την Ρεαλ. Και κανονικά δεν θα πρέπει, αν παίξει όπως πρέπει, να έχει πρόβλημα ούτε σήμερα ούτε στα υπόλοιπα ματς της σειράς. Αλλά θα πρέπει να επιδείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα. Τίποτε άλλο.

Και για να γκρινιάξω και λίγο, η προχθεσινή μετάδοση του αγώνα από τον ΣΚΑΪ ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Καταρχήν στην δική μου τουλάχιστον τηλεόραση δεν έβλεπα όλο το πλάνο, αλλά μόνο ένα μέρος του. Σε όλες τις επιθέσεις του Θρύλου στο β’ ημίχρονο δεν έβλεπα τον play maker της ομάδας μας μέχρι και πριν την γραμμή του τρίποντου. Να μην πω βέβαια για την ηλίθια κάμερα που είχαν τοποθετήσει στην πλευρά που έκανε επίθεση ο Ολυμπιακός. Απαράδεκτη. Λες και βλέπαμε από το πέταλο των φανατικών. Ήμαρτον ρε παιδιά. Μια κάμερα στο κέντρο του γηπέδου δεν μπορούσατε να βάλετε? Ευτυχώς που σήμερα δεν μας δείχνει πάλι ο ΣΚΑΪ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: