Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη τύπου Ζίκο

Ζίκο (προπονητής Ολυμπιακού): "Πάντα όταν κερδίζουμε είμαστε ευχαριστημένοι. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι σύμφωνα με τις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου. Παίξαμε καλά, οργανωμένα, με πάσες κυρίως από τις δύο πλευρές όπως έπρεπε αν και βάλαμε μόνο ένα γκολ. Στο δεύτερο μέρος πέσαμε σε απόδοση γιατί κάθε 3 μέρες παίζουμε ματς και είναι φυσικό οι παίκτες να είναι κουρασμένοι.

Είναι φυσικό οι παίκτες να κουράζονται και να κάνουν λάθη όμως είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε να βρουν τις δυνάμεις του και να παρουσιαστούν καλοί και έτοιμοι στην Αγγλία.

Αν κάνουμε ροτέισον θα χάθει η καλή εικόνα που έχει η ομάδα αφού πάει από νίκη σε νίκη. Εμείς κοιτάζουμε κάθε παίκτη ξεχωριστά προκειμένου να επανέλθει στην κατάσταση που πρέπει αν έχει πρόβλημα.

Είναι ξεχωριστό πως θα παίξουν οι παίκτες με την Άρσεναλ. Με απασχολεί η φυσική κατάσταση των παικτών που είδα πως κουράστηκαν στο δεύτερο μέρος και θα κάνουμε κάτι γι αυτό.

Έχουμε σκεφτεί να παίξουμε με δύο επιθετικούς αλλά έχουμε Ντιόγκο και Μήτρογλου και πρέπει να προσαρμόσουμε σωστά τα σχέδια μας για να μην τους χάσουμε και τους δύο.

Ήξερα τον Ντιόγκο από την Βραζιλία και γνώριζα ότι έπαιζε λίγο πίσω από τον επιθετικό. Αυτή τη στιγμή αναγκάζεται να παίζει με πλάτη και στην κορυφή κάτι που είναι δύσκολο γι αυτόν.

Δεν είχαμε πολύ χρόνο να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνίδιου μας. Σιγά σιγά προσπαθούμε να αλλάξουμε το παιχνίδι μας.

Είμαι αρκετά ικανοποιημένος γιατί είχα πει στους παίκτες να πιέσουν ασφυκτικά για 15 λεπτά για να μπει ένα γρήγορο γκολ. Πίεσαν για ένα ημίχρονο, έπαιξαν από τα πλάγια.

Αυτή τη στιγμή ο Ντουντού είναι μόνος του και παίρνει την ευθύνη όμως έχουμε και δύο μεγάλης κλάσης παίκτες όπως Γκαλέτι και Μαρέσκα. Σίγουρα όταν θα γυρίσουν αυτοί όλοι μαζί θα βοηθούν την ομάδα.

Ο Τοροσίδης παίζει και στον κέντρο και από την στιγμή που έχουμε ανάγκες γιατί να μην το βάλουμε σ' αυτή τη θέση. Άλλωστε και στην εθνική παίζει στα αριστερά και αφού έχει πολύ καλή τελική πάσα μπορεί να παίζει και πίσω από τους δύο επιθετικούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: