Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Δύσκολα τα πράγματα σήμερα

Το σημερινό ματς με την Αρσεναλ στην Αγγλία ασφαλώς και είναι το δυσκολότερο που έχει παίξει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός. Και μπορεί να λέγαμε όλοι ότι ήταν ευνοϊκή η κλήρωση των ομίλων αφού αποφύγαμε τα μεγαθήρια, ωστόσο η Αρσεναλ είναι ομάδα που μπορεί να σε διαλύσει στην μέρα της.
Γενικά οι Αγγλικές ομάδες είναι ότι χειρότερο μπορεί να πέσει σαν αντίπαλος σε όλες τις Ελληνικές και όχι μόνο στον Ολυμπιακό. Όσες Ελληνικές ομάδες αντιμετώπισαν Αγγλικές και ιδιαίτερα στην Αγγλία υπέφεραν στην κυριολεξία. Και γύρισαν πίσω με αρκετά γκολ στις αποσκευές τους από το νησί.
Αυτό βέβαια έχει την απόλυτα λογική εξήγηση του. Και δεν είναι τίποτε άλλο από την χαώδη διαφορά στην φυσική κατάσταση και τον ρυθμό των Αγγλικών και Ελληνικών ομάδων.
Όταν οι Αγγλικές ομάδες τρέχουν σαν δαιμονισμένες οι αντίστοιχες Ελληνικές φαίνονται σαν να παίζουν σε slow motion. Και φυσικά είναι αδύνατον να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Άγγλων, με απόλυτα φυσική συνέπεια είναι τα Αγγλικά γήπεδα να «γέρνουν» για τις Ελληνικές ομάδες.
Το ίδιο έχει πάθει και ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια από τις Αγγλικές. Και το είδαμε και φέτος στο φιλικό με την Τότεναμ, που όταν άρχισε να τρέχει χάθηκε η μπάλα.
Γενικά δεν μας πάνε οι Αγγλικές ομάδες σαν αντίπαλοι. Και δυστυχώς είναι στο δικό τους χέρι για το τι ματς θα δούμε και όχι στο δικό μας. Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να επιβάλλουμε εμείς τον δικό μας ρυθμό στο σημερινό ματς. Και ειδικά αυτή την χρονική στιγμή, που η ομάδα φαίνεται ότι είναι πολύ κουρασμένη (ελέω του ανίκανου έκανε την προετοιμασία το καλοκαίρι). Στα τελευταία ματς ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι μετά το 60’ κλατάρει. Αν συμβεί αυτό και σήμερα το βράδυ, (που είναι το πιθανότερο), τότε θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Με άλλα λόγια προσωπική μου γνώμη είναι ότι θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο βράδυ. Ελπίζω μόνο να μην δούμε ακόμη χειρότερα από όσα φαντάζομαι. Κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός της ήττας, θα είναι τεράστια έκπληξη για μένα.
Ελπίζω να κάνω λάθος και οι παίκτες μας να με διαψεύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: