Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Ζίκο: Δεν φοβόμαστε την Άρσεναλ

Zίκο: "Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αγώνα κόντρα στην Αρσεναλ, αλλά θέλουμε μία καλή παρουσία και θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Θυμάμαι πολύ καλά τον Βενγκέρ στην Ιαπωνία, μου άρεσε ο επιθετικός τρόπος των ομάδων που προπονούσε, παρακολουθούσα την πορεία του στην Άρσεναλ και μου άρεσε ότι μπορούσε να πάρει από τον κάθε παίκτη τα καλύτερα χαρακτηριστικά του. Έτσι έφτασε σε αυτή την πορεία.

Οι αλλαγές είναι φυσιολογικές στην ζωή ενός προπονητή. Η ποιότητα των παικτών δεν θα κάνει δύσκολη την προσαρμογή και την συνεργασία μας. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα και οι φίλαθλοι μας βοηθούν να παίζουμε καλά και αυτό πρέπει να κάνουμε. Με την ποιότητα που έχουν οι παίκτες μας είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ίσως οι παίκτες στην άμυνα να υποφέρουν λίγο περισσότερο με την τακτική μου γιατί πάντα προσπαθώ να πετύχω πολλά γκολ.

Ένας φίλαθλος θέλει να δει αγώνες με γκολ και θέαμα αλλά θα πρέπει να ξέρουμε ότι με τον τρόπο που θα επιτεθούμε δεν θα πρέπει να αφήσουμε ευάλωτη την άμυνά μας.

Θα είναι η ίδια ενδεκάδα με τον προηγούμενο αγώνα.

Προκειμένου να έχουμε μία καλή εμφάνιση απέναντι στην Άρσεναλ θα πρέπει να μην αφήνουμε κενούς χώρους. Είναι επικίνδυνη ομάδα όταν επιτίθεται και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον μέγιστο βαθμό. Δεν πρέπει να τους φοβόμαστε, πρέπει να παίξουμε με θάρρος και στο γήπεδο είμαστε 11 εναντίον 11 και αυτή είναι η νοοτροπία που θέλω.

Υπάρχουν αρκετοί παίκτες της Άρσεναλ που ξεχωρίζουν όπως ο Φαν Πέρσι και Εντουάρντο. Χαίρομαι που επέστρεψε αλλά ελπίζω να μην σκοράρει κόντρα στην ομάδα μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: