Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Νικοπολίδης: Το Καραϊσκάκη θα μας δώσει το πρωτάθλημα

«Δεν ξέρω πόσοι το περίμεναν αυτή τη μεταμόρφωση του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα με τη Καβάλα. Αλλά εγώ ήμουν ένας από αυτούς που το είπα και στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με την Αλκμάαρ και στους συμπαίκτες μου. Ήμουν σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει και θα δείξει τη δύναμή του. Κερδίσαμε τον πρώτο αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, περάσαμε νικηφόρα από τις έδρες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Νομίζαμε ότι από αυτά τα τρία παιχνίδια πήραμε το τέλειο», ήταν τα πρώτα λόγια του Νικοπολίδη στην εφημερίδα «Πρωταθλητής».

Στη συνέχεια, επεσήμανε: «Αναλογιστήκαμε όλοι τις ευθύνες μας και καταλάβαμε ότι έπρεπε να τα δώσουμε όλα για να μείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου. Δεν θέλαμε και δεν είχαμε το δικαίωμα να μείνουμε πίσω. Με απόλυτη συγκέντρωση και τρομερή θέληση από όλους καταφέραμε να φτάσουμε στο στόχο. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό ξέρεις από δυσκολίες και ευθύνες. Εμείς έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια να είμαστε μπροστά στη βαθμολογία και να μας κυνηγούν οι άλλοι. Όχι να τους κυνηγάμε εμείς. Δεν μπορούσαμε να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι θα μέναμε πίσω στη μάχη του πρωταθλήματος και αυτό βγήκε στο γήπεδο. Τώρα θέλουμε νίκη με τον Πανιώνιο για να περάσουμε μπροστά και μα φορτώσουμε με περισσότερο άγχος τους αντιπάλους μας».

Οσο για τον πρόγραμμα που ακολουθεί, υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να πέσει στην «παγίδα» και να επαναπαυτεί: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παγίδα από αυτήν. Όχι μόνο πρέπει να είμαστε το ίδιο σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια, αλλά να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο. Πρέπει να σταθούμε όλοι στο πλευρό του νέου προπονητή για να συνεχιστούν τα καλά αποτελέσματα και να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα φέτος θα μας το δώσει το Καραϊσκάκη. Δεν πρέπει να πετάξουμε άλλους βαθμούς στην έδρα μας σε κανένα παιχνίδι. Μόνο αν έχουμε στη σταθερότητα που είχαμε στο γήπεδο μας τα προηγούμενα χρόνια θα πάρουμε τον τίτλο. Για να το πετύχουμε χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση σε κάθε αγώνα».

Τέλος, θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Σίγουρα υπάρχει κούραση, όμως υπάρχει και τρομερή θέληση. Το ένα αντισταθμίζει το άλλο. Πιστεύω ότι με τις νίκες που κάναμε ευχαριστήσαμε τον κόσμο μας και περιμένουμε τη θερμή συμπαράστασή του. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε ζεστούς τους φιλάθλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: