Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Ο Πρωταθλητής της Superleague Formula, Ντάβιντε Ριγκόν, αναλαμβάνει το ερυθρόλευκο μονοθέσιο

Η ομάδα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε μια σημαντική μεταγραφική κίνηση με την απόκτηση του Ιταλού πιλότου Ντάβιντε Ριγκόν, ο οποίος το 2008 στέφτηκε Πρωταθλητής του νεοσύστατου θεσμού της Superleague Formula. Ο Πειραϊκός σύλλογος προκειμένου να ενσωματώσει στο δυναμικό του έναν πιλότο που θα προσφέρει δυνατά αποτελέσματα και νίκες στην ομάδα, συνεργάστηκε στενά με την αγωνιστική ομάδα GU Racing για την εξασφάλιση της υπογραφής του Ιταλού άσου των σιρκουί.

Την πρώτη χρονιά του θεσμού, ο Ριγκόν, πέτυχε νίκες σε τρεις αγώνες (Donington, Zolder και Vallelunga) ενώ ανέβηκε έξι φορές στο βάθρο των νικητών, με την τελευταία να είναι για την ανάδειξή του σε Πρωταθλητή της Superleague Formula. Παράλληλα, ήταν ο οδηγός με την πιο σταθερή πορεία, καθώς καθ'όλη την διάρκεια του Πρωταθλήματος πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις τόσο στα χρονομετρημένα όσο και στους αγώνες, καταλήγοντας στους περισσότερους εντός τις πρώτης πεντάδας.

Ο ιδιοκτήτης της αγωνιστικής ομάδας GU Racing, Gunther Unterreitmeier, δήλωσε: "Στόχος μας για την φετινή σεζόν είναι να πραγματοποιήσουμε μία πολύ δυνατή εμφάνιση. Μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών βελτιώσεων του μονοθεσίου, το τελικό, και σημαντικότερο, μέλημα μας ήταν η εξασφάλιση ενός καλού οδηγού για την ομάδα. Τον τελευταίο καιρό είχαν έρθει σε επαφή μαζί μου πολλοί οδηγοί από διάφορες χώρες, όμως μετά τις ατυχίες της περσινής σεζόν, δεν είχα σκοπό να αφήσω τίποτα στην τύχη. Ο Ντάβιντε έχει αποδείξει ότι έχει όλες τις προδιαγραφές για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και να δώσει χαρά τόσο στην ομάδα όσο και στους φιλάθλους της. Η χρονιά προμηνύεται συναρπαστική. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Ολυμπιακό όσο και την Sports United για την πολύτιμη συνεργασία και υποστήριξή τους".

Ο Ριγκόν, εμφανώς ικανοποιημένος για την συνέχιση της συμμετοχής του στο Πρωτάθλημα με την ομάδα του Ολυμπιακού δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα εκπροσωπήσω τον Ολυμπιακό στην δεύτερη σεζόν της Superleague Formula. Γνωρίζω ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη ελληνική ομάδα, με φανατικούς οπαδούς. Είναι χαρά μου γιατί και εγώ έχω ήδη αρκετή υποστήριξη από Έλληνες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ επιτυχημένη και θα προσπαθήσω να κρατήσω τον τίτλο και να προσφέρω χαρά στους φίλους της ομάδας.»
Δείτε το επίσημο site της αγωνιστικής ομάδας του Ολυμπιακού http://www.superleagueformula.com/superleague/Clubs/Olympiacos

Δεν υπάρχουν σχόλια: