Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Αργοπορούμε χαρακτηριστικά πρόεδρε

Φτάσαμε ήδη 20 ημέρες μετά από τον τελικό του κυπέλλου, το τέλος δηλαδή των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού. Και ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε ούτε την πρώτη διαπραγμάτευση για τους παίκτες που ήδη έχουμε δανεικούς. (Λέτο-Νταρμπυσιρ). Απορώ τι περιμένουμε. Αν δηλαδή δεν έχουμε κάνει ούτε την διαπραγμάτευση για τους δανεικούς που έχουμε, τότε πότε θα ψάξουμε για τους παίκτες που θα αγοράσουμε? Όταν θα έχουμε αποκλειστεί πάλι από τα προκριματικά του Champions League? Ξυπνήστε!! Και αρχίστε να ασχολείστε επιτέλους με την ομάδα σοβαρά. Για μια ακόμη φορά όλοι οι ανίκανοι που υπάρχουν στην ΠΑΕ περιμένουν εδώ και 10 ημέρες να γυρίσει ο πρόεδρος από τις διακοπές του. Τι στο διάολο πληρώνονται τότε? Για να μην κάνουν τίποτε? Ούτε μια πρωτοβουλία δεν μπορούν να πάρουν?
Διαβάσαμε ήδη στις εφημερίδες καμία 30αριά ονόματα παικτών που «θα έρθουν» στον Ολυμπιακό. Αν δείτε κανέναν από αυτούς στην Ελλάδα να μου τρυπήσετε την μύτη.
Εγώ προσωπικά αμφιβάλλω αν θα μείνουν και οι Λέτο-Νταρμπυσιρ στην ομάδα. Και πλησιάζουμε ήδη στην προετοιμασία της ομάδας. Δεν έχει μείνει ούτε 1 μήνας για να αρχίσει η προετοιμασία. Και ακόμη δεν κουνιέται φύλλο. Όλα θυμίζουν το περυσινό καλοκαίρι με τις τραγικές συνέπειες. Και πάλι ακούμε ότι η «καλή» μεταγραφή θα γίνει , αν γίνει, στο τέλος Ιουλίου ή τον Αύγουστο. Όταν δηλαδή θα έχουν τελειώσει τα προκριματικά. Πάλι δεν έχουμε προπονητή και μάλλον θα πάρουμε έναν ανύπαρκτο και άσχετο, ο οποίος θα είναι με ημερομηνία λήξεως 3-4 μηνών. Πάλι δεν υπάρχουν λεφτά για μεταγραφές, όπως λεει η διοίκηση. Πάλι δανεικούς και αγύριστους και ελεύθερους θα πάρουμε όπως φαίνεται.
Και πάλι θα πρέπει να ξεχάσουμε την Ευρωπαϊκή πορεία, η οποία δεν δείχνει να ενδιαφέρει τον Κόκκαλη καθόλου. Δεν δείχνει να βλέπει τι γίνεται στον κόσμο και στην Ευρώπη. Δεν βλέπει ότι ομάδες μετριότατες πριν από 2-3 χρόνια καταφέρνουν με μερικές καλές μεταγραφές και με προπονητή που τον στηρίζουν για αρκετά χρόνια να παίζουν και να κατακτούν Ευρωπαϊκά κύπελλα. Και δεν μιλάω για το Champions League. Μιλάω για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, το οποίο θα έπρεπε να είναι ο μοναδικός Ευρωπαϊκός στόχος του Ολυμπιακού. Το άλλο ας το ξεχάσουμε. Το πολύ πού να φτάσεις κάποια στιγμή μέχρι τους 16 και αυτό με αρκετή τύχη. Αλλά δυστυχώς για όλες τις Ελληνικές ομάδες αυτό είναι το ταβάνι. Παραπάνω είναι αδύνατο εκ των πραγμάτων να φτάσουν. Ας μην γελιόμαστε και μεταξύ μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μόνο στο ΟΥΕΦΑ έχεις ελπίδες για κάτι καλό. Όσο ποιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο για εμάς. Αλλά εμείς το σνομπάρουμε κάθε φορά λες και το έχουμε κατακτήσει καμιά 20αριά φορές.
Δυστυχώς δεν δείχνει να ενδιαφέρει τον πρόεδρο μας αυτή η προοπτική. Το πρωτάθλημα και το κύπελλο να παίρνουμε μόνο. Αυτό τον ενδιαφέρει.
Δεν μας φτάνει μόνο αυτό πρόεδρε. Όχι πια. Όταν βλέπω ομάδες σαν την Ζενιτ, Σαχτάρ, Γαλατα Σαράϊ να παίρνουν το ΟΥΕΦΑ τότε ζητάω και εγώ το κάτι παραπάνω. Γιατί πιστεύω είναι μέσα στις δυνατότητες μας. Αρκεί να πληρώσεις. Ότι πληρώνεις πάντα παίρνεις. Αυτός είναι ο βασικός νόμος της αγοράς. Όταν το καταλάβετε τότε μπορεί και να κάνουμε καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Μέχρι τότε συνεχίστε να κάνετε τις διακοπές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: