Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π.

Εκατοντάδες είναι οι αθλητικοί σύλλογοι σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που πρωταγωνιστούν σε περισσότερα από δύο αθλήματα στις εγχώριες διοργανώσεις και μοναδικό φαινόμενο για ακόμη μία χρονιά ο Ολυμπιακός, που σχεδόν όλα του τα τμήματα(ομαδικά και ατομικά αθλήματα) κάνουν πρωταθλητισμό στα εθνικά πρωταθλήματα και προχωρούν με αξιώσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου μήνα του 2009 και σχεδόν στα μισά των ευρωπαϊκών κυπέλλων.
Ας κάνουμε έναν πρώτο απολογισμό.

Ποδόσφαιρο
Η ομάδα μας βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος, προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας και στη διπλή αναμέτρηση με τη Σεντ Ετιέν είναι το φαβορί για την πρόκριση στη φάση των 16 του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Μπάσκετ
Οι «ερυθρόλευκοι» του Παναγιώτη Γιαννάκη φιγουράρουν στο ρετιρέ της βαθμολογίας της Α1, είναι 40 αγωνιστικά λεπτά μακριά από τη συμμετοχή τους στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα τους αγώνες τους στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκα.

Βόλεϊ Ανδρών
Με ένα εντυπωσιακό σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων η ομάδα μας έχει πλησιάσει σε απόσταση βολής την πρώτη θέση της βαθμολογίας, την επόμενη εβδομάδα φιλοδοξεί να σηκώσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο φάιναλ-8 του κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στην Πάτρα και με συνολικό απολογισμό 5 νίκες-1 ήττα προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, όπου θα βρει στο δρόμο για το φάιναλ φορ τον Παναθηναϊκό.
Πόλο Ανδρών
Ισως η μοναδική ομάδα σε όλα τα αθλήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη που δεν έχει ακόμη ηττηθεί. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος τόσο στο πρωτάθλημα της Α1 όσο και στον 3ο όμιλο της Ευρωλίγκα. Στο κύπελλο Ελλάδας η ομάδα πόλο έχει κληρωθεί να αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα που θα διεξαχθεί στα Χανιά την τοπική ομάδα.

Πόλο Γυναικών
Οι πολίστριες του Χάρη Παυλίδη είναι αήττητες στο πρωτάθλημα της Α1 και με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο Len Trophy έχουν πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά όπου καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ισπανικής Μεντιτεράνι.

Βόλεϊ Γυναικών
Μπορεί στην Ευρώπη οι «ερυθρόλευκες» να μην τα κατάφεραν καθώς πρόκειται για μία νέα ομάδα, ωστόσο με τις κατάλληλες προσθήκες και την πρόσληψη του καταξιωμένου Σέρβου τεχνικού Βέλιμπορ Ιβάνοβιτς είναι το φαβορί να μπουν στη διαδικασία των πλέι οφ με το απόλυτο αβαντάζ έδρας, το οποίο θα αποτελέσει το μεγάλο όπλο της ομάδας για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της.

Επιτραπέζια Αντισφαίριση
Τόσο η ανδρική όσο και η γυναικεία ομάδας πινγκ πονγκ βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας των αντίστοιχων πρωταθλημάτων.

Στίβος
Τα κατορθώματα της Χρυσοπηγή Δεβετζή, του Περικλή Ιακωβάκη και των άλλων παιδιών του Τάκη Βεντίκου στις μεγάλες διοργανώσεις είναι γνωστές παγκοσμίως. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της ομάδας στίβου βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας ενόψει των επόμενων υποχρεώσεών τους με στόχο φυσικά την κατάκτηση για ακόμη μία χρονιά του πανελληνίου διασυλλογικού πρωταθλήματος.

Κολύμβηση
Και εδώ ισχύει ότι με την ομάδα στίβου, με μεγάλο στόχο φυσικά την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Ο Νίκος Γέμελος και οι κολυμβητές μας έχουν πέσει με τα …μούτρα στη δουλειά καθώς ο φετινός τίτλος θα είναι ο 50ος του Ολυμπιακού στην κολύμβηση. Απίστευτο ρεκόρ που αναμένεται να εορταστεί ανάλογα.

Ιστιοπλοϊα – Κωπηλασία – Κανόε Καγιάκ – Πυγμαχία – Πάλη –Αρση Βαρών
Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου –μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας και με Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά χρυσά μετάλλια στην κατηγορία σκαφών τύπου Φιν- αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει την απόφασή του αν θα συνεχίσει στα Φιν ή αν θα αλλάξει κατηγορία με στόχο το μετάλλιο που του έχουν στερήσει οι κριτές στις δύο τελευταίες διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων.
Πίσω από τον σπουδαίο αυτό αθλητή μας ακολουθούν τα νέα αστέρια που έχουν προκύψει από τη σχολή ιστιοπλοϊας μας και ήδη στελεχώνουν τις μικρές εθνικές ομάδες. Στην κωπηλασία το δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο του Βασίλη Πολύμερου σε ολυμπιακούς αγώνες και το νέο αστέρι που έχει ανατείλει στο πρόσωπο του Γιάννη Χρήστου αποτελούν το φάρο για τα νέα παιδιά που καθημερινά προετοιμάζονται στις ναυταθλητικές μας εγκαταστάσεις. Με τον ίδιο ζήλο και εργατικότητα προπονούνται καθημερινά δεκάδες παιδιά και στα τμήματα Κανόε Καγιάκ, Πυγμαχία, Πάλη και Αρση Βαρών με στόχο της διοίκησης του Ολυμπιακού και των προπονητών να ξεπηδήσουν οι αυριανοί πρωταθλητές Ελλάδας που θα στελεχώσουν και τις εθνικές ομάδες.

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και τις ακαδημίες μας στα ομαδικά αθλήματα, στις οποίες επιστημονικά καταρτισμένοι προπονητές μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλεϊ και του πόλο σε νεαρούς αθλητές με σκοπό πολλοί από αυτούς να αποτελέσουν τους νέους αστέρες του Ολυμπιακού.

Το συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της χώρας και σίγουρα ο μοναδικός σύλλογος στην Ευρώπη που μπορεί να συνδυάζει την παραγωγή αθλητισμού με τίτλους και διακρίσεις εντός και εκτός των συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: