Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

3 αθώοι νεκροί

3 νέοι άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο στον τρίτο όροφο του κτιρίου που στεγάζει το υποκατάστημα της Τράπεζας Marfin Egnantia Bank στην οδό Σταδίου 23, από φωτιά που προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων. Μια κοπέλα μάλιστα εκ των θυμάτων ήταν έγκυος 4 μηνών.
Mέλη της εκτόξευσαν στον εσωτερικό του υποκαταστήματος βόμβες μολότωφ, με συνέπεια να προκληθεί μεγάλη πυρκαγιά και οι τρεις άνθρωποi μας να χάσουν τη ζωή τους.
Πρόκειται για έναν άνδρα και δύο γυναίκες, οι οποίοι βρήκαν φρικτό θάνατο στον τρίτο όροφο του κτιρίου. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, και οι τρεις υπάλληλοι έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία λόγω των αναθυμιάσεων.

ΓΣΕΕ: Καθολική συμμετοχή στην απεργία

Για απόλυτη επιτυχία και καθολική συμμετοχή στην απεργία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΓΣΣΕ:

"Πραγματοποιήθηκε σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 05/05/2010 η 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με απόλυτη επιτυχία και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων απ' όλους τους κλάδους και τους εργασιακούς χώρους. Σε πολλούς κλάδους και χώρους του Ιδιωτικού Τομέα η συμμετοχή των εργαζομένων έφθασε στο 100%. Το συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα ήταν το μεγαλύjavascript:void(0)τερο που έγινε ποτέ.
Πανεργατικό αίτημα της Απεργίας ήταν να αλλάξουν ριζικά οι κυβερνητικές εξαγγελίες καθώς και οι όροι και οι προκλητικές απαιτήσεις των δανειστών της Τρόικας ( Ε.Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) οι οποίοι επέβαλαν ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ και τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες περιοριστικές πολιτικές στην οικονομία και την κοινωνία της χώρας μας.

Εκφράστηκε με τον πιο έντονο τρόπο, η αντίθεση των εργαζομένων:

Α) στα άδικα και σκληρά οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης τα οποία οδηγούν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους στην εξαθλίωση αλλά και την οικονομία σε βαθύτατη ύφεση και στην εκτόξευση της ανεργίας.
Β) στην ανατροπή του εργασιακού θεσμικού πλαισίου και μάλιστα με τον απαράδεκτο αντιδημοκρατικό τρόπο των υπουργικών αποφάσεων.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν την ακύρωση αυτών των μέτρων και "δεσμών". Απαιτούν να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, οι οικονομικά ισχυροί και όσοι ευθύνονται για αυτή την τραγική θέση της χώρας.
Στην απεργία μας παρευρέθηκαν και απηύθυναν μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης εκπρόσωποι από την ΣΕΣ, DGB, CGT, FO, CFDT Γαλλίας και την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργατών Μετάλλου.

Οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν όσο συνεχίζεται αυτή η άδικη και αντεργατική πολιτική.

Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία των απεργών προς τη Βουλή των Ελλήνων όπου και επιδόθηκε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: