Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ζεβλάκοφ: «Έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε»


Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο να κερδίσει το πρώτο στοίχημα του Champions League. Η χθεσινή νίκη επί της Σταντάρ φέρνει τους ερυθρόλευκους με το ένα πόδι… στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης, και όπως όλοι στην ομάδα, έτσι και ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ γνωρίζει τι πρέπει να γίνει ώστε να ξεπεραστεί το φράγμα των ομίλων, όπως δηλώνει στον πολωνικό Τύπο.

«Το γκολ του Στολτίδη στις καθυστερήσεις προκάλεσε μεγάλη ευφορία στις εξέδρες και αργότερα στα αποδυτήρια της ομάδας. Πήραμε τρεις βαθμούς και είμαστε πλέον σε πολύ καλή θέση στον όμιλο. Ακολουθούν δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με τη Σταντάρ Λιέγης και την Άλκμααρ και έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε την πρόκριση. Αν νικούσε η Άρσεναλ την Άλκμααρ θα είχαμε ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Όμως κοιτάζουμε πρώτα τι κάνουμε εμείς και μέχρι στιγμής έχουμε το απόλυτο στην έδρα μας με έξι βαθμούς».

Ο Πολωνός αμυντικός, ωστόσο, εκτός της πρόκρισης ονειρεύεται και τη μέρα δύο μοναδικών ποδοσφαιρικών μονομαχιών… μιας αιώνιας και μιας… σχεδόν ακατόρθωτης.

Η πρώτη αφορά στον αγώνα με τον Παναθηναικό και όπως τόνισε ο Ζεβλάκοφ: «Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι δύο ομάδες που δεν έχουν ηττηθεί στο πρωτάθλημα και ο τίτλος θα κριθεί μεταξύ τους».

Η δεύτερη σχετίζεται με τον αδερφό του, Μάρτσιν, που αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ, με την κυπριακή ομάδα, όμως, να έχει μηδαμινές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League. Ο Πολωνός σχολίασε, σχετικά: «Είναι όνειρο για μένα να αντιμετωπίσω τον αδερφό μου στο Champions League, αλλά ρεαλιστικά είναι δύσκολο για τον ΑΠΟΕΛ να προκριθεί. Φοβάμαι πως αυτό δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα όσα σύντομα θα το ήθελα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: