Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Γιατί πρόεδρε?

Αλήθειες και ψέματα για τον Κόκκαλη
Ανεξήγητη η στάση του Σωκράτη Κόκκαλη στο χθεσινό Δ.Σ. του συλλόγου. Τώρα για να λέμε την αλήθεια δεν υπάρχει κανένα Δ.Σ. αλλά τέλος πάντων. Κανένα νόημα δεν έχει το συγκεκριμένο Δ.Σ. Τι να μας πουν δηλαδή? Χωρίς ουσία είναι και τίποτα δεν μπορεί να προσφέρει στον σύλλογο.
Πάμε παρακάτω.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης λοιπόν χθες αποφάσισε να εγκαταλείψει τον Ολυμπιακό. Και να τον αφήσει στην τύχη του.
Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσω κάτι.
Κανένας δεν αμφισβητεί ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν και παραμένει Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ.
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι παρέλαβε την ομάδα από την πλήρη ανυποληψία και την εξαθλίωση και την έκανε ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Κανείς δεν ξεχνάει ότι πλήρωσε τα υπέρογκα χρέη που είχε αφήσει η λαίλαπα Κοσκωτά. Κανείς δεν ξεχνάει ότι πήρε 12 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα στο ποδόσφαιρο και 5 πρωταθλήματα συν 2 κύπελλα στο μπάσκετ.
Ουδείς αμφισβητεί ότι έφτιαξε ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη.
Ουδείς αμφισβητεί ότι έφτιαξε το Καραϊσκάκη υπερσύγχρονο γήπεδο. Το καλύτερο και πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα.
Ουδείς αμφισβητεί ότι έφερε παικταράδες παγκοσμίας φήμης. Τι να πρωτοθυμηθώ. Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Καστίγιο, Καρεμπέ, Ζέτεμπεργκ, Ζε Ελίας, Τζόρτζεβιτς, Τουρέ, Γκαλέτι, Σούρερ, Κοβάσεβιτς, Ντουντού, Μπελούτσι, Γκόγκιτς, Ιβιτς, Ζαχοβιτς, Ρ. Μπράβο κτλ. Χώρια την αφρόκρεμα των Ελλήνων παικτών που παρέλασαν από τον Ολυμπιακό αυτά τα 17 χρόνια της προεδρίας του Σ. Κόκκαλη.
Ουδείς αμφισβητεί ότι άνοιξε την πόρτα του ερασιτέχνη ΟΣΦΠ στον κόσμο και την εγγραφή 85.000 μελών στον σύλλογο.
Και κανείς δεν αμφισβητεί το πόσο αγαπάει τον Κόκκαλη ο κόσμος του Ολυμπιακού. Ασφαλώς και ο οπαδός του Θρύλου δεν είναι αχάριστος και δεν ξεχνάει όποιον έχει προσφέρει στην ομάδα. Πάντα θα τον έχει στην καρδιά του τον Κόκκαλη ο κόσμος. ΠΑΝΤΑ.
Αλλά υπάρχει πάντα και ο αντίλογος.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης «μεγάλωσε» μια γενιά οπαδών που έμαθαν ΜΟΝΟ ΝΑ ΝΙΚΟΥΝ. Μεγάλωσε μια γενιά οπαδών που δεν δέχονται την ήττα. Δεν φταίει ο κόσμος. Ο πρόεδρος τους έκανε έτσι. Όταν τους είχε από κοντά και δεν τους χάλαγε χατίρι ποτέ και σε τίποτα.
Ο ίδιος δεν έλεγε , ακόμη και μετά από επεισόδια, ότι «αυτούς τους οπαδούς έχουμε και αυτούς θέλουμε»? Ο ίδιος δεν γιγάντωσε την Θύρα 7 και την έκανε κατά μια έννοια «συμμέτοχο» στην διοίκηση? Τώρα όμως δέχεται τις συνέπειες αυτής της πράξης.
Ο ίδιος δεν πέρασε την γραμμή στον κόσμο ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΕΞΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ?
Και όμως υπάρχει, όπως υπάρχει σε όλες τις ομάδες του κόσμου.
Αλλά η νοοτροπία και η ψυχοσύνθεση των οπαδών γαλουχήθηκε έτσι. Με την λογική της ΜΗ ΗΤΤΑΣ. Δεν γινόταν αποδεκτή η ήττα. Ούτε γινόταν αποδεκτό το να χαθεί ένα πρωτάθλημα.
ΨΥΧΩΣΗ είχε ονομασθεί.
Και στο όνομα της Ψύχωσης απολύθηκαν προπονητές και έφυγαν παίκτες από την ομάδα.
Και η ψύχωση ξεκίναγε πάντα από τον πρόεδρο της ομάδας και πέρασε στον κόσμο, δημιουργώντας μια λανθάνουσα κατάσταση. Η οποία φυσικά γύρισε μπούμεραγκ όταν το πράγμα στράβωσε φέτος.
Και ήταν φυσιολογικό να στραβώσει. Όλες οι ομάδες, όπως και οι αυτοκρατορίες έχουν την ακμή και την παρακμή τους.
Δεν έγινε και τίποτα που χάθηκε το 2ο από τα 14 τελευταία πρωταθλήματα. Ούτε αν χαθούν άλλα 2 ή 3 ή 5 ακόμη. Λογικό είναι. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να παίρνεις το πρωτάθλημα συνέχεια επί 20 χρόνια. Ούτε είναι φυσιολογικό και σωστό.
Αλλά έχει σημασία ο τρόπος που γίνεται αυτό. Αν γίνεται λόγω ανωτερότητας των άλλων τότε ΟΚ. Αν γίνεται επειδή η διοίκηση αφήνει την ομάδα στην τύχη της ανήμπορη, τότε αυτό πονάει και ενοχλεί.
Δεν κατηγορεί κανείς τον Σ. Κόκκαλη αν δεν γουστάρει να βάλει άλλα χρήματα στην ομάδα. Δικαίωμα του είναι.
Αλλά δεν δικαιούται να αφήσει την ομάδα στο έλεος του Θεού και να την οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Δεν είναι πρέπον αυτό για έναν πρόεδρο σαν τον Κόκκαλη.
Έπρεπε να έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις πού νωρίτερα και όχι να αφήσει την ομάδα να ρημάξει και να μεταθέτει τις εξελίξεις την ημέρα που ξεκινάει η προετοιμασία για την νέα σεζόν.
Με ποιόν προπονητή και με ποιους παίκτες θα ξεκινήσει η προετοιμασία?
Λήγουν 11 συμβόλαια φέτος. Πότε περιμένουν να δουν τι θα κάνουν?
Δεν γίνονται αυτά πουθενά στον κόσμο. Μόνο στον Ολυμπιακό. Και δεν είναι δυνατό να ακούμε από τον πρόεδρο των τίτλων να λέει ότι ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΥΡΩΠΗ. Συγνώμη πρόεδρε αλλά αυτό είναι ΞΕΦΤΙΛΑ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ. Εμάς τουλάχιστον μας ενδιαφέρει.
Επιμένω να λέω ότι δεν θα πρέπει να κάνει το ολέθριο λάθος ο Σωκράτης Κόκκαλης και να αφήσει την ομάδα να διαλυθεί.
Γιατί όσο και να σε αγαπάει ο κόσμος, όταν οδηγήσεις την ομάδα στην καταστροφή, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις σου τότε ΔΙΚΑΙΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ. Και θα ξεχάσει μεμιάς τα όσα ΤΕΡΑΣΤΙΑ έκανες για τον Θρύλο.
Και καλό είναι να δέχεσαι και την κριτική του κόσμου που ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ αγαπάει και στηρίζει την ομάδα από το υστέρημα του.
Ο κόσμος θέλει να δει τον ΠΑΛΙΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ. ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ. ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΕΡΝΕ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ.
Αυτό θέλει και γι’ αυτό αντιδράει έτσι. Αν δεν μπορεί να το καταλάβεις Πρόεδρε, τότε λυπάμαι αλλά όντως έφτασε η ώρα να αποχωρήσεις. Όσο και αν με στεναχωρεί και εμένα αυτό που σε είχα σαν Θεό τόσα χρόνια. Και που με έφτασες στο σημείο να σε βρίζω χυδαία νοιώθοντας οργή για τις πράξεις και παραλείψεις σου.

Ελπίζω ο Θεός να σε φωτίσει και να πράξεις το σωστό. Πάνω από όλα για τον Θρύλο μας.

Και ελπίζω επιτέλους να εμφανιστούν και οι «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ» που θα έχουν την διάθεση να μπουν στα κοινά της ομάδας και να συνεισφέρουν οικονομικά. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος από τους κυρίους , Τσάκο, Αφους Αγγελόπουλους, Θ. Αγγελόπουλο, Γουλανδρή, Μαρινάκη, Λαυρεντιάδη και τους λοιπούς Εφοπλιστές που έχουν χαθεί από τα κοινά του Ολυμπιακού εδώ και χρόνια.
Σε διαφορετική περίπτωση……………… Καλύτερα να μην το σκέφτομαι………..

Δεν υπάρχουν σχόλια: