Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ανακοίνωση του Σύνδεσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού εξέδωσε ανακοίνωση, μία ημέρα μετά την επίσημη τοποθέτηση του Σωκράτη Κόκκαλη, αναφορικά με την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας από τους αντιπάλους, ιδιαίτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ένα ακόμα παιχνίδι του Ολυμπιακού συνοδεύτηκε με γεγονότα τα οποία προκαλούν πλέον το δημόσιο αίσθημα. Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, μεγάλης ποιότητας, τους οποίους όλοι μας θέλουμε να βλέπουμε στα γήπεδα της χώρας μας, προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο, όπως γίνεται σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όμως στο δικό μας αντιμετωπίζονται ως υπό εξολόθρευση αντικείμενο.

Το πάθος και η δύναμη που πρέπει να διακρίνει τους ποδοσφαιριστές στο παιχνίδι τους, δεν έχει κυριολεκτικά καμία σχέση με αυτό που αντιμετωπίζουν, σχεδόν σε κάθε προσπάθειά τους, κυρίως οι παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δυστυχώς από συναδέλφους τους ποδοσφαιριστές, δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Πειραιώς, σεβόμενος κάθε ομάδα και κάθε ποδοσφαιριστή που στο πλαίσιο της αγωνιστικής του δραστηριότητας προσπαθεί για την ομάδα του, κάνει αυτή την παρέμβαση με στόχο να παρθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα τόσο από την ΚΕΔ, όσο και από τους «άρχοντες» των αγώνων, για να μην γίνουμε μάρτυρες άλλων σοβαρών τραυματισμών, όπως στις περιπτώσεις Υφαντή - Τσερεγκόφ για τους παλαιότερους και Ζιοβάνι - Σέμου για τους νεότερους.

Το ποδόσφαιρό μας και το πρωτάθλημά μας πλήττεται σοβαρά από αυτό το φαινόμενο και είναι δεδομένο ότι το «κατς», στο οποίο προσπαθούν να το μετατρέψουν αυτοί που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με το παιχνίδι τους ποδοσφαιριστές ποιότητας, θα λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας για την έλευση και άλλων μεγάλων ποδοσφαιριστών, σταματώντας έτσι την προσπάθεια για την ανάπτυξη και την βελτίωσή του Πρωταθλήματος και κατ επέκταση του ποδοσφαίρου μας.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε, ως βετεράνοι συνάδελφοι των σημερινών ποδοσφαιριστών, ότι μέτρα πρέπει να πάρει και ο ΠΣΑΠ, καθώς πάνω απ όλα τα αντιαθλητικά κτυπήματα, εμπεριέχουν όσο τίποτε άλλο, αυτό που όλοι μας αποκαλούμε ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Πειραιώς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: