Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Συνέντευξη Π. Τζόρτζεβιτς

Αναλυτικά η συνέντευξη στην «ΟΜΑΔΑ»:

Σου λείπει το ποδόσφαιρο;

«Θα ήταν ψέματα να έλεγα ότι δεν σκέφτομαι κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα ντέρμπι του πρωταθλήματος και στο τέλος τις φιέστες για τους τίτλους. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια σήκωσα δώδεκα φορές την κούπα. Δεν ξεχνιούνται εύκολα αυτά».

Η ζωή σου είναι ο Ολυμπιακός. Τελικά σε ποιο πόστο θα συνεχίσεις; Έχεις πάρει την τελική σου απόφαση; Ο πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης τι σου έχει πει;

«Τώρα δεν μπορώ να πω τι μου ταιριάζει ή σε ποιο πόστο θα ήθελα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον Ολυμπιακό. Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο και περιμένω να γίνει νέα συζήτηση για να πάρουμε μαζί την απόφαση. Και σ΄ αυτή την περίπτωση είναι σαν να παίζω ποδόσφαιρο. Ανάλογα με το παιχνίδι μπορεί να παίξω στη φυσική μου θέση ή στον άξονα ή κάπου αλλού».

Μετάνιωσες που κρέμασες τα ποδοσφαιρικά σου παπούτσια; Ο Ολυμπιακός δεν πήρε κλασικό αριστερό χαφ.

«Ήταν μία ξεκάθαρη απόφαση. Εντάξει, είχα τις δυνάμεις να παίξω ακόμα έναν χρόνο. Όμως δεν ήταν αυτό το ζητούμενο. Η διοίκηση προσπάθησε να καλύψει τη θέση. Δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειες. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία ότι επειδή δεν έγινε μεταγραφή θα έπρεπε να μείνω στην ομάδα».

Ο Ζίκο έφερε άλλον αέρα στον Ολυμπιακό; Οι παίκτες έχουν καλή ψυχολογία, η ομάδα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.

«Είναι κάποιοι προπονητές, οι οποίοι ταιριάζουν στη χημεία κάποιων ομάδων. Ο Ολυμπιακός είναι επιθετική ομάδα. Έτσι τη θέλει ο κόσμος του. Η φιλοσοφία τού Ζίκο ταιριάζει στον Ολυμπιακό. Η ομάδα έχει βρει τον ρυθμό στο παιχνίδι της και ρολάρει. Υπάρχει ηρεμία και καλή ψυχολογία. Όμως μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός ήταν μέσα στους στόχους του με τον Τιμούρ Κετσπάγια».

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να προχωρήσει με προπονητή τον Κετσπάγια;

«Κάτι δεν πήγαινε καλά στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε καλή μπάλα, υπήρχε μία δυσαρέσκεια. Πολλά ακούστηκαν, όμως αν δεν βρίσκεσαι μέσα στα αποδυτήρια δεν μπορεί να ξέρεις λεπτομέρειες. Έλεγαν ότι είναι νευρικός προπονητής. Ο καθένας βγάζει μία ένταση. Μην ξεχνάμε ότι ο Τιμούρ δεν είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Υπήρχαν τραυματισμοί στην αρχή της περιόδου».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το ένα πόδι στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Είναι πολύ κοντά στον στόχο του. Τα επόμενα δύο εκτός έδρας ματς με Σταντάρ Λιέγης και Άλκμααρ θα κρίνουν τη δεύτερη θέση. Η ομάδα μου μπορεί να κλειδώσει την πρόκριση στο Βέλγιο. Νομίζω ότι η Σταντάρ είναι καλύτερη ομάδα εκτός παρά στην έδρα της».

Υπόθεση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ο φετινός τίτλος;

«Αν και είναι νωρίς, γιατί βρισκόμαστε στην έβδομη αγωνιστική, τα αποτελέσματα αυτό δείχνουν. Θα γίνει μάχη μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος. Δεν νομίζω ότι θα ξεφύγει πολύ στη βαθμολογία μία από τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός έχει την ψυχολογία του πρωταθλητή και αυτό είναι το μεγάλο αβαντάζ απέναντι στον Παναθηναϊκό που κυνηγάει τον τίτλο έπειτα από πέντε χρόνια».

Τι λείπει από τον Ολυμπιακό;

«Πάντα μπορείς να λες ότι κάτι λείπει. Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για τις θέσεις του σέντερ φορ και του αριστερού μεσοεπιθετικού. Η διοίκηση θα βρει τις λύσεις. Κοντά είναι η χειμερινή μεταγραφική περίοδος».

Οι μεγάλοι παίκτες κάνουν τις μεγάλες ομάδες;

«Οι μεγάλοι παίκτες βοηθούν περισσότερο την ομάδα. Την κάνουν πιο ποιοτική. Ο Ολυμπιακός διαθέτει μεγάλους παίκτες και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Αν θα μου πεις ότι χρειάζονται και άλλοι μεγάλοι παίκτες, θα πω ότι με το σκεπτικό αυτό χρειάζονται και στον πάγκο για να μπαίνουν αλλαγή και να κάνουν τη διαφορά».

Ο Αντώνης Νικοπολίδης;

«Δεν παίζει ρόλο η ηλικία σ΄ έναν ποδοσφαιριστή. Ο Αντώνης είναι ο καλύτερος γκολκίπερ τα τελευταία 2-3 χρόνια. Και φέτος έχει δείξει τη μεγάλη του κλάση στα ματς με Άρσεναλ, Σταντάρ και σε αγώνες πρωταθλήματος. Η θέση τού τερματοφύλακα είναι διαφορετική. Ο γκολκίπερ ωριμάζει στα 28. Ο Αντώνης μπορεί να παίξει ακόμα 1-2 χρόνια. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση».

Τα ταλέντα μπορεί να κάνουν καριέρα στον Ολυμπιακό;

«Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έχει τόσα πολλά ταλέντα. Οι Μήτρογλου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Σοϊλέδης, Νηκλιτσιώτης είναι το μέλλον της ομάδας. Εύχομαι να τους δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνει αυτό, όμως θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: