Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Τα οικονομικά δεδομένα των φημολογούμενων μεταγραφών

Οι παίκτες που έχουν ακουστεί ότι ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό είναι 5 μέχρι στιγμής. Και τα οικονομικά δεδομένα των μεταγραφών είναι τα ακόλουθα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων.

Τα ποσά που αναφέρονται παρακάτω αφορούν τόσο τα ποσά που απαιτούν οι ομάδες όσο και τα συμβόλαια των παικτών για ένα χρόνο.

Λέτο 5,5 περίπου εκατ
Ντάρμπυσιρ 4,6 περίπου εκατ
Ντραγκουτίνοβιτς 3 περίπου εκατ
Μπομπό 5,2 περίπου εκατ
Μέλμπεργκ 5 περίπου εκατ
Σύνολο 23,3 εκατ ευρώ.

Αναμφισβήτητα είναι πολλά τα χρήματα που χρειάζονται. Αλλά πρέπει να πούμε ότι δεν πληρώνονται όλα μετρητά σε κάθε μεταγραφή. Τα ποσά στις ομάδες πληρώνονται σε δόσεις και όχι όλα μαζί με την επίτευξη της μεταγραφής. Όπως επίσης και τα αντίστοιχα ποσά που πληρώνονται στους παίκτες. Δηλαδή το παραπάνω ποσό των περίπου 23 εκατ ευρώ θα πρέπει να πληρωθεί σταδιακά.

Και βέβαια ο Ολυμπιακός θα έχει αποκτήσει 2 ταλαντούχους παίκτες 22-23 ετών, (Λέτο-Ντάρμπυ) έναν 24 ετών (Μπομπό), έναν διεθνή Σουηδό 32 ετών (Μέλμπεργκ) και έναν πολύπειρο Σέρβο 35 ετών (Ντράγκο).

Από τους 5 δηλαδή οι 3 παίκτες έχουν μεταπωλητική αξία η οποία μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα ανάλογα με την απόδοση τους. Και επίσης θα έχει αποκτήσει 2 αμυντικούς ογκόλιθους. Έστω τον έναν από τους 2.

Κατά προτίμηση τον Μέλμπεργκ που είναι σε καλύτερη ηλικία και σαφώς καλύτερος του Σέρβου.

Αναμφίβολα πιστεύω ότι με την επίτευξη αυτών των μεταγραφών ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να αλλάξει επίπεδο αν υπολογίσουμε και τους παίκτες που έχει ήδη στο δυναμικό του.
Και μάλλον θα έπρεπε η διοίκηση να κάνει την κίνηση και να αγοράσει τους παραπάνω παίκτες.
Μόνο χαμένη δεν θα βγει στο μέλλον.

Υπό άλλες οικονομικές συνθήκες οι παραπάνω μεταγραφές θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι είναι σε λογικά πλαίσια, αν σκεφτούμε και τις ηλικίες των παικτών. Και είμαι βέβαιος ότι π.χ. πέρυσι θα είχαν αποκτηθεί οι 4 από τους 5 ήδη. Αλλά φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Παρόλα αυτά νομίζω ότι θα είναι έγκλημα να μην αποκτηθούν τουλάχιστον οι 4 από τους 5 προαναφερόμενους παίκτες, λόγω οικονομικής στενότητας. Πρόεδρε κάνε την υπέρβαση και θα τα πάρεις πίσω από την ΟΥΕΦΑ όταν θα μπεις στους ομίλους του Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: