Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Παπαλουκάς: Πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟ

O Θοδωρής Παπαλουκάς έκανε δήλωση στο προσωπικό του blog:
«Γεια χαρά σε όλους, 
Απομένουν λίγες ώρες πριν τον τελικό του κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και είμαστε πανέτοιμοι για να τον αντιμετωπίσουμε. Είναι ένα ματς που δίνει έπαθλο την πρώτη κούπα της χρονιάς κι εμείς θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Είναι πολύ σημαντικό για την προσπάθεια που γίνεται στον Ολυμπιακό, να πάρουμε αυτόν τον τίτλο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δώσουμε σημασία μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια. Γιατί εκεί ακριβώς θα κριθεί ο τελικός. Στις λεπτομέρειες. Τα λάθη σ’ ένα τέτοιο ματς κοστίζουν ακριβά και θα πρέπει να τ’ αποφύγουμε στο μέτρο του δυνατού. 

Πρέπει να εκτελέσουμε με μαθηματική ακρίβεια το πλάνο που εκπόνησε ο προπονητής για την αναμέτρηση, επειδή με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε σε θέση να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του τροπαίου. 

Φυσικά η θέληση, η αποφασιστικότητα και η ψυχή παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο σ’ έναν τελικό, όμως θα πρέπει να διοχετευτούν μέσα από το ομαδικό παιχνίδι και όχι να βγουν σε βεβιασμένες ατομικές ενέργειες. H ώθηση που θα πάρει η ομάδα από το πάθος των παικτών, θα πρέπει να γίνει μέσα από τα συστήματα. 

Ο Ολυμπιακός είναι ανάγκη να μπει στο γήπεδο και να κάνει ό, τι ακριβώς έπραξε και στο ΣΕΦ στον αγώνα της κανονικής περιόδου, όπου και νικήσαμε. Προσοχή, σοβαρότητα και προσήλωση στην άμυνα. Φυσικά το μόνο ματς που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας είναι το αυριανό και δεν κάνουμε σκέψεις για την αναμέτρηση της επόμενης εβδομάδας, πάλι με τον Παναθηναϊκό, για το πρωτάθλημα. 

Δεν θα μπορούσα να μην σχολιάσω το γεγονός ότι για άλλη μία φορά θα είναι ελάχιστοι οι φίλαθλοι στο γήπεδο. Δυστυχώς αυτή είναι η Ελληνική πραγματικότητα. Είναι περίεργη και δεν θα μπορούσε να είναι φυσιολογική στο κομμάτι του αθλητισμού. Απλά ελπίζω να μην έχουμε παρατράγουδα στο Ελληνικό. 

Εις το επανιδείν 
Θοδωρής». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: