Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Ντουντού: Στο ντέρμπι με ΠΑΟ θα φανεί ποια είναι η καλύτερη ομάδα

Ο Βραζιλιάνος άσος, ο οποίος σημείωσε το νικητήριο τέρμα κόντρα στον Εργοτέλη παραχώρησε συνέντευξη στο "Εθνοσπόρ". 

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη: 

Δεν ξέρω αν ακόμα έχεις ηρεμήσει από τους πανηγυρισμούς για το γκολ του Στολτίδη, αλλά η νίκη κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης ήταν από χρυσάφι. 

"Πολύ σωστά τη χαρακτήρισες, αφού μας δίνει σαφές βαθμολογικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια των ομίλων". 

Πλεονέκτημα σας δίνει ή θα λέγαμε ότι βρίσκεστε με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Champions League; 

"Όχι δε μου αρέσει να λέμε ότι έχουμε ήδη προκριθεί, γιατί απομένουν τρία παιχνίδια και όλα μπορούν να συμβούν. Θα είναι παγίδα να πούμε ότι είμαστε από τώρα στην επόμενη φάση του θεσμού και θα χάσουμε το βασικό συστατικό που είχαμε μέχρι τώρα στα παιχνίδια και το οποίο μας επέφερε τις δύο νίκες. Το πάθος και την πίστη ότι αυτή η ομάδα μπορεί να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να κατακτήσει μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου της". 

Ποιες ήταν οι αλλαγές που έφερε ο κύριος Ζίκο στην ομάδα και αμέσως τα αποτελέσματα αλλά και η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκαν; 

"Η ομάδα παίζει πολύ πιο επιθετικά, είναι ένας προπονητής που δουλεύει πολύ την τακτική μέσα στο γήπεδο και έχει αποκτήσει πνεύμα νικητή. Επίσης παλαιότερα η απόδοση της ομάδας έπεφτε κατακόρυφα στο β’ ημίχρονο, ενώ τώρα δουλέψαμε σκληρά στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Όπως είναι πολύ πιο σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας το γεγονός ότι ο νέος μας προπονητής μας προτρέπει να διασκεδάζουμε μέσα στο γήπεδο με υπεύθυνο τρόπο και να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία που συναντάμε με θετικό προαίσθημα". 

Μήπως το φετινό πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο, επειδή δείχνει να είναι πιο δυνατός ο Παναθηναϊκός ; 

"Ναι, ισχύει αυτό, αφού ο αντίπαλός μας έκανε πολύ καλές μεταγραφές. Όμως σε λίγες μέρες έρχεται το μεταξύ μας ντέρμπι και εκεί θα φανεί ποια είναι η καλύτερη ομάδα και ποια αξίζει τον τίτλο. Είμαι σίγουρος ότι σε εκείνο το ματς θα δείξουμε ποιος παραμένει το αφεντικό του πρωταθλήματος". 

Αν και πολλοί εκτιμούν ότι δικαιούσαι μία θέση στην Εθνική Βραζιλίας, εντούτοις ο Κάρλος Ντούνγκα δεν σε έχει μέσα στις επιλογές του. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό; 

"Και εγώ περιμένω με αγωνία να κληθώ στην Εθνική ομάδα, αλλά δεν μπορώ να κρίνω τις αποφάσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού. Σίγουρα εξαρτάται αυτό και από τις δικές μου εμφανίσεις και από την πορεία που έχει ο Ολυμπιακός. Περιμένω ότι θα επιστρέψω στην εθνική ομάδα, και ίσως να γίνει αυτό όταν θα έρθει η κατάλληλη εποχή. Όταν η Εθνική ομάδα θα με έχει ανάγκη πραγματικά". 

Πάντως δεν μπορεί να έχει σχέση το ότι δεν καλείσαι στη σελεσάο επειδή αγωνίζεσαι στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς βασικό στέλεχος στην Εθνική Βραζιλίας είναι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Νιώθεις αδικημένος σε σχέση με τον μέσο του Παναθηναϊκού; 

"Ναι, νιώθω αδικημένος, αλλά σέβομαι τον ρόλο του προπονητή και την άποψή του. Σίγουρα δεν οφείλεται στο ελληνικό πρωτάθλημα το γεγονός ότι δεν καλούμαι στην Εθνική ομάδα. Όμως είμαι ήρεμος, μέσω του ίντερνετ όλοι μπορούν να δουν τη δουλειά μου μέσα στο γήπεδο και είμαι σίγουρος ότι θα έρθει η στιγμή της επιστροφής".

Δεν υπάρχουν σχόλια: