Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Παπαλουκάς: «Αυτός ο αγώνας είναι ξεχωριστός»

Τα πάντα, όλα… από τίτλους είναι το στοίχημα του Ολυμπιακού, ο οποίος φέτος δείχνει ικανός να πάρει αυτό που θέλει. Η αρχή έγινε με την κατάκτηση του Κυπέλλου, επί του αιώνιου αντιπάλου του, και τώρα η συγκέντρωση των ερυθρόλευκων πρέπει να στραφεί στην πρώτη από τις επόμενες προκλήσεις… πρωτάθλημα… και ξανά Παναθηναϊκός.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς, μέσω του μπλογκ του στην επίσημη ιστοσελίδα της “WIND” έσπευσε για ακόμη μία φορά να σταματήσει τα όργανα των πανηγυρισμών και επισήμανε τις δυσκολίες –που πάντα υπάρχουν- του αυριανού, νέου, ραντεβού με τους «πράσινους», στο ΟΑΚΑ.

«Όπως έχετε καταλάβει τα πανηγύρια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος ολοκληρώθηκαν την Κυριακή. Η σπουδαία εκτός έδρας μας νίκη επί της Τσιμπόνα την Τετάρτη αποτελεί παρελθόν και πλέον σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο Παναθηναϊκός είναι λαβωμένος, αφού μέσα σε λίγες μέρες έχασε έναν τίτλο και την ευκαιρία να διεκδικήσει άλλον έναν, την Ευρωλίγκα. Τώρα του απέμεινε μόνο το πρωτάθλημα και γνωρίζουμε γι’ αυτό πόσο δύσκολο θα είναι το αυριανό παιχνίδι.

Εμείς θα πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλά και να φτάσουμε σε επίπεδα απόδοσης ανάλογα μ’ εκείνα του πρόσφατου τελικού ή του αγώνα του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εκμεταλλευτούμε κάθε ορατή αδυναμία του αντιπάλου και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Το καλό με τον Ολυμπιακό είναι πως πλέον έχει μάθει να παίρνει το αποτέλεσμα ακόμα και όταν δεν παίζει καλό μπάσκετ ή έχει νεκρά διαστήματα στον αγώνα. Αυτό είναι ίδιον της καλής ομάδας και φυσικά οδηγός μας, όταν δεν μας βγαίνουν τα πράγματα στην επίθεση, είναι η πολύ καλή άμυνα.

Είναι πολύ πιθανό, στο υποσυνείδητό μας να σκεφτόμαστε ότι αποκτάμε υπεροχή απέναντι στον Παναθηναϊκό, μετά από δύο νίκες σε ισάριθμους φετινούς αγώνες. Όμως την ίδια στιγμή ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό το ματς θα είναι τελείως διαφορετικά από τα δύο προηγούμενα. Η μεγαλύτερη διαφορά του έγκειται στο ότι αυτή τη φορά θα παίξουμε στην έδρα του Παναθηναϊκού, γεγονός που κρύβει δυσκολίες τις οποίες όμως μπορούμε ν’ αντιπαρέλθουμε.

Για εμάς ο πρώτος στόχος της χρονιάς επιτεύχθηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Όμως τώρα παίζονται οι άλλοι δύο στόχοι, το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα. Μέχρι να τελειώσει ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό στο μυαλό μας θα είναι η νίκη που θα μας δώσει προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας στο πρωτάθλημα.

Μετά θα μας απασχολήσει μόνο ο αγώνας με την Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ, όπου η νίκη θα μας εξασφαλίσει το αβαντάζ της έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Εδώ που φτάσαμε κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός και το μόνο που πρέπει να κοιτάμε είναι το επόμενο ματς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: