Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Καλά μέχρι εδώ, αλλά χρειάζεται συνέχεια

Σχετικά καλά έχουμε πάει μέχρι τώρα στις μεταγραφικές κινήσεις μας. Η ομάδα κράτησε τον Ματ Ντάρμπυσιρ σαν περιφερειακό επιθετικό, πήρε τον Μέλμπεργκ για κολώνα της άμυνας, πήρε τον Πάρντο για δεύτερο τερματοφύλακα και τον Ζαϊρί για μπακ απ του Γκαλέτι ή του αριστερού εξτρέμ (όποιος και αν είναι αυτός). Ενώ επέστρεψε και ο Κατσικογιάννης σαν μια ακόμη λύση στην μεσαία γραμμή και βέβαια το αίνιγμα Ρ. Μπράβο.
Όλα καλά μέχρι εδώ. Αλλά ο Ολυμπιακός χρειάζεται επειγόντως άλλες 3 μεταγραφές τουλάχιστον. Επειγόντως έναν επιθετικό αξίας, έναν αριστερό χαφ-εξτρέμ και ένα κεντρικό χαφ. Και μην ακούω χαζομάρες ότι μπορεί να βγει η χρονιά με αριστερό χαφ τον Ζαϊρί με τον Λεονάρντο. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα. Ας μην γελιόμαστε. Εκτός και αν μας βγάλουν τα μάτια με την απόδοση τους που δεν πιστεύω.
Πρέπει να αποκτηθεί παίκτης αξίας που θα αντικαταστήσει τον μεγάλο Τζόλε. Μπορεί να μην το καταφέρει στο 100% αλλά να πλησιάζει όσο γίνεται στην αξία του Τζόλε.
Πρέπει να αποκτηθεί σέντερ φορ «φονιάς», που να έχει το εύκολο γκολ. Να βρεθεί δηλαδή ένας παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Κοβάσεβιτς όσον αφορά την αποτελεσματικότητα.
Και τέλος πρέπει να αποκτηθεί κεντρικό χαφ, που να πλαισιώσει τον Ντουντού. Υπάρχει βέβαια και ο Στολτίδης αλλά δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί ένας παίκτης που να τρώει χιλιόμετρα στην μεσαία γραμμή και να μπορεί να κάνει και παιχνίδι.
Τα μέχρι τώρα ονόματα που ακούγονται για τις θέσεις αυτές, μπορώ να πω ότι με ικανοποιούν και με το παραπάνω. Αρκεί να αποκτηθούν έστω οι 2 από τους 3 που χρειαζόμαστε μέσα από αυτή την λίστα. Και λέγοντας λίστα εννοώ τους εξής: Κάλστρομ, Γκονζάλες, Μοριέντες, Βάγκνερ Λοβ, Μπομπό. Ενώ για τον κεντρικό χαφ δεν έχω διαβάσει ακόμη κάποιο σχετικό όνομα πλην του γνωστού μας Λεντέσμα, (που ανήκει στον Ολυμπιακό), αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να κάνει την διαφορά αν έρθει. Γενικά νομίζω ότι δεν έχει διάθεση να προσφέρει στην ομάδα. Οπότε καλό θα είναι να αποκτήσουν κάποιον άλλον πιο αξιόπιστο.
Πάντως οι μεταγραφικές κινήσεις που έκανε ο πολυμετωπικός, θα κάνουν πολύ καλό και στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού. Και αυτό γιατί ο Σωκράτης Κόκκαλης θα θελήσει να απαντήσει όπως κάνει πάντα τελευταίος πάντα με μεγάλες μεταγραφές. Το έλεγα και πριν από ημέρες αυτό. Έλεγα δηλαδή , μακάρι να πάρουν μεγάλους παίκτες οι βάζελοι γιατί έτσι θα αναγκαστούμε να πάρουμε και εμείς. Και αυτό πιστεύω ότι τελικά θα γίνει.
Έστω και αν αργήσουμε λίγο , όπως γίνεται κάθε χρόνο εξάλλου. Αρκεί η καθυστέρηση να μην κοστίσει πάλι όπως πέρυσι.
Οπότε αναμένουμε…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: