Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Πέταξε λευκή πετσέτα το καλοκαίρι και τα πληρώνει τώρα

Όλη η αλήθεια βρίσκεται στον τίτλο του άρθρου.
Και είναι κάτι που γράφαμε εδώ στο sports-blog από το περασμένο καλοκαίρι. Ότι δηλαδή το περασμένο καλοκαίρι ήταν όχι απλά κρίσιμο, αλλά ήταν κομβικό. Και αυτό γιατί παιζόταν η είσοδος της ομάδας στους ομίλους του Champions League με τα παρελκόμενα 22-25 εκατομμύρια που τελικά μπήκαν στα ταμεία της ΠΑΕ και φυσικά με αυτά που αντίστοιχα δεν μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΟ.
Και βέβαια διακυβευόταν η κατάληξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς που ξεκίναγε τότε (και τελείωσε οριστικά χθες), στην οποία έπρεπε να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός για να ξαναπαίξει στους ομίλους του Champions League φέτος, χωρίς προκριματικά, λαμβάνοντας έτσι άλλα 20 εκατομμύρια στο ελάχιστο. Που και πάλι δεν θα τα έπαιρνε ο ΠΑΟ.
Και τι κατάφεραν αυτά τα «λαμπρά μυαλά» που διοικούν τον Ολυμπιακό?
Να διαλύσουν μια αξιόλογη ομάδα και να την κάνουν ένα ατελείωτο μπουρδέλο.
Κατάφεραν να χαρίσουν 50 εκατομμύρια ευρώ χάντικαπ στον ΠΑΟ (25 που θα πάρουν αυτοί και 25 που δεν θα πάρουμε εμείς).
Έδιωξαν έναν προπονητή με τον οποίο ο κόσμος είδε μπάλα και επιτέλους ένα σχέδιο στο παιχνίδι της ομάδας. Και τον έδιωξαν για ένα γαμημένο καπρίτσιο του προέδρου, όπως τόσα και τόσα, όλα αυτά τα χρόνια που στέρησαν από την ομάδα την εκτόξευση σε άλλον ποδοσφαιρικό πλανήτη και έτη φωτός μακριά από όλους τους ανύπαρκτους στην Ελλάδα.
Έδιωξαν τον Μπελούτσι , έναν ποδοσφαιριστή που έκανε τα πάντα στο γήπεδο, έδιωξαν τον Λέτο που μπορεί να μην ήταν Τζόλε, αλλά ήταν κανονικός ποδοσφαιριστής και αριστερό χαφ, που η ομάδα δεν μπορεί να βρει εδώ και 5 χρόνια.
Έφυγαν παίκτες ηγέτες (Τζόλε-Κοβάσεβιτς-Πατσατζόγλου) και δεν αποκτήθηκε κανένας στην θέση τους παρά μόνο κάποιοι αστείοι που αυτοαποκαλούνται «ποδοσφαιριστές».
Αφελληνίστηκε η ομάδα αφού διώχθηκαν αρκετοί Έλληνες και φτάσαμε στο σημείο να παίζουμε με στρατό ξένων μισθοφόρων ποδοσφαιριστών που το μόνο που τους καίει είναι να σώσουν το τομάρι τους όπως έκανε ο Ρ. Μπράβο χτες το βράδυ ή ο Ντουντού εδώ και 5 μήνες. Ούτε τους ενδιαφέρει αν κερδίζει ή αν χάνει η ομάδα ούτε δένονται με την φανέλα. Μόνο ο μισθός τους νοιάζει να πέφτει. Όλα τα υπόλοιπα στα αρ@#$&α τους.
Το λέω και το ξαναλέω. Τα πρωταθλήματα και οι αυτοκρατορίες χτίζονται μόνο πάνω σε Έλληνες παίκτες. Ποτέ πάνω σε μισθοφόρους. Και εσείς δεν το βλέπετε εδώ και χρόνια. Δεν πήρατε τα μαθήματα από τους ανύπαρκτους βάζελους που έπαιζαν με στρατιές μισθοφόρων και τερμάτιζαν συνέχεια στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Τώρα ας τα λουστούμε και εμείς .
Άφησαν στο έλεος του Θεού την ομάδα, έρμαιο στα νύχια των διαιτητών που πλέον ελέγχονται 100% από τους ανύπαρκτους.
Επέτρεψαν και συνέργησαν στο να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ ο γνωστός βάζελος, Σ. Πιλάβιος. Επέτρεψαν ή συνέργησαν στο να γίνει πρόεδρος της Super League ο ανύπαρκτος και αστείος Ν. Πατέρας και επέτρεψαν στους ανύπαρκτους σκανδαλωδώς να έχουν 2 αντιπρόσωπους και φυσικά 2 ψήφους στην Λιγκα, κάνοντας ότι γουστάρουν ουσιαστικά.
Κάναμε σκάουτιγκ μέσα από το football manager. Αν είναι δυνατόν!!!!!!!
Φέραμε στην ομάδα «προπονητές» κάποιους ηλίθιους, (Κετπάγια-Ζίκο), που αφού πρώτα άφησαν αγύμναστη την ομάδα, στην συνέχεια διέλυσαν οριστικά τα αποδυτήρια.
Ε ναι τελικά χολέρα είχε ο Κετσπάγια κ. Κόκκαλη. Και το διαπίστωσες και εσύ, έστω και αργά.
Όλη την χρονιά δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα, σε σημείο παρεξηγήσεως, τις διαιτητικές σφαγές που υπέστη η ομάδα από τα καθοδηγούμενα κοράκια. Σε σημείο που έφτασα να πιστεύω ότι όλα γίνονται με συναίνεση του ίδιου το Σ. Κόκκαλη, (για αδιευκρίνιστους και παράξενους λόγους που μπορεί να μην έχουν σχέση καν με το ποδόσφαιρο).Δεν εξηγείται αλλιώς.
Ούτε μια ανακοίνωση δεν εξέδωσε η ΠΑΕ για τόσες και τόσες σφαγιαστικές διαιτησίες.
Μούγκα……………… όλη την χρονιά. Κότες είμαστε φέτος, όπως έλεγες κάποτε Σωκράτη για τους άλλους. Έτσι δεν είναι?
Γιατί κ. Κόκκαλη?
Τι κρύβεται πίσω από αυτή την ένοχη σιωπή?
Με άλλα λόγια το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση και προσωπικά ο Σωκράτης Κόκκαλης , απλά διέλυσε μια επιτυχημένη 0μάδα, επειδή έτσι «γούσταρε». Επειδή πάντα οι παραξενιές και τα καπρίτσια του είναι πάντα πάνω από το συμφέρον της ομάδας. Πάντα ήθελε να λαμβάνει αυτός όλη την δόξα. Και την έλαβε τόσα χρόνια απλόχερα από τον κόσμο.
Αλλά πρέπει να ξέρει να δέχεται και την κριτική και τους κορνέδες όταν εγκληματεί εις βάρος της ομάδας. Όχι συνέχεια τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας. Έτσι?
Και φτάσαμε στο σημείο η εικόνα του Ολυμπιακού να προκαλεί μόνο θλίψη, αηδία και προβληματισμό.
Φτάσαμε στο σημείο να βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού και στα όρια νέων πέτρινων χρόνων.
Φτάσαμε στο σημείο να διώχνουμε και να απομακρύνουμε από την ομάδα επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες και πάνω από όλα Ολυμπιακούς, που ήθελαν να επενδύσουν στον Ολυμπιακό, αλλά ο «άρχοντας» Σωκράτης τους θεωρούσε μάλλον μαλάκες και κορόιδα που θα πέταγαν τα λεφτά τους. Φτάσαμε στο σημείο να πουλήσουμε το μισό Καραϊσκάκη, χάνοντας έτσι ένα μεγάλο διαπραγματευτικό ατού σε διαπραγματεύσεις με κάποιον νέο επενδυτή. Φτάσαμε στο σημείο να χάνει η ομάδα από τον κάθε πικραμένο.
ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ………..
Αλλά ευτυχώς όταν φτάνεις στον πάτο πάντα υπάρχει η ελπίδα να αναγεννηθείς, σαν τον Φοίνικα μέσα από τα στάχτες σου.
Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό πλέον και με ποιόν κουμανταδόρο και πρόεδρο πρέπει να γίνει αυτό. Αλλά δεν έμεινε και τίποτα να ελπίζουμε πια.
Πόνεσαν τα μάτια μας φέτος με αυτά που είδαμε. Και πονάει η ψυχή μας να βλέπουμε τον Ολυμπιακό να καταντάει έτσι όπως κατάντησε.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Γιατί τα χειρότερα έρχονται………. αν δεν γίνουν άμεσα σωστές κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: