Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Στην Βουλή οι Βετεράνοι του Θρύλου


Oι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μετά την ιστορική επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Δευτέρα το μεσημέρι επισκέφθηκαν την Βουλή. Λίγο πριν τις 13:30 ξεκίνησε από το γήπεδο "Καραϊσκάκη" το επιβλητικό πούλμαν που χρησιμοποιεί η ποδοσφαιρική ομάδα. Γύρω στις 14:00 έφθασε στον χώρο της Βουλής.

Περίπου 60 παλαίμαχοι συμμετείχαν σε αυτή την πρωτοποριακή επίσκεψη. Τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας και ο αντιπρόεδρος Τάσος Νεράτζης. Ανάμεσα τους και αρκετοί βουλευτές. Σαφώς ήταν ένα ξεχωριστό μεσημέρι αυτό για το ελληνικό κοινοβούλιο.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, είπε τα εξής:
"Με χαρά και τιμή σας καλωσορίζουμε στην αίθουσα της Γερουσίας. Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Αναστάσιου Νεράντζη, εξαιτίας της οποίας είμαστε μαζί εδώ και έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να σας ενημερώσουμε για το χώρο της Βουλής. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και αφού ο χρόνος διανύει ακόμα τις πρώτες του μέρες, δεχτείτε τις ευχές μας για υγεία σε εσάς και τις οικογένειες σας και για μια χρονιά με όσο το δυνατό λιγότερες επιπτώσεις από την οικονομική κρίση. Επιπλέον σας εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε, σεβόμενος τη διαδρομή σας στον Ελληνικό αθλητισμό και την προσήλωσή σας στον ιστορικό Ολυμπιακό.
Εμείς οι πολιτικοί συνήθως δεν εκφράζουμε τα φίλαθλα αισθήματά μας. Μου δίνεται η ευκαιρία να πω ότι είμαι οπαδός του Ολυμπιακού από πέντε χρόνων. Όχι ότι τότε στο ορεινό χωριό της Καρδίτσας, όπου μεγάλωσα, είχαμε τηλεόραση. Τότε συγκεντρωνόμασταν στα καφενεία τις Κυριακές και ακούγαμε τους αγώνες από ραδιόφωνο με μπαταρία, γιατί ούτε ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπήρχε. Εγώ είχα έναν εξάδελφο φανατικό οπαδό του Παναθηναϊκού και έκανε ότι μπορούσε για να ακολουθήσω τα φίλαθλα αισθήματά του. Όμως, εγώ έχοντάς τον μονίμως απέναντί μου, διάλεξα τον Ολυμπιακό, κάτι που συνεχίζει να ισχύει και σήμερα".
Ο ταμίας του συνδέσμου Γιώργος Δελαπόρτας, ο οποίος εκφώνησε τον λόγο του προέδρου του συνδέσμου, Γιώργου Δαρίβα, που δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ίωσης.
"Παρακαλούμε να συνηγορήσετε θερμά για να στεγαστεί σε μόνιμη βάση και ως ιδιοκτήτης ο επί 85 έτη άστεγος Ολυμπιακός στο χώρο όπου συνέγραψε τους θρύλους του και ο οποίος καθαγιάστηκε με το αίμα 21 πιστών του, στο γήπεδο Καραϊσκάκη", τόνισε ο Γιώργος Δελαπόρτας σε κάποιο σημείο της ομιλίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: