Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ζίκο: Αφιερωμένη στον κόσμο η νίκη

«Ουσιαστικά η πρόκριση είναι στα χέρια μας και αν στο επόμενο ματς η Αρσεναλ και εμείς κερδίσουμε, θα είμαστε κοντά. Σήμερα παίξαμε αρκετά ήρεμο ποδόσφαιρο και δεν αγχωθήκαμε αν και απέναντί μας είχαμε μεγάλο αντίπαλο. Καταφέραμε λοιπόν στο τέλος να πάρουμε τη νίκη. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ήρεμα, επιθετικά και να πιέσουμε με κάθε ρίσκο που θα μπορούσε να είχε μία τέτοια επιλογή, αλλά στο τέλος δικαιωθήκαμε».

«Μας βοήθησε πάρα πολύ η διακοπή γιατί είχαμε πρόβλημα στη φυσική κατάσταση. Ο βοηθός μου, Σαντάνα, που είναι καταξιωμένος στη Βραζιλία, βοήθησε στο να βελτιωθούμε πάρα πολύ. Επίσης, οι παίκτες που ήταν τραυματίες όπως οι Γκαλέτι και Μαρέσκα βοηθήθηκαν αρκετά στη διακοπή και επανήλθαν βοηθώντας την ομάδα περισσότερο».

«Εξαρτάται από τους παίκτες που διαθέτεις πόσο θα πιέζεις. Δεν υπάρχει ομάδα που να παίζει πρέσινγκ σε όλη διάρκεια του αγώνα. Σίγουρα θα πιέζεις σε μεγάλα διαστήματα, αλλά εξαρτάται και από το ματς».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει και για τον «χρυσό» σκόρερ, Ιεροκλή Στολτίδη, «Συζητάμε πολύ συχνά μαζί του και προσπαθούμε να τον κρατάμε σε εγρήγορση ώστε να επανέλθει δυνατός».

«Εγώ ευχαριστώ τους παίκτες, γιατί δίνουν ό,τι καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο, παίζουν με όρεξη, καλά, οργανωμένα, όπως συζητάμε στα αποδυτήρια και τα αποτελέσματα βγαίνουν στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: