Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Εβδομάδα για πρωταθλητές ή εβδομάδα των παθών

Η εβδομάδα που ακολουθεί, μετά και την πρόκριση του ΠΑΟΚ στο κύπελλο, είναι η πλέον κομβική εβδομάδα για την οικονομία του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.
Σε διάστημα 8 ημερών ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το κύπελλο και τον δυνατό Πανθρακικό στην Κομοτηνή για το πρωτάθλημα.
Όπως καταλαβαίνει κανείς παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τελειώσουν τα πάντα μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Συγκεκριμένα αν καταφέρει ο Ολυμπιακός να νικήσει τα 2 εκτός ματς πρωταθλήματος τότε θα είναι και με τα 2 πόδια πάνω στο βάθρο και του φετινού πρωταθλητή, ενώ αν φέρει καλό αποτέλεσμα στην Τούμπα, τότε θα έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στους 4 για το κύπελλο Ελλάδος.
Βέβαια για να γίνουν αυτά απαιτούνται παίκτες νικητές και με καρδιά πρωταθλητή, τους οποίους βεβαίως έχει ο Θρύλος.
Αρκεί να αποφασίσουν να παίξουν ως τέτοιοι σε αυτά τα 3 ματς.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκαιρία να «καθαρίσουν» την υπόθεση τίτλο μέσα σε 1 εβδομάδα από αυτή που έχουμε μπροστά μας.
Αν έρθουν τα 2 αυτά διπλά τότε καλύτερα να κάνουν και την απονομή, κατά την γνώμη μου, καθώς μετά θα απομένουν 9 ματς για το τέλος του πρωταθλήματος, τα 4 από τα οποία στο Καραϊσκάκη και με την διαφορά στους 12 πόντους να μην καλύπτεται πλέον με τίποτα.

Ένα καλό παράδειγμα θα πρέπει να είναι ο αντίστοιχος περσινός αγώνας με την ΑΕΚ, που πήγαμε να αγωνιστούμε σαν να είχαμε διαφορά 20 πόντων με τα γνωστά αποτελέσματα. Δεν θα πρέπει να υπάρχει η παραμικρή χαλαρότητα, σιγουριά και αδιαφορία από κανέναν.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι αυτή την εβδομάδα για να τελειώσουν όλα ευχάριστα. Τίποτε άλλο. Μόνο σοβαρότητα χρειάζεται και τσαμπουκά.
Το κακό είναι ότι θα υπάρξει περαιτέρω κούραση στους ήδη κουρασμένους παίκτες που αγωνίζονται συνέχεια. Αλλά νομίζω ότι επαγγελματίες είναι και μπορούν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: