Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Παπαλουκάς: Η απόδοση των Ελλήνων θα κρίνει την έκβαση του φετινού τίτλου

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ανέφερε στην ιστοσελίδα της WIND: "Μας χωρίζουν σχεδόν 24 ώρες από το πρώτο τζάμπολ των τελικών της Α1 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Είναι για μένα πολύ διαφορετική η κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπου έπαιζα σε τελικούς πρωταθλήματος στη Ρωσία. Οι αναμετρήσεις Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού έχουν διαφορετικό χρώμα και άλλη ένταση. Ωστόσο, η προσέγγιση και η προετοιμασία για μία σειρά τελικών παραμένει ίδια. Πρωταρχικό ρόλο παίζει η συγκέντρωση η οποία βοηθά στην αποφυγή των λαθών κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το πρώτο ματς είναι πάντα σημαντικό σε μία σειρά, τόσο για ψυχολογικούς λόγους, αφού η ομάδα που θα νικήσει θα νιώσει πολύ καλύτερα για τον εαυτό της, όσο και για πρακτικούς λόγους αφού η νικήτρια θα θέλει ακόμα δύο νίκες για να φτάσει στον τίτλο.

Εμείς νιώθουμε καλά επειδή έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, για το οποίο πολεμήσαμε όλη τη χρονιά και που πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Θεωρώ ότι η σειρά θα κριθεί από την απόδοση των Ελλήνων παικτών. Κακά τα ψέματα, οι Έλληνες παίκτες είναι αυτοί που νιώθουν καλύτερα τι σημαίνει ένας τελικός αιωνίων και προσπαθούν να μεταφέρουν το πάθος τους στους ξένους στην ομάδα. Σίγουρα οι Έλληνες νιώθουμε μεγαλύτερη πίεση, αλλά το θέμα είναι να βρίσκουμε τρόπους να την μετατρέπουμε σε δημιουργική.

Όπως όλη τη χρονιά, έτσι και στους τελικούς δεν θα είμαστε πλήρεις. Θα μας λείψει το πάθος του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, όμως, όσοι θα πατήσουμε το παρκέ την Πέμπτη και σε όλη τη διάρκεια των τελικών θα τα δώσουμε όλα για να πετύχει ο Ολυμπιακός τον στόχο του. Από τον κόσμο περιμένουμε την ίδια θερμή συμπαράσταση που είχαμε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Να δημιουργήσουν τη γνώριμη ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, υποστηρίζοντας με πάθος, αλλά πολιτισμένα, τον Ολυμπιακό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: