Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Η συνέντευξη Τύπου για τους τελικούς της Α1

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η συνέντευξη Τύπου προπονητών και αρχηγών των ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση των πλέι οφ.
Γιαννάκης: "Κάθε μέρα βελτιωνόμαστε"

"Δουλέψαμε όλο το χρόνο για να βρεθούμε σε αυτή τη θέση. Βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα όπως και στον ημιτελικό των πλέι οφ. Ετοιμαζόμαστε να παίξουμε καλό μπάσκετ στον τελικό και μέσα από αυτό να καταφέρουμε να κερδίσουμε".

Όσο για το τι θα άλλαζε σε σχέση με το ματς του Final Four, είπε: "Καταρχάς όταν ένα παιχνίδι κρίνεται σε ένα σουτ θα άλλαζα το σουτ, θα ήθελα να μπει. Αυτό δεν έγινε αλλά νομίζω ότι σ' έναν τελικό με υψηλού επιπέδου μπάσκετ, παίζει ρόλο η υπομονή που θα δείξουμε στη διάρκεια του αγώνα. Δηλαδή κάποιες αποφάσεις να έχουν ρεαλιστική μορφή. Θεωρώ ότι δείχνουμε μία βελτίωση και αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να το βάλουμε στο γήπεδο".

Όσο για το πλεονέκτημα έδρας, σχολίασε: "Την πρώτη μέρα που είχαμε βρεθεί σε τέτοια παιχνίδια είχα πει ότι η ομάδα φτιάχνεται για να νικάει σε όλα τα γήπεδα. Δεν έχουν σημασία τα γήπεδα αλλά να παίξουμε καλό μπάσκετ".

"Νομίζω ότι κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών δημιουργούνται διαφορετικές καταστάσεις κάθε φορά. Άρα άσχετα με το τι έχεις σχεδιάσει πρέπει να κάνεις πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα σου. Θεωρώ ότι τα περισσότερα παρότι φαίνονται γνωστά θα μπορούσαν να βοηθήσουν εκείνη τη στιγμή".

Παπαλουκάς: "Να ακολουθήσουμε το πλάνο"

"Όπως είπε κι ο κόουτς, η ομάδα δούλευε όλο το χρόνο για να βρίσκεται σ' αυτή τη θέση, να έχει το πλεονέκτημα έδρας. Παίζουμε απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο όχι μόνο για την αγωνιστική ποιότητά του αλλά κυρίως γιατί είναι Πρωταθλητής. Εμείς είμαστε σε θέση να τον κερδίσουμε, εκμεταλλευόμενοι το πλεονέκτημα έδρας. Εύχομαι να γίνουν καλοί τελικοί χωρίς έκτροπα και ο καλύτερος να κερδίσει".

"Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον τρόπο παιχνιδιού που έχει δημιουργήσει το προπονητικό τιμ και εφαρμόζουμε στην προπόνηση. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο γιατί η θέλησή μας είναι πολύ μεγάλη και από τον υπερβάλοντα ζήλο κινδυνεύουμε να κάνουμε κάτι υπερβολικό. Αυτό πρέπει να εξαιρέσουμε. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο".

Για την καταπόνηση των αθλητών με τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις, ο "Τεό" παραδέχθηκε: "Συζήτησα το θέμα και με τον "Φράνκι". Μου έφερε ως παράδειγμα την περίοδο που ήταν πιο μικρός στην Εθνική κι έπαιζαν ακόμα ο Φασούλας κι ο κόουτς. Τότε την επόμενη μέρα που τελείωναν οι τελικοί, συγκεντρωνόταν η Εθνική στο "John's".

"Είδαμε ότι έχει αλλάξει πολύ το μπάσκετ από τότε και πρέπει να γίνει κάτι για να προστατευτούν οι αθλητές ώστε να παραμείνει το Πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και οι ομάδες μας στην Ευρώπη να πρωταγωνιστούν. Πρέπει να μαζευτούν όλοι οι παράγοντες και να μιλήσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι στο ΝΒΑ παίζουν 6-7 μήνες και μετά ξεκουράζονται".

Στη συνέχεια, μίλησε για όσα πρέπει να αλλάξουν στο ελληνικό μπάσκετ: "Είχα την ευκαιρία να ζήσω στο εξωτερικό για 6 χρόνια. Εδώ έχω βαρεθεί να ακούω ευχολόγια. Είμαστε από τους τυχερούς γιατί παίζουμε σε μεγάλες ομάδες αλλά όσο και οι υπόλοιποι παίκτες δεν είναι εξασφαλισμένοι θα ψάχνουν διαφορετικούς τρόπους για να ζήσουν".

"Έτσι θα πέσει το επίπεδο του Πρωταθλήματος. Αν δεν είχαμε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό το επίπεδο μας δεν θα ήταν έτσι. Απλά επειδή έχουμε κάποιες μεμονωμένες επιτυχίες κουκουλώνουμε τα υπόλοιπα".

Ο "Παπ" παραδέχθηκε για τον ερχομό του στον Ολυμπιακό: "Είχα τη χαρά να πανηγυρίσω ένα Κύπελλο το 2002 με την ομάδα. Ο λόγος που επέστρεψα είναι για να κατακτήσω το Πρωτάθλημα. H χρονιά του Παναθηναϊκού είναι ήδη επιτυχημένη αλλά ξέρω ότι το θέλουν πάρα πολύ κι αυτοί".

"Ακόμα κι αν είχαμε κερδίσει στο Final Four θα το θέλαμε πάρα πολύ. Όσο για την ένταση μετά τους αγώνες στο Βερολίνο είναι φυσιολογικό να υπάρχει αφού παίζουμε στους 180 σφυγμούς. Το θετικό είναι ότι μέσα στο γήπεδο δεν υφίσταται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: