Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Με ένσταση παίρνει την πρόκριση

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 3-1 στις Σέρρες ωστόσο, αν καταθέσει ένσταση μέσα στις επόμενες 48 ώρες, μπορεί να πάρει το ματς και την πρόκριση στα χαρτιά! Και αυτό γιατί, ο Πανσερραϊκός αγωνίστηκε για τρία μόλις λεπτά με 6 ξένους ποδοσφαιριστές, κάτι που δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία.

Ο προπονητής του Πανσερραϊκού, έβαλε στο 75' τον Καλί στην θέση του Παπάζογλου και στο 78' ο Τάντιτς βγήκε για να μπει ο Κωνσταντινίδης. Στο διάστημα αυτό, η ομάδα των Σερρών έπαιξε με έξι ξένους παίκτες, κάτι που απαγορεύεται για ομάδες Β' και Γ' Εθνικής για την δεύτερη τη τάξει διοργάνωση.

Η προκήρυξη του Κυπέλλου, στο άρθρο 7, εδάφιο στ', λέει ότι για τις ομάδες της Β' και Γ' Εθνικής ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί στον καταρτισμό της ενδεκάδας με αυτούς που προβλέπει το άρθρο 19 παράγαρφος 6 και 7 του Κανονισμού επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Μια ομάδα Β' Εθνικής δεν δικαιούται να έχει στην ενδεκάδα της περισσότερους από πέντε παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας. Για τις ομάδες της Superleague, από τη στιγμή που δεν υπάρχει σχετικός περιορισμός στο πρωτάθλημα, δεν υπάρχει και στο Κύπελλο.

Η πειραϊκή ομάδα θα πάρει την τελική της απόφαση την Τετάρτη (28/10) για το αν υποβάλει ένσταση. Υπαρκτό και το ενδεχόμενο της κατάθεσης ένστασης (εξετάζεται σοβαρά) από ομάδα της Β' Εθνικής, που έχει ένομο συμφέρον, καθώς αν τιμωρηθεί εντέλει ο Πανσερραϊκός θα χάσει εκτός από την πρόκριση και βαθμούς από το εν λόγω πρωτάθλημα.

Σχόλιο Sports-Blog
Νέα περίπτωση Βάλνερ λοιπόν. Από την στιγμή που έκανε την πρώτη φορά ένσταση και μάλιστα ήταν ο λόγος για να πέσει η Καλαμαριά στην Β' Εθνική , τότε πρέπει να την κάνει και τώρα. ΑΝ υπάρχουν νόμοι υπάρχουν για όλους.
Από την άλλη .όμως δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι εγώ προσωπικά θέλω να γίνει κάτι τέτοιο και να πάρω τέτοια πρόκριση στα χαρτιά έστω και αν είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και βάση της ισχύουσας αθλητικής νομοθεσίας.
Ας πράξουν ότι τους φωτίσει ο Θεός στην ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: