Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Αργούμε χαρακτηριστικά στον σχεδιασμό

Εξακολουθούμε να αργούμε χαρακτηριστικά όσον αφορά το μεταγραφικό πεδίο. Φτάνουμε ήδη τέλος Μαίου και σε 21 ημέρες ξεκινάει η προετοιμασία της ομάδας για την νέα σεζόν.
Να αναφέρουμε απλά το υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού.
Νικοπολίδης-Πάρντο-Παναγόπουλος-Κόβατς
Πάντος-Τοροσίδης-Ρ. Μπράβο-Γκαλίτσιος-Ντομί-Λεονάρντο
Α. Παπαδόπουλος-Ζεβλάκωφ-Κ. Παπαδόπουλος
Γ. Παπαδόπουλος-Ντουντού-Στολτίδης-Μπελούτσι-Κατσικογιάννης-Σοϊλέδης-Νικλητσιώτης-Οσκαρ
Γκαλέτι-Ζαϊρί-Ντιόγο-Μήτρογλου

Και σε εκκρεμότητα παραμένουν οι Λέτο-Νταρμπυσιρ.

Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του 25 παίκτες από τους οποίους οι 4 είναι τερματοφύλακες και 4 είναι πιτσιρικάδες από την ομάδα νέων. Άρα μας μένουν 16 παίκτες, (αφαιρώ τον τουρίστα Ρ. Μπράβο), οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να παίξουν βασικοί. Όπως καταλαβαίνετε είναι μαθηματικά αδύνατο να βγει χρονιά με τέτοιο ελλιπέστατο ρόστερ. Χώρια που από την ομάδα αποχώρησαν φέτος 4 βασικότατα στελέχη με τεράστια εμπειρία.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσουν τουλάχιστον τις υποθέσεις των Λέτο και Ντάρμπυσιρ. Δώστε τα χρήματα που απαιτούνται και κρατήστε τους στην ομάδα άμεσα, γιατί προβλέπω ότι σε λίγες ημέρες θα χαθούν οριστικά και οι δύο παίκτες. Ήδη τα μηνύματα δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά όπως μας τα παρουσίαζαν. Και μάλλον πάρα ήταν αισιόδοξοι ή εντελώς αφελής αν νόμιζαν ότι θα πάρουν τσάμπα από Αγγλικές ομάδες παίκτες. Το τσάμπα πέθανε κύριοι. Αν δεν πληρώσεις δεν αγοράζεις.

Και επίσης ότι πληρώσεις παίρνεις σε αυτή την ζωή.

Επίσης μην ξεχνάτε ότι η ομάδα Αφελληνίζεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Και χωρίς Έλληνες παίκτες δεν μπορεί να παραμείνει στην κορυφή. Ο Ελληνικός κορμός είναι η βασικότερη προϋπόθεση, που μαζί με την προσθήκη των κατάλληλων ξένων παικτών, θα βοηθήσει την ομάδα να συνεχίσει να κατακτά τίτλους.
Γι’αυτό λοιπόν τελειώστε τις διακοπές σας και αρχίστε να ασχολείστε με την ομάδα. Βρείτε τους παίκτες που χρειάζεται ο σύλλογος και αγοράστε τους άμεσα. Περιθώρια για λάθη και καθυστερήσεις δεν υπάρχουν. Μας περιμένουν τα προκριματικά του Champions League. Και πιθανή, (χτύπα ξυλο), νέα αποτυχία δεν θα συγχωρηθεί από κανέναν. Τότε θα είσαστε όλοι υπόλογοι και τότε θα αρχίσουν οι κορνέδες. Τόσο στον προπονητή όσο και στον ίδιο τον πρόεδρο. Η ασυλία τελείωσε. Τώρα πια όλοι κρίνεστε από τα αποτελέσματα.
Αλλά τι να περιμένω όταν παίρνεις προπονητή που ο ίδιος φέρεται να λεει «αν δεν σου κάνω διώξε με ότι ώρα θέλεις». Καταλαβαίνεις τι «μεγάλες» φιλοδοξίες έχει και πόσο σίγουρος είναι για τον εαυτό του. Όπως έχω ξαναπεί φαίνεται καθαρά ότι ο Κετσπάγια είναι απλά ένας προσωρινός προπονητής. Εξάλλου με την πρόσληψη του Αλεξανδρή σαν προπονητή της ομάδας νέων, λύνεται και το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε τυχόν αποπομπή Κετσπάγια.
Θα υπάρχει με άλλα λόγια έτοιμος ο αντικαταστάτης του Γεωργιανού μέσα στον Ολυμπιακό.
Το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι?

Δεν υπάρχουν σχόλια: