Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ακατανόητα πράγματα

Επιβεβλημένη είναι κατά την γνώμη μου η απόκτηση ενός ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ και ΣΟΒΑΡΟΥ προπονητή το καλοκαίρι που μας έρχεται.
Όχι προπονητή του στυλ Κετσπάγια και Ζίκο, οι οποίοι ευθύνονται κατά 80% για τα φετινά χάλια που έχει η ομάδα από αγωνιστικής άποψης και από φυσική κατάσταση (Εδώ γελάμε…). Μιλάμε ότι οι παίκτες της ομάδας μας είναι τόσο αγύμναστοι φέτος που δεν μπορούν να παίξουν παραπάνω από 40 λεπτά. Μετά είναι σαν να μην υπάρχουν μέσα στο γήπεδο και κάνουν ομάδες σαν τον Εργοτέλη να φαίνονται Μπαρτσελόνα και να μας σφυροκοπούν επί 30-35 λεπτά.
Ας ελπίσουμε να έβαλαν μυαλό οι διοικούντες για τις παπαριές που έκαναν πέρυσι το καλοκαίρι και να μην τις επαναλάβουν και φέτος.
Παρόλα αυτά όμως η ανυπαρξία των υπολοίπων μας κάνει να παραμένουμε ακόμη και έτσι διεκδικητές του πρωταθλήματος. Αν κάνουμε 7 νίκες παίρνουμε το πρωτάθλημα.
Το θέμα είναι, μπορούμε να τις κάνουμε?
Με εμφανίσεις του τύπου Εργοτέλη με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι δεν μπορούμε.
Με επιλογές από τον προπονητή όπως στο ματς με τον Εργοτέλη επίσης δεν μπορούμε.
Και εδώ μπαίνει άλλο ένα σημαντικό ερώτημα.
Που το είδε αυτό το όνειρο ο Μπάντοβιτς με τις αλλαγές στο ματς με τον Εργοτέλη?
Δήλωσε ο Μπάντοβιτς μετά το μας: «Στόχος μας ήταν να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ταχύτητα στην επίθεση γι αυτό έβαλα τον Ντιόγο». 
Και παραλίγο να πέσουν τα τσιμέντα από τα γέλια. Μιλάμε ότι ο φετινός Ντιόγο είναι πιο αργός και από το ριπλέι.
Και τον έβαλες ρε συ Μπόζινταρ για να δώσεις ταχύτητα στην ομάδα?
Πλάκα μας κάνεις? Η μήπως προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα (αδικαιολόγητα), χρήματα που δόθηκαν, (αν δόθηκαν), με εισήγηση του συνεργάτη σου Νινιάδη για τον Ντιόγο? Και εσύ κ. Ντιόγο η τελευταία σου ευκαιρία είναι φέτος. Αν το καλοκαίρι δεν κάνεις σοβαρή προετοιμασία θα καταντήσεις πρώην ποδοσφαιριστής από τα 23 σου. Σοβαρέψου λοιπόν και στρώσε τον κώλο σου να δουλέψεις. Κακομαθημένε. Που με 1 χρόνο καλή μπάλα νόμισες ότι έγινες Ρονάλντο.
Επιτρέπεται να μην παίζει ο καλύτερος σου επιθετικός φέτος (Μήτρογλού) και να παίζει το παλτό ο Βραζιλιάνος? Σοβαρευτείτε ρε. Δεν θα μας τρελάνετε εσείς φέτος. Βλέπουμε μπάλα και καταλαβαίνουμε. Δεν είμαστε χάνοι.
Από τότε που ανέλαβες την ομάδα, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (Μήτρογλου), δεν είναι ούτε τρίτη επιλογή σου. Ακατανόητο, ύποπτο και εξοργιστικό ταυτόχρονα.
Αφού βλέπεις ρε Μπάντοβιτς ότι η μεσαία γραμμή είναι κουρασμένη γιατί εξακολουθείς να έχεις εξαφανισμένο τον Γιάννη Παπαδόπουλο? Καλώς ή κακώς ο Στολτίδαρος δεν αντέχει, (λόγω τραυματισμών), να βγάλει 2 συνεχόμενα 90λεπτά. Ο Ντουντού είναι τραυματίας, ο Μαρέσκα τιμωρημένος. Ένας έχει μείνει για αυτή την θέση. Ο πιτσιρικάς. Και εσύ τον αγνοείς επιδεικτικά.
Χάνεται το μέτρο πια. Δοκίμασε τον και αν δεν κάνει τίποτε, τότε θα έχεις όλα τα δίκια να πεις ότι ήσουν σωστός που δεν τον έβαζες. Αλλά να τον αγνοείς? Και τότε γιατί δεν κρατάγατε τον Κατσικογιάννη αλλά τον δώσατε τον ΟΦΗ. Γιατί? Για να ανεβάσετε το παράρτημα στην Α’ Εθνική? Για να πάτε πάλι κάτω στην Κρήτη να σας βρίζουν και να σας σπάνε τα πόδια?
Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική σας.
Και πλέον είμαι πεπεισμένος ότι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν είναι ικανός ή έτοιμος για πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού.
Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται μαθητευόμενους μάγους. Χρειάζεται κανονικό προπονητή όπως είναι π.χ. οι Κούπερ του Αρη, Ντε Μος της Καβάλας, Σάντος του ΠΑΟΚ ή ο Βαλβέρδε που τον είχες πέρυσι και τον άφησες βλακωδώς να φύγει. Και εξακολουθεί να είναι ελεύθερος. Προλαβαίνεις να τον κλείσεις. Αλλιώς μείνε με τον Μπάντοβιτς που δεν θέλει και αποζημίωση όταν τον διώξεις. Γιατί αν του κάνεις νέο συμβόλαιο το πιθανότερο είναι να τον έχεις διώξει μέσα στο Φθινόπωρο, ως συνήθως.
Αλλά πες το μας για να ξέρουμε και εμείς αν θα ξαναπάρουμε διαρκείας ή αν θα αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε και του χρόνου με την ομάδα.
Γιατί άλλα πειράματα δεν χωράνε και δεν αντέχονται.
ΠΑΡΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ και αφήστε τον να δουλέψει 3 χρόνια ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: